2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@1sahincelik 2021 sınavı açıklandığında da yazmıştım yine yazayım, Can Çelik- Ritüel soru bankası olarak birincil kaynağımdı. Klasiklerden devam diyen arkadaşlara pek katılmıyorum, -özellikle son birkaç yılda- yalnız klasiklerle ilerlemek 70 yaptırır, ama 70 ile mülakata kalınılamayabilinir. Klasik soru tiplerinde tereddüt etmeyecek aşamaya gelindikten sonra spesifik, ayrıntı bilgilere yönelinmelidir.
- Türkçe için ÖSYM’nin her türlü çıkmış sorularından özellikle DGS’deki paragraf sorularından faydalanılmalı
- Tarih için, tarihin pusulası + Türk Tarih Kurumunun internet sayfasındaki makaleler
- Türkiye Ekonomisi, Yasin Çoban + TÜİK internet sayfasının düzenli takibi
- İnsan Hakları, ATEŞ, Halil Kalabalık iş görüyor yalnız 1-2 soru muhakkak beklenmeyen bir yerden gelebiliyor
- Anayasa, bunun için kaynak yok. Mevzuat.gov açıp noktası virgülüne kadar ezberleyeceksiniz
- İdare Hukuku ve mahalli idareler konsensus çıkmış sorular mutlaka çözülmeli açıklamalarıyla birlikte
- İdari Teşkilat, bu kısımda kararnameler, özellikle içerisinde vali, kaymakam, cumhurbaşkanı, yetki vb anahtar kelimeler bulunan kısımları ayrı bir dikkatle, geri kalanı aşinalık kazanılacak biçimde okunulmalıdır
- Mahalli İdareler, bu ders de tıpkı Anayasa gibi direkt olarak kanunun kendisinden en ince detayına kadar ezberlenilmeli
- iktisat için yüksel bilgili çıkmış sorular + Tufan Samet Özdurak- hysteresis. Burada da ağırlık özellikle makro iktisadın sözel kısımlarına verilmeli, mikro iktisat görece kolay soruluyor
Ayrıca başlangıçta kaymakamlık tüm çıkmış soru bankasını birkaç kez çözerek nereye odaklanmanız gerektiğini ayırt edebilirsiniz.
Son olarak Ritüeli tekrarlayacağım, bu ikili soru bankası sınava kadar 5 kez baştan sona çözülmeli, açıklamaları okunulmalı.
Sınav anında hiçbir yerde görmediğinizi düşündüğünüz birkaç soru gelecektir, paniklemeden muhakeme yapmaya çalışınız.
Son olarak ara ara Anadolu Ajansı’nın app’ine göz gezdirmek de faydalı olacaktır. Herkese iyi çalışmalar. -
Mayıs sonu , Haziran başı gibi sınav olacak . Sayıyı bilmiyorum . Kaynak da çok sağlam . Kaynağı merak edenlere özelden cevap da yazabilirim .
Bir önemi de var mı bilmiyorum ilan gelince yeteri kadar zaman oluyor ama aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim
-
Merhaba arkadaşlar, daha önce bu sürecin içerisinde bulunmuş arkadaşlar en çok fayda gördükleri kitapları zaten belirlemişlerdir. Sürece yeni başlayacak olan arkadaşlara naçizane tavsiyem;
- Piyasadaki tüm kitapları çözme düşüncesiyle hareket etmeyin. Birçok kaynak birbirinin benzeri hatta aynı sorular birçok kaynakta var. Bu sebeple bir iki kaynak temin edip bunları tekrar tekrar çözün
- Her kaynak her adaya uygun olmaz. Misal iktisatınız iyidir, Zeynel hocanın kitaplarını gözü kapalı çözüyorsunuzdur, o zaman kaymakamlık için çıkarılan iktisat kitapları sizin için zaman kaybı olur, bu noktada eksik yönlerinizi doğru bir şekilde belirleyip buna göre kaynak temin etmelisiniz.
- Mevzuat bu işin temeli, kanunları ve kararnameleri okumanız ya da en azından özetlerini bir kez de olsa gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır.
- Ben geçen yıl kaynak almamıştım eski kaynaklarımdan tekrar yapıp iyi bir derece ile yazılı sınavı geçmiştim. Önceki sene kazandığımda ise elimdeki ana kaynaklar "Statüs ve Kaimmakam" soru bankalarıydı, bunları birkaç kez çözmüştüm. İktisat için "Analiz", Türkiye Ekonomisi için "Yasin Çoban", Türkçe için ALES sorularını bitirdim. Bu kaynakların faydasını gördüm, siz de forumdaki tavsiyeler ve kendi gözlemleriniz ışığında alternatifleri değerlendirip kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz kaynaklarla bir çalışma programı hazırlayıp sınava en verimli şekilde hazırlanabilirsiniz. -
@mülki sizin sınav tarihiyle ilgili bir bilginiz var mı sayın hocam ?
-
@kaymakamme Merhaba, @olursaekime arkadaşımızın duyumu kadar sağlam olmamakla birlikte aynı tarihleri duymuştum, kesin bir bilgi edinemediğim için önceki mesajımda paylaşmamıştım. Görünen o ki bu sene sonbahara kalmayacak sınav, buna göre plan yapmakta fayda var.
-
@mülki tamamdır hocam çok sağ olun.
-
Arkadaslar duyumumu paylaştım , kaynağım da isim olduğu için özelden paylaşmayı tercih ettim bir çok kişiyle de paylaştım .
Sürekli duyum alan biri değilim belki de ilk ve son du. Olur olmaz bilemem şahsen ben güveniyorum .
Plan değişir veya aldıgımız duyum gerçekleşmez hakkınızı helal edin . Ama her şey kötü gitse duyum gerçekleşmese bile zaten Haziran sonrası sınav olacağı malum bir şey kaybetmeyiz . İyi çalışmalar
-
Arkadaşlar ben duyumu rüyada bakan beyden aldım. Haziranın ilk haftası çalış dedi daha sağlam duyum olmaz
-
Törehan Bey de 4 haziran cumartesi yazıp bir hikaye paylaşmış
-
@kaymakamme, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Törehan Bey de 4 haziran cumartesi yazıp bir hikaye paylaşmış
Geçmiş yıllarda sınav kavla kapatır sürekli tahmini tuttu ama belkı duyumdur zannetmiyorum kesin olsun
-
@1sahincelik belki kitap satışları iyi gitmiyordur
-
Türkiye ekonomisi için sayısal verileri TÜİK sitesi hariç düzenlenmiş şekilde çalışabileceğimiz kaynak, sosyal medya hesabı vs. var mı ? Türkiye ekonomisi dersi için nasıl bir yöntem izlenilmelidir. iyi çalışmalar
-
@taromisaki9 sınav ilanından sonra berkay cihan hoca verilerle alakalı bir kitap çıkarıyor. ben çok faydasını gördüm. sınavdan 2-3 hafta önceye bırakın hocam verileri bence. bir çok video falan da yayınlanıyor youtube da. 3-4 kez izlemek bile baya yetiyor.
-
@thesalvatore 4 tane senatör kitabı ile bir tane daha Ayasofya camii inşa edilir o derece kalın
-
@kartalbaba tüm mevzuatı indir kitap yap piyasanın çoğu böyle. Tüm bilgileri yazsam kitap diye sınavdan sonra bak hepsini tutturdum derim ne kolay.
Arkadaşlar iki senedir ben bu sınavı detaylarda boğulmaktan kaybettim. Bi arkadasım sınavda ilk ona girdi sadece beş ay çalıştı. Yüzeysel çalıştı, bazı önemli yerler hariç. Adam derece yaptı. Ben sınavda her soruda kafamdaki bilgi denizinde boğuluyorum. O kadar basit hatalar yaptım ki.. Sırf on tane gelecek aşırı uç soruyu yakalamak için gittik basit soruları yapamadık. -
@pareto06 kardeş tüm mevzuat dediğin adam vergi Usul kanunu, medeni kanun ceza kanunu gibi daha bir sürü kanun almış Allah Muhammed aşkına bu Kaymakamlık mevzuatı mı bana imkan ver sana mevzuat.gov.tr den tüm mevzuattan 10 cilt çıkarayım mevzuat kitabı öyle brüt beton gibi olmaz
-
Arkadaşlar duyum var mı? Guy egitimdeym diye çok takip edemedim,Kaynak tavsiyesi de bekliyorum:)
-
Resmi gazetede 100 kişilik kadro açıldı. İnşallah yakın zamanda da ilan gelir.
-
Arkadaşlar merhaba. “Yakın eğitim” den online eğitim alan var mı acaba? Uzaktan eğitim almayı düşünüyorum. Tavsiye veya telkinde bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.
-
@sweezy Hiç altyapın yoksa başla hocam ama bir çalışacaksan 3 çalışman lazım. O dersleri dinlemeye ayırdığın vakiti ders çalışmaktan sayma. Ama alt yapın varsa sınavdan 60 civarı alabilecek noktadaysan hiç gitme. Orada ders dinlemeye ayıracağın vakitte kendi okumalarını yap.