2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
arkadaşlar kas soru bankasının güncellemeleri paylaşılıyor mu ? Ya da güncellemelerini yazan varsa paylaşabilir mi rica etsem
-
An itibariyle bu haftadan da nabız alamıyoruz umarım bu haftayı kurtaracak bir elektro şok niteliğinde haber(ilan) gelirde bu haftayı kurtarırız.
-
4 Haziran duyumları da artık yanlış mı çıkmış oluyor hala ilan gelmediğine göre ?
-
@nashq evet hocam, 4 Haziran da sınav falan yok bence.eylül-ekim bandını beklemek lazım bence
-
haziran ayı ilk 3 hafta hala boş arkadaşlar.. bu sınav haziranda olacak inanıyorum.. belki bu hafta patlatırlar ilanı.. hatta 11-12 haziranda olacak bu sınav yazın kenara arkadaşlar sağlam totem yaptım
-
@nashq yanlış çıkması için daha çok süre var.
-
herkese merhabalar, tufan samet özdurak hocanın en son çıkarmış olduğu kaymakamlık çözümlü iktisat soru bankası kitabını kullanan var mı? varsa fikrinizi paylaşır mısınız veya bunun dışında iktisat soru bankası önerir misiniz
-
@keynesetkisi ben aldım son kitabını. Mikrosunu bitirdim makroya henüz geçmedim. Ama genel olarak beğendim. Açıklama kısımları gayet güzel. Dikkat edilmesi gereken yerleri her soruda belirtmiş. Bunun yanında akadronun kitabını da çözdüm. İki kitap da gayet kaliteli. Akadro da sayısal sorularda çok çok iyi. Tufan samet de sözel bi tık daha ağırlıkta.
-
Seçim yılı her zaman çok alım olmuştur, benim size tavsiyem işi olmayan arkadaşlar kpss çalışın, kaymakamlık ne zaman olacağı belli değil, yürütebiliyorsanız beraber yürütün ama sadece kaymakamlığa çalışmayın, ben bu hatayı yaptım zamanında, benim sizlere naçizane tavsiyemdir
-
Bilal hocadan ders alan arkadaşlar var mı tavsiye eder misiniz
-
Merhaba dostlar. Bu hafta da ilan gelmezse artık yavaş yavaş sınavın sonbahar aylarında olacağının kesinleşmiş olacağını, hazırlıklarımızı ona göre yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Kpss sürecine hala başlamamış olup sadece kaymakamlık sınavına çalışanların bir yandan da kpss çalışmalarını süreci yıllardır tecrübe edinmiş biri olarak naçizane tavsiye ederim. Malum seçim yılına giriyoruz, haliyle kamu harcamaları en üst seviyeleri zorlayacağı şu konjonktürde elmaların tek sepete konması mantıklı bir karar olmaz.
-
@underwood Bu hafta ilan gelmezse sonbahar kesinleşmiş diye bir şeyden bahsetmek için erken daha. Haziran seçeneğinin elenmesi için nisanın 2.-3. haftasına kadar vakit var.
-
Neden sadece haziran ayı konuşuluyor temmuz ayı da boş ki geçen yıl 10 temmuz da sınav oldu bayramdan önce 2-3 temmuzda da olabilir.
-
Arkadaşlar 4 sayılı cbk yi nasıl çalışıyorsunuz hep eksik hissettiğim konu malesef..
-
@piyemonte Kişisel düşüncemi belirttim fakat haklısınız, ''kesin'' tabiri kişisel görüş sınırlarını aştığı için kullanamam gerekirdi. Ayrıca geçen sene DGS'den bir gün önce olmuştu sınav. Bu sene DGS 3 Temmuzda. 2 Temmuz cumartesi boş, sonbahar düşüncem hala net olmakla birlikte 2 Temmuz tarihini de yadsımıyorum. Neticede henüz bir yerlerde çalışmayan dostlara takvimi belli olmayan bir sınavdansa takvimi belli olan bir sınava çalışmalarının daha sağlıklı bir karar olacağını belirtmek istedim zira kimseyi olumlu/olumsuz manada yönlendirmek, etkilemek istemem. Yazdıklarım duyum değil kişisel düşüncelerimdir
-
Çıkmış sorular için soru bankası önerisi olan var mıdır ? 4T nin tüm çıkmış sorular kitabını kullananlar memnun mudur ?
-
@nashq 2 sene önce aldığımda yanlışlar vardı. sorular çok saçma şekilde uyarlanmaya çalışılmıştı. en iyisi orijinal soruları bulup direkt çözmek. zaten son 4 sınav hariç tüm sınavlar ösym sayfasında var.
-
Halihazırda Kpss'ye de hazırlanıyorum.İktisat ve Türk ekonomisi temelim bu yüzden iyi.İlandan sonra anayasa, idare hukuku ve idari teşkilat için yeterli süre kalır mı sizce?
-
@kutadgu-bi̇li̇g nerede kaldı bizim 4 haziran cumartesi… at fava bekle.. nerde ziyaa..
-
@saystowin hocam 40 gün kala ilan gelirse zorlanırsınız lakin 70 gün kala civarında gelirse, iktisatı tamamen halletmişseniz ve ezberiniz kuvvetliyse, günde 8-10 saat çalışarak halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Lakin siz yinede günde 2-3 saat mevzuat okumalarına ayırın en azından hazırlıklı olursunuz