2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@bitmediniz Lafı attı ortaya. 4 Haziran'da olursa ben bildim diyecek. Olmazsa bir şey yok. Kpss yaklaşıyor. İnsanların zaten kafası allak bullak.
-
@mia111 aynen öyle hocam, en azından bir açıklama yapabilirdi, fikrim düşüncem gibi, malum bu forumda yazılanlarla yazarlar daha çok ilgileniyor, belki burda görür de açıklama ihtiyacı hasıl olur. Tarih veriyorsanız açıklamasını da yapın, millet ona göre plan program yapıyor. Kesin veya düşünceniz ise beyan edin ki herkes ona göre programını yapsın, sonra kem küm yok öyle böyle oluyor. Sonra ben hedefim, beni eleştiriyorlar, beni taşlıyorlar durumu oluyor. Törehan bey bu yazıyı okuyorsanız bir bilgilendirme de paylaşmanızı rica ediyorum
-
@bitmediniz pes
-
@bitmediniz çok güzel ifade etmişsin hocam aynen katılıyorum. Madem bir duyumuz var açıklama da yapın. Sınav eylülde olsa, ben 4 haziranda sınav olcak demedim başka bişey için yazdım da diyebilir neyse sular ısındı ilan gelcek gibi sanki inşallah buraları bakanlık yetkilileri de okuyordur
-
Törehan bey yine kitaplarını övmüş, peki bende kitaplarını kullanan biri olarak yorumda bulunayım. Senatör kitabında neredeyse olmayan mevzuat yok, sınavın asıl amacından sizi alıp çook uzaklara götürüyor, sırf ayrıntı 1 soru tutturmak için yapılmış ve size sınav kaybettirir. Protokol soru bankası en baş sıkıntısı çözümsüz olması lakin buna rağmen soruları beğeniyorum ama 1 soruyu 7-8 kez azcık değiştirerek sormuş soru fazlalığı olsun diye. İktisat kitabını edinmedim bu konu hakkında fikrim yok lakin soru çözerek iktisat halledilmez. Diğer kitaplarıda hep baştan savma, ticari kaygılarla bunu yapmasını Törehan beye yakıştıramıyorum. Bu kadar maddi imkansızlıklar içinde olmasına rağmen aday arkadaşların cebine göz dikilmesi gerçekten çok ayıp bir şey. Süreklide bir tez tutturmuş soru çözünde soru çözün, asla ve asla soru değil bu sınav konu ağırlıklı… soru bankası çok olduğu için önermesi normal. Ezcümle protokol soru bankası gene de alınır cinsten yine de fena değil lakin senatör tam bir fiyasko. Törehan bey bundan sonra sınav tarihi sallayarak, kimsenin maddi manevi düzenleriyle oynamayın. Buradaki yazımı görüpte , yok fake hesaplar bana saldırıyor imasına da girmenize gerek yok, özelden yazarsan sana tüm iletişim bilgilerimi veririm.
-
@bitmediniz benim de önümde şu an protokol var. soru kitabının hemen altında cevap yazmaması ve açıklama olmaması kötü. bazı sorular çok iyi ama 6300 sorunun yarısı aynı.. kalan 3000 soruda da nitelikli sorular olduğu gibi yarısı aşırı detay.. yani sınavda çıkması imkansız sorular var. bu kadar detay adayı ancak sınavdan uzaklaştırır. defalarca söyledim bu sınav böyle bir sınav değil.
ben bu kitabı çözerken güzel sorulara işaret koyuyorum, ikinciye döndüğümde sadece o sorulara bakcam. ama yine de henüz kitabı almamış, kafasında soru işareti olan varsa, protokol yerine KAS'ı tavsiye ederim. çok soru çözmek isteyen bir aday değişik bir soru bankası olsun diye alabilir. -
Günde kaç soru çözüp, ne kadar konu tekrarı yapıyorsunuz arkadaşlar?
-
@yetkilibiri hocam sınavı 4 kez şu çalışma sitiliyle kazandım, ilana kadar hep konu tekrarı ( iktisat hariç, iktisatta hem konu hem soru çalıştım) ilan geldikten sonra %50-50 konu ve soru çalıştım, sınava 1 hafta kala ise ful konu tekrarı. Benim çalışma sitilim böyleydi lakin belki sizin için farklı olabilir
-
@pareto06 hocam söylediklerinize tamamen katılmakla birlikte ekleme olarak kas soru bankasi belki 3 yıl üst üste aldım yeni baskılarla ezberlediğim için protokol soru bankasına yöneldim. Yani farklı tarzda soru arıyorsanız protokol soru bankasi iş görür. He sıkıntısı şu birde sorunun altında cevaplar olduğu için sürekli elimle veya bir cisim ile soruları kapatmaktan yoruldum. 50 sayfada bir 100 sayfada bir toplu verilse olurmuş. Çözümlerin olmaması ise sürekli acaba başka hatası var mi soruda diye mevzuata bakmamı gerektiriyor o da vakit kaybına neden oluyor. Bir kaç soru yakaladım ve bu da baski hatası olsa dahi insanda acaba diğer sorularda sıkıntı var mı düşüncesi ile neredeyse her soruda mevzuat karşılaştırması yapıyorum emin olduklarım hariç. Önceden mülakata kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim kas soru bankasi hukuk kısmında belki 5 6 soru eksik yaptırır lakin protokol ile full çekersiniz. Lakin 5 6 soru için belkide diğer derslere vereceğiniz aynı emek ile daha fazla net yaparsınız. Tüm konular bittiyse ve Türkiye derecesi istiyorsanız alin yoksa zaman kaybı olur.
-
@mülki-amir hocam full yapmak mevzuatta imkansız. evet o çok uç sorulara biri kitabında yer verebilir ama bir adayın tüm bunlara hakim olması gerçekten çok zor. ben zaten biş işyerinde çalışıyorum vaktim değerli, yani 4-5 soru tutturcam diye dip köşe çalışarak mevzuata boğulmak o kadar saçma ki. geçen sene ilk 10 da olan arkadasım bu sınava 5 ay çalıştı, gerçekten bu sınav detayda boğulacak bir sınav değil.. kaldı ki baskı hatası var ve ben de sürekli arada kaldıklarıma mevzuattan da bakıyorum. sizin bu yazdıklarınızı da okurken şans eseri 572. sorudaydım.. soruda sadece öncüller var. evet baskı hatası olabilir her kitapta ama bunda sürekli aynı sorular oldugu için ve baskı hataları oldugu için sanırım rafa kaldırcam.. ben 5-6 tane aşırı saçma soruyu kaçırsam da olur sorun değil
-
bu arada törehan hocanın burayı okuyup da sürekli sosyal mecradan eleştirenlere ağır sözler söylediğinden ötürü, az önceki açıklamama da örnek göstermek zorunda hissettim kendimi.. 537. soruda orta malları olarak şıklar arasında meraları almışken, 542. soruda meralara orta malı değildir demiş.. arada sadece 5 soru var..
195 ve 212 nolu sorular arasında her bir cb politika kurullarında en az kaç üye vardır diye soru var.. yav abi 9 tane soru bu şekilde.. aynı sayfada bile aynı 2 soru olan yer var..henüz 600. sorudayım o yüzden bu kadar gördüm.. sonra buraları okuyup da yine sosyal medyadan sallamaz inşallah.. bu arada içişleri bakanlık birimleri ile alakalı da çok güzel sorular var.. ilk defa bi kitapta bu kadar yer verildiğine gördüm tek takdir ettiğim şey bu..
-
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim, söylediklerinize katılıyorum.Sınava 8 aydır hazırlanıyorum elimde Kas, status, protokol ve ilkuzem kaymakamlık soru bankaları var.Bu saydığım kitapların her birini en az 6-7 kere bitirmişimdir hala da günlük çözüyorum, biri bitince diğerine geçiyorum.Protokol soru bankasını çözmeyi bıraktım çünkü dediğiniz gibi birçok hatası var ve bu hatalar aslında doğru yaptığınız soruyu yanlış yapmışsınız gibi algılatıp doğru bildiklerinizi sorgulatıyor. Bendeki protokol geçen senenin baskısı bu seneki baskısı için konuşmuyorum bu arada belki düzeltilmiştir yeni baskıda eğer düzeltildi ise faydalı olur görüşündeyim.Törehan Bey’in politicus tarih soru bankasınıda aldım 2 kere bitirdim, şimdilik hata görmedim.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ben yüzde 70 soru çözümü yüzde 30 konu tekrarı olarak gidiyorum.
-
@pareto06 hocam detay derken neyi kastettiniz acaba ilk defa gireceğim bu açıdan merak ettim
-
@saystowin hocam sınava girmeden mutlaka çıkmış sorulara bakın son 3-4 senenin. Zor soru/kolay soru oranına bakın.. Aslında en az 75-80 sorunun yüzeysel konulardan geldiğini görürsünüz.. Her kanunun detayına girmeyin. Ama 1-2-3-4 sayılı cbk lar ile belediye ve büyükşehir belediye kanunlarında mesela oldukça detaylı çalışılabilir.. Çıkmış soruları referans alın, size o çok iyi bir rehber olacak emin olun
-
@pareto06 kesinlikle katılıyorum hocam, 75-80 soru yüzeysel nitelikte geliyor, 10 soru orta derecede geliyor iyi çalışan çalışmayan farkı çıkıyor, en fazla da 5-6 soru çok marjinal detay geliyor. Bu sınavı aslında zorlaştıran bizleriz. Doğru çalışma ile 80 üstü yapmak işten bile değil lakin çok detaya boğulunduğundan bazen 60 üstü bile zor görüyor adaylar. Bu sınava düzgün ve doğru çalışılmalı, gereksiz yere detaya girilince asıl çalışılması gereken yerleri adaylar gözardı ediyor.
-
hocam merhabalar. bir sorum olaacaktı. kaim makam konu anlatımlı kitabının içi mevzuatların kabaca bir araya getirilmiş hali mi yoksa tablolaştırma vs farklı bir içerik sunuyor mu? mevzuat gov.tr den pdf ler üzerinden gitmek sorun yaratır mı acaba?
-
@mehmet88 hocam renkli vurgulama ve bazı önemli yerlerde tablolama yapılmış, ben salt mevzuat okumuyorum hiç, sürekli kitabı tekrar ediyorum sadece, piyasadaki 2 farklı mevzuat kitabını da aldım lakin en çok beğendiğim kaim makam
-
@mehmet88 mevzuatın saltını okumanız zarar getirmez lakin başlangıç olarak ağır gelebilir. Örneğin DMK çok fazla, sadeleştirilmişi hem vakit hem de bilgi tasarrufu. Şahsi fikrim CB kararnameleri ve yerel yönetim kanunları salt mevzuattan okunmalı geri kalanı sadeleştirilmiş mevzuattan okunması daha iyi. Bunun için kaim makamı öneririm hocam
-
Birde şimdi aklıma geldi, can çelik hoca ücretsiz şekilde mevzuatları sadeleştirdi, hiç mevzuat kitabı almadan can hocanın mevzuat pdf çalışabilirsiniz. Ona ek olarak CB kararnameler ve yerel yönetim kanunlarını salt okursanız daha iyi olur. Kitaba para vermenize gerek kalmaz hocam. Can çelik mevzuatı da kitap gibi, sadece idare hukuku teori kısmı yok
-
çok teşekkür ederim hocam, sağolun.. evet dediğiniz üzere salt mevzuat yoruyor, o halde kaim makam diyelim..