2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@zeustraus aynen öyle hocam.Reklam önemli.Kitap çıkarıyorlar sonra o kitapları da günümüzün popüler bloggerlarina gönderiyorlar onlar da içeriğine bile bakmadan tavsiye adı altında adaylara öneriyorlar.Adaylarda bu kitaplar olmazsa olmaz algısına kapiliyorlar
-
Birkaç sene önce şahit olduğum bir olay: kaymakamlık face grubunda bir öğrenci soruyor hocam sorumlu olduğumuz mevzuatlar hangisi diye hoca da cevap veriyor şu mevzuatlar bu mevzuatlar falan. Birkaç ay geçti baktım çocuk kitap çıkarmış grup kurmuş herkes de buna hucam hucam diyor.
-
@mevzun e tamam işte, yeterli yetkinlik için yıl geçmiş ben bu sınava hiç girmeyip, alanı dahi olmamasına rağmen kitap çıkartan biliyorum. O yüzden çok takılmayın hocam. Belki bir gün, çok çalışırsanız sizde kitap çıkartabilirsiniz
-
@bitmediniz kul hakkına girme endişesi beni bu işten men ediyor hocam.
-
Sınav tarihinden haber yok değil mi sonbahara kalma ihtimali nedir sizce
-
@zaferr11 sınav sonbahara kaldı bile bence, kurslar yeni kayıtları da açmış geçen gittiğim kursun 2000-2200 tane öğrencisi olduğu söyleniyordu, sınava kadar hedefleri 3 bin miş
-
@hasan5455 Biz yeni başlayanlar için iyi olur bu durum ama eskiler bekleyenler için de sıkıntı hayırlısı artık
-
Geçen yılın Aralık ayında sınav olacak diye onlıne bir kursa yazılmıştım.Yok bahara yahut yaza diye diye sonbahara geldik.
-
@avcıomerfaruk42 öyle hocam, bu işi tamamen ticarete dökmüşler, her grup açıyorlar bir anda duyumlar patlatıyorlar. Şahsi düşüncem bu iş sonbahara kayıyor, eğer haziranda veya temmuzda olacak olsaydı çoktan patlamıştı duyumlar
-
Haziranda sınav var diyen bir kurum, eylülde de olma olasılığı var demişti, duyumlar geliyor demişti.. az önce yeni nisan kurs grubu alımı yaptığını gördüm. Açıklamaları şimdi netlik kazandı
-
İnsanları kendi haline bıraksalar süreç daha sağlıklı işleyecek. Durmadan tempo artır indir yapılıyor temmuzdan beri bu TÜCCARLARIN yüzünden. Şahsen geçen sene mezun olan birisi olarak daha sınava girmedim ama kendimi 10 senedir atanamayan ama ders çalışan biri olarak hissetmeye başladım.
-
@saystowin hocam kitap yazılır.. beş tanede.. on tanede.. mesele bu değil.. mesele dördüncü, beşinci üniyi okuyorm benim kitabımı alın … mülakat sayım bu kadar deyip sabah akşam kitap reklamı … siz hiç onüç yıldır profum alın benim kitabımı..birini gördünüz mü devamlı… kargodan reklamlar ile üstün sanılan kitapları geliyor “çözümsüz” sorular.. buraya kadar saygı duyarım olmayabilir yetenek .. lakin öğretici.. eğitici sorular diyerek çocuk kandıruyor.. baştan savma “çözümsüz” sorular… sanki sınavı kendi kitapları ile kazanmış.. kitaplarını.. kendisine sinav kazandırtan gerçek hocalardan üstün göstermeye çalışıyor.. emeğe saygısıda yok. başka hocanın instagram tablolarını hoca adını kapatıp izinsiz kendi hikayesinde paylaşıyor.. aynı hocanın sorularını… çözümü kaldırıp kendi soruları içinde kullanıyor izinsiz.. çıkmış kurum ösym sorularını bile.. ve kendilerine diyorlarki hoca.. bürokrat.. önsözü prof hoca yazmamış olsa davalık olcak düşünün.. bizim grubumuzda bile konusu geçti.. inkar edilirse veririz soruları çalınan hocanin adını..
hiç bir yazara hoca diye güvenip vermeyin notlarınızı.. sorularınızı… üzerine oturup… kendi isteğimle gönderdim diye yaz diyorlar..
bu işin cıvkını çikardılar iyice.. “üniyi yeni bitirmiş” tam bilgi sahibi olmayan öğrencinin elindeki… üç kuruşa gözünü dikmiş.. bir kaç şizofrenik hoca müsveddesinden kaynaklanıyor sorun… onüç bin kişinin girdiği sınav.. az kişide değil.. ösym ile bakanlık meseleye el atmadığı sürece at koşturacaklar… -
@zeustraus Hocam almayın, aldırmayın piyasada anladığım kadarıyla bilindik ve klasik kaliteli kaynaklar belli kazananların büyük çoğunluğu sadece bu kaynaklarla çalışıp, hazırlanıp girenler bunlar yeterli diye düşünüyorum
-
@bitmediniz Aynı kursun nevi şahsına münhasır hissedarlarından bir hoca sınav tarihi için önce Aralık, sonra Nisan akabinde de Haziran'da kesin olacak demişti. Şimdiyse sınavın Eylül'de olması için görüş sunduk demiş. Bu şahısların tek gayesi öğrenci devşirip para kazanmak, bu işi de utanmadan yüzsüz bir şekilde meslek haline getirmek olduğu için sıfatlarını gördüğüm her yerde midem bulanıyor. Böyle bir talepte bulunmuş ve talepleri de kabul görmüşse en çok Ağustos ayında sonuçların açıklanmasından bu yana sınava hazırlanan benim gibi dostların hakkına girmiş olacaklar ki kendi adıma hakkım bu talepte bulunan şahıslara helal değil. Sınava sonbahar aylarından bu yana hazırlanan kişiler bu tacirlerin menfaat gayeleri yüzünden inanılmaz derece demoralize olmuş durumda. Bunun müsebbibi olanların şu mübarek günlerde misliyle mukabelelerini temenni ediyorum
-
@underwood Levent Ersin mi bu
-
@underwood hocam size kelimesi kelimesine katılıyorum. fakat ben bu eğitim kurumlarının ya da kişilerin bakanlığın alımı konusunda bir etkisi olduğunu çok düşünmüyorum. Bilmiyorum çok da fikrim yok ama bakanlık personel alımı, tamamen bakanlığın ihtiyaçları doğrultusunda ve bakanın onay vermesi ile gerçekleşiyor. bence bu kurumlar sadece zaman konusunda öğrencileri yanıltmaktan başka bir işe yaramıyor. onun da sebebi kursları doldurmak tabi
-
@pareto06 Tabii ki hocam, Bakanlık bu tacirlerin görüşlerini baz alacak değildir fakat ''bakanlıktaki dostlarıma ilettim, Eylül'de olması daha adaletli olacaktır'' gibi bir ifade kullanılmış olması aylardır emek veren dostların hakkına girmekten başka bir şey değildir. Burada gaye salt yeni mezunların durumu düşünülerek iletilmiş değil, asıl gayenin ne olduğu hepimizin malumu. Tabiri caizse bıçak sırtı olan şu sınav sürecinde en küçük olumsuz bir duyumun, olumsuz bir ifadenin adaylar üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Hal böyle olunca bu tür yaklaşımlar etkisiz de olsa moral bozucu oluyor, bunu ifade edenlerin kurs sahibi olmalarıysa bunu misliyle arttırıyor
-
Ağustos ayında sınav olma ihtimali gündemden kalktı mı?
-
@öktem_ilteriş ağustos hiç konuşulmadı genel olarak haziran vardı gündemde ama haziran da olacak olsaydı şimdiye kesin bilgi gelirdi malum geçen sene nisan sonu belli olmuştu 10 temmuz sınavı
-
@öktem_ilteriş ağustos için daha sıra gelmedi. hele şu haziran olmadığı kesinleşsin. temmuz konuşulur sonra sıra ağustosa gelir.