2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@zeustraus hocam kurslar yeni alım yapmadı, yeni kayıtlar başlasın yine patlar tarihler
-
@bitmediniz kursçuluğada mı başlamış ziya.. storyler.. canlı yayınlar o yüzdendi demek… ziya hoca bizim eski kurstan birinin notlarını istemiş hocam size güveniyorum diyor… ziya da kendi rızamla gönderdim diye ekle diyor.. kuzu kurda teslim edilmiş..sorulari neden çözümsüz hocam anlayın..
-
@zeustraus hocam kimi kastettiğinizi bilmiyorum, ben şahıs özelinde demedim, genel manada konuştum
-
@bitmediniz ziyaa yirmibeş dakkada bir burdaysa görüyordur editimi… buyursun kaçmasın.. gelsin telegramda bekliyorm.. editleri yoruma kapamakla… öğrenciyi engellemekle kurtulunmuyor.. kurtuluyorum zannediyor..
-
Sözün kıymeti kalmamış koca koca adamlar kesin şu zaman diyip sonra da başka tarih söylüyorlar. Bir iki sefer insan yanılabilir ama bunlar her ay aynı şeyi yapıyorlar. Yazık.
-
Bu sözde koca adamlar ve küçük adamlar ki bir çoğu buraya da dadanmış durumdalar; geçen seneden beri her ay "duyum" larla geldiler. Şubatta kesin ilan geliyor diyen bir şahıs vardı, uydurma olduğu aşikardı, mantıksız konuşuyorsun dedim, bırakınız sussunlar küssünler dedim bu duyumcular.. İktisat uzmanı olduğunu zanneden bir yancısı sinirlenmişti baya sonra ne oldu "duyumcu" yasaklandı forumda, duyum tabi yalan çıktı: Diğer bütün uydurmalar gibi. Noldu diye sorulduğunda da bana gelen bilgi buydu dedi. Ohh mis. At yalanı ortaya, tutarsa tutar, tutmazsa bana gelen bilgi buydu. İstisna olanları olmakla birlikte çoğu böyle. 2021 yılında da benzer şeyler oldu. Geçen sene sınav kesin eylülde mezunlar sınava giriyor diyen zatın kendisi bu sene de 4 haziranı çıkardı. (Geçen sene mayısta ilan gelince apar topar eylül paylaşımını silmişti)Bu sene 4 haziran duyumunu erken sildi. Bakalım artık. Tek bildiğim işleri güçleri yalan. E tabi kurs satacaklar, kitap satacaklar, soru bankası satacaklar. Hem de öyle böyle alimlikleri yok maşallah her konunun da "hocası" olmuşlar. Samimi ve iyi niyetli arkadaşlarım bu sakat psikolojili güruhun laflarına bakmayın siz, sadece kaymakamlık çalışıyorsanız işiniz kolay, tarihe aldırış etmeden ne çalışıyorsanız kardır. Fakat kpss gibi diğer sınavlara da çalışıyorsanız tarih belirsizliği gerçekten bizi zora sokuyor ama çalışacağız yapacak bir şey yok. Allah yardımcımız olsun
-
@adems bir tanesi de Aralık şu tarihte olacak dedi. Sonra sınav olmayınca telegram grubuna bakanlık kaymakam adaylığı şubesinin numarasını attı burayı aradım sordum Aralık olmayacakmış sizde arayabilirisiniz yazmış. Gülsek mi ağlasak mı bilemedik. Diğeri de kesin Mart sonu Nisan başı dedi biz söylersek çıkar dedi şu an tam dediği tarihteyiz nerde sınav. Halâ da her hafta tarih konuşuyo.
-
@mia111 Tabi tabi hepsinin bakanlıkta bir adamı var, tarih duyumlarını alabilen önemli insanlar bunlar. Sıkıştıklarında da Eğitim Daire Başkanlığı telefon numaraları verilir arayın sorun bilgi versinler Kurumun tarihini açıklamadığı bir sınavın bilgisini, telefonun ucunda çıkacak görevli verecek evet. Sana diyecek ki ha ben de seni arayacaktım kardeşim, sınav olabilir benden duymuş olma buralar hareketli Allah akıl fikir versin.
-
@adems o telefon paylaşanlara aşırı gülüyorum hocam bende. gerçekten insanları o kadar yanlış yönlendiriyorlar ki..
bir de bu kaymakamlık sınavı artık bir çok kurum ve sözde yazarlar için tamamen ticari işe döndü.. o kadar tatlı bir piyasa ki maşallah adam tarih kitabı da yazıyor insan hakları da yazıyor iktisat hukuk hepsinden kitabı var...hey maşallah.. bu yazar kardeşimize acilen devlet üstün hizmet madalyası verilmeli, en az bakan yardımcılığı falan verilmeli. bu kadar bilgi birikim boşa gitmemeli
Ya da birileri bu piyasaya artık bir el atmalı. yetkinliği şüpheli bir sürü yazar türedi son zamanlarda. bir de bir laf vardır ya, körler sağırlar birbirini ağarlar, diye, aynı bunlarda akşama kadar birbirlerine methiye düzüp birbirlerinin kitaplarını paylaşıyorlar.
allah akıl fikir versin bunlara. -
@pareto06 +1 hocam.. bu piyasaya bir an önce müdahalede bulunulmali..
-
@pareto06 En güzel müdahaleyi tüketici yapar kardeşim, alınmasın kitapları kursları bak nasıl dökülüyorlar. Bu noktada adayı onlara muhtaçmış fikrine kapılmasını sağlayacakları türlü argümanları var. Neymiş herkes ham mevzuat okumasını yapamazmış, bu sınava kazanmak için en az 3-4 soru bankası 3 er defa tur atılarak bitirilmesi lazımmış, diplomatik isimlerle çıkardıkları içinde binlerce soru barındıran soru bankaları da aşırı komik Sınavın içeriği çok net aslında bilerek kafa karıştırıyorlar. Matematik değil ki bu soru çözerek kalemini hızlandırasın yada pratik yapasın. Oturup ezberleyeceksin, ezberlediğini unutmamak için de sürekli tekrar edeceksin.
-
@zeustraus Kim müdahale edecek üstadım? Gelen duyumlara inanmazsınız, yazılan kitapları almazsınız olur biter. Tam rekabet koşullarının tamamen olmasa da kısmen geçerli olduğu serbest bir piyasa. Alıcılar tam bilgiye sahip olmadığı sürece ''satıcılar'' rant elde etmek için tüm koşulları manipüle etme pahasına da olsa zorlayacaklardır. Burada asıl sorun kendine ''hoca'' diyerek neredeyse tüm alanlarda kitap yazanların sözlerine itibar ederek sularına çanak tutanlarda. Malumunuz çağımızın en büyük problemlerinden biri popülizm. Acı olan ise popülist söylemlere itibar ederek plan program yapan kişilerin farkında olmadan sonu hüsran olacak umutlara kapılmaları
-
@underwood aynen katılıyorum hocam.. alıcılar tam bilgiye sahip değil.. olunsa bile reklam ve pazarlama gücü yetiyor.. iyi niyeti etmeye suistimal… satıcılarda tam bilgiye sahip değil.. kitapları satılsın yeterki.. kırkbirde kırkbir… ellidörtte ellidört yine tutturacaklar.. tutturdum demeleri yeticek..
-
@adems adamlar umut satıyor hocam resmen. öyle sözler öyle videolar paylaşıyorlar ki..bu işe yeni giren aday adayı arkadaşlar da sanki bunlar olmadan asla yapamazmış gibi geliyor. tüm derece yapanları sanki sınava bire bir müthiş şekilde biz hazırladık algısı yapıyolar. binlerce online kurs alanlar var, yüzdeye vursan ufacık bir rakam mülakata kalıyor ama sanki 100 kişi sınava hazırlanmış da 70i
mülakatı kazanıp bunların kitabını videolarını izlemiş gibi yapıyorlar.
@AdemS arkadaşın da dediği gibi aslında süreç kolayken zorlaştırıyorlar. sözüm ona her şeyi bilen hoca 6000 küsür soruluk idare soru kitabı yazıyor, içerisinde ne biçim kanunlar var. sınavda 3-4 tane evet farklı kanunlardan soru gelecek ama sırf onun için onca saçma şeyi ezberlemek akla mantığa sığmaz. sınavda da kafa karışıklığından öteye geçemez. hiç bir insan evladı yok ki bu kadar kanuna tam manasıyla hakim olsun.. bu işe her yeni başlayan aday arkadasa nacizane tavsiyemdir.. son 4 senenin çıkan sorularına bakın ne dediğimi anlayacaksınız. -
@pareto06 Haklısınız hocam. Sınav çok net olmasına rağmen kaos oluşturmaya çalışıyorlar.
-
Bu sınav hepimizin bildiği gibi ticari ranta dönüştü önüne gelen kitap çıkartıyor ben bile zorlasam kendimi bir konu bir soru bankası çıkartabilirim fakat diğerlerinden farkı olmaz bunun önüne geçmenin tek yolu kpss şartının tekrar gelmesidir yoksa diğer türlü nasıl müdahale edilecek sonuçta serbest piyasa ekonomisi geçerli.
-
@botan01 katılıyorum, hiçbir akademik yeterliliği geçmişi olmayan adamlar en kıyıda köşede kalmış bilgileri bulup kitap haline getirmeyi marifet sanıyorlar sonra da kendilerine hoca diyorlar.benim şaşkınlığım da bunları kanaat önderi belleyip bu kişilerden himmet bekleyenlerden.kpss şartı zaten hukukçular da kaymakam olsun diye kaldırıldı, ona rağmen bir dönemde bu sınavı geçen hukukçu sayısı yüzde 10 u geçmez.hukukçuların kendi alanlarında zaten her sene düzenli ve yeterli alım yapılıyor.bence her açıdan kpss şartının gelmesi gerekli bu sınava.
-
@hasan5455 KPSS şartının getirilmesi psikoloji, sosyoloji gibi eklenen yeni bilumum bölüm mezunların sınavına girme hakkını ellerinden alacağı için kurs ve yazar oligarkları mutlu edecek bir karar olmaz. Ticari ilişkilerini kullanarak buna müsaade edeceklerini sanmıyorum. Malum Ankara'da oldukça güçlü lobileri var zira bu bölümlerin de sınava girebilmelerini en çok kurs sahipleri istemişti
-
Geçtiğimiz sınava otuz üç bin kişi girdi. Sınav ücreti de düşünüldüğünde öğrenci üzerinden rant sağlayan, öğrenciyi bir kazanç kapısı olan gören bu sistemde kimse kpss şartı getirmez diye düşünüyorum. Önceki girdilerde de belirtildiği gibi çok tarafı mağdur eder yayınevleri, yazarlar, ösym..
-
@s-i-r-i-u-s 13bin