2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Sahsi olarak kurs kaynakli duyumlara itibar etmiyorum , benim acimdan aralikta olmasi dezavantaj nisan daha makul ama ben aralikta olacagi dusuncesinde israrliyim.
- Sebeb bu sene tek alim dusunulse bu zamanlarda olurdu, mezunlar sinava giremeden sinav yapildi
2.si mulakat sureci cok hizli ilerledi.
3 forumdaki guvenilir kisilerin aralik uzerinde hem fikir olmalari
- Sebeb bu sene tek alim dusunulse bu zamanlarda olurdu, mezunlar sinava giremeden sinav yapildi
-
@piyemonte Hoca söyledi
-
Can.mavi ye yazdim ,cevap verdigi takdirde paylasirim
-
@maiyetmemuru canmavi duyumunda değişiklik olsa söylerdi.
-
Arkadaşlar normalde yazmamayı düşünüyorum foruma, ancak bu mesaj i yazmamin 2 nedeni var ,bu mesaj son mesajım olsun istedim, hakka girmemek için...
1.si birçok mesaj gelmiş
2.si aralık duyumunu paylaşmış olmamArkadaşlar 1 haftadır çok sağlam bir arkadaşıma teyit ettirmek için uğraşıyordum, dönüş sağladı dün.. malesef sınav aralıkta değil kesin olarak subat ayında olacakmış, inanıp inanmamak sizlerin elinde tabi.. kitap yazarı, dershane sahibi, yayın sahibi vs olmadigimi bilmenizi isterim ..
Kalın sağlıcakla... -
@can-mavi Allah razı olsun sizden hocam. En azından önümüzü görebileceģiz. Siz de kalın sağlıcakla.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Arkadaşlar normalde yazmamayı düşünüyorum foruma, ancak bu mesaj i yazmamin 2 nedeni var ,bu mesaj son mesajım olsun istedim, hakka girmemek için...
1.si birçok mesaj gelmiş
2.si aralık duyumunu paylaşmış olmamArkadaşlar 1 haftadır çok sağlam bir arkadaşıma teyit ettirmek için uğraşıyordum, dönüş sağladı dün.. malesef sınav aralıkta değil kesin olarak subat ayında olacakmış, inanıp inanmamak sizlerin elinde tabi.. kitap yazarı, dershane sahibi, yayın sahibi vs olmadigimi bilmenizi isterim ..
Kalın sağlıcakla...Adi üstünde duyum, sizler yine de aralık için çalışmayı aksatmayın ne olur ne olmaz , duyduğum şeyleri paylaşmak istedim sadece, bir-çok mesaj geliyor ki bazıları kayda değer değil, o yüzden yazmak mecburiyetinde hissettim kendimi
-
@can-mavi hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu forumda sizler gibi belli başlı kişilerin duyunlarını görmek bu yoldaki heyecanımızı tazeliyor. Benim gibi birçok kişi bu mesajınızın son olmamasını istiyor vesselam…
-
1.si birçok mesaj gelmiş
Kalın sağlıcakla...Adi üstünde duyum, sizler yine de aralık için çalışmayı aksatmayın ne olur ne olmaz , duyduğum şeyleri paylaşmak istedim sadece, bir-çok mesaj geliyor ki bazıları kayda değer değil, o yüzden yazmak mecburiyetinde hissettim kendimi
Adam king
-
@fthdyngc en erken aralık, en geç şubat diyeyim, benim de forumu okuyanlarin da ici rahat etsin, vebal altına girmeyelim
-
@can-mavi hocam Allah razi olsun senden,emin ol ve için rahat olsun ki hic vebal altina girmiyorsun. duyumlarını paylaşmayı ihmal etme
-
@can-mavi teşekkür ederiz hocam
-
@can-mavi Vicdan güzel şey. Siz de güzel insansınız bunu önceki yıllar sürecinde de defalarca gördük. Duyum aktarımı için teşekkürler.
-
@can-mavi hocam sağ olun burada duyumları sağlam olan nadir kişilerdensiniz sizin buraya yazmamanız aslında bir çok kişiyi üzüyor.. ama en son baya kızdırdılar sizi sanırım neyse sağlık olsun teşekkürler duyumunuzu paylaştığınız için
-
can mavi ile mesajlaştım ''en erken aralık en geç şubat, bu 3 aydan hangisinde olacak derseniz 3 ü de aynı ihtimal'' diye yazdı.
-
Sevgili Dostlar,
Sınavlar, haberler, ilanlar derken bir anda bu başlığı gördüm ve geçmiş seneler aklıma geldi.
Yargılamak, ahkam kesmek, akıl vermek gibi bir maksadım yok öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Muhatabım sadece kayıtlı veyahut kayıtsız olarak bu forumu yeni takip eden kardeşlerimdir. Yukarılarda da benzer konulara değinen arkadaşlar olmuş ben tekrara düşmek istemiyorum lakin meramımı bir kaç cümle ile anlatacağım.Evvela kendini geliştirmeye çalışan, idealleri olan, devlet terbiyesi kazanıp bu memlekete gerçek manada fayda sağlamak isteyen insanlarsınız. Bu sınav insanı zorluyor, zaman akıp gidiyor ve alternatifsiz bir şekilde bu hedefe kilitlendiğiniz zaman sonu hüsran olursa kendinizi toparlamanız çok uzun sürüyor. Her ortamda kendinizi 'Deli Deli Küpeli' filmindeki sahte kaymakam olarak bulabiliyorsunuz. Etrafınızda herkes istihza ile 'Kaymakam bey/hanım' diye hitap ediyor ve bu sizlerin psikolojik bunalımlarını tetikliyor.
Söz konusu sınav esasında muadili olarak gözüken (Sayıştay, İdari Hakimlik) sınavlara göre daha kazanılabilir bir sınav. Sadece sistemli ve sağlam bir psikolojiyle çalışmak gerekiyor. Hakkını verirsiniz elbet. Bu makama yaraşır karakteri bünyesinde barındıran sizler için halledilmeyecek bir sınav değil.
Psikolojinizi sağlam tutmanız için sizlerden bir ricam daha var. (ki benim bu uzun mesajı yazmamın asıl sebebi) Burada sınav tarihi ve kaç kişi alınacağına dair türlü duyumlar göreceksiniz. Lütfen aldırış etmeden kendi yolunuza bakın. Burayı kaynak, soru, not için kullanın ama lütfen duyumlara aldırış etmeyin. Yardımcı olmaya çalıştığını düşünene lafım yok ancak bu duyumcu arkadaşlara inanıp 2018 Şubat ayı içerisinde alım yapılacak diye deli gibi çalıştım. Sonuç olarak tahmin edeceğiniz gibi öyle bir sınav açılmadı. Daha sonraları da bir sürü duyumlar geldi ve büyük çoğunluğu duyum olarak kaldı. Ben o zamanlar inandım dostlarım. İnandım ve hata ettim. Önümdeki alternatif sınavları bırakıp hep buraya yüklendim 2 aya sınav varmış güncel kalayım diye. Düzenim, istikrarım, planlamalarım hep sekteye uğradı. Ben kazanamadım, elendim ve kendimi nadasa bıraktım. Psikolojimin alt-üst olmasında bu arkadaşların da emeği olduğu kanaatindeyim. Bakıyorum hala aynı isimler aynı şekilde devam ediyorlar. Her sene bu başlıkta buradalar ve sözüm ona 'üstad' sıfatına layıklar.
Hülasa, ezdirmeyin kendinizi dostlar. Kimse sizden fazla bilmiyor, bilseler her defasında burada olmazlardı. Samimi olarak yardımcı olmaya çalışan üzerine alınmasın, alınan da bu libası kendisine uygun görmüştür ne diyeyim.
Kısa lafı uzun eyledik. Beş senedir bu platforma ilk ve son yazışımdır.
Hakkınızı helal edin. Kalın sağlıcakla. -
bu 'libası' kendime uygun gördüğüm için ben cevaplayayım zaten kime yazdığınız da az çok belli.. evet 6-7 senedir olduğu gibi buradayım ve evet 2018 şubat ayında az çok yanıldık. ama kaymakamlık başlığında 2017 mülakat tarihinde, 18 ekim sınavında, 10 temmuz sınavında forumu okuyup çalışmaya başlayanlar da erkenden çalışmaya başladı.. şimdi lütfen 'lafım size değildi vs' demeyin, son zamanlarda kim duyum paylaşıyorsa doğrudan ona (yani bana dediğiniz) gayet açık.. işte sizin bu yaptığınız yüzünden ben dahil birçok kişi yazmak istemiyor.. haklılar da yazmamakta.
herkese kolay gelsin, Allah en çok hakedeni muvaffak eylesin inşallah..
eğer ki sınava girersem ve kazanırsam görüşmek üzere. -
Burada çalıştığı kurum kaynaklı ya da bir şekilde bilgi alabilen arkadaşlar var. Ve Allah razı olsun ki onlar da 'duyduklarını' bizimle paylaşıyorlar.Sınav tarihini soruyoruz diye bunun adı neden kendini ezdirmek olsun ki. Keza üstat hocam gibi kelimelerde tamamen saygıdan kullanılan kelimeler. Ne kullanı ezdirir ne de başkasını yüceltir. Acınızı anlıyorum ama zaten paylaşan arkadaşlar duyum diyerek paylaşıyorlar. %100 olduğunu ilan gelmeden kimse bilemez ki. Ustelik bu sinav er ya da gec olacak. Aralik ocak mart.. Bu mesleğe gönül vermiş kisiler zaten çalışıyor. Aralık olup olmaması sadece yaş sınırında olanları etkiliyor.
-
Bi bitmediniz arkadaş ya herkes aklını kendini saklasın. Yıllardır bu forumu takip ediyorsanız kimlerin duyumunun dikkate alıncağını da bilmeniz lazım
-
Benim burada kitapları için hedef haline getirilen Törehan Özdemir olduğumu ilan etmeye çalışanların saldıranların
kitabı yine burada en çok övülen kişinin trolleri olduğuda iddia edildi. Her iki iddiaların talihsiz olduğunu düşünüyorum.
Sınav tarihi mesajlarına gelince kesine yakın öğrendiğim şeyler var ama bu sefer açıklamayacağım.
Allah iyi niyetli olmaya çalışanların yanında olsun.