2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Arkadaşlar net olmamakla bırlıkte Şubat Mart ayını duydum.
-
@ofspor61, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
2014 yılında Türkiye birincisi olup 2014 ten sonra bırakın derece yapmayı sınav kazanamayan kitap yazarını tanıyor musunuz? araştırın derim. önünüze gelen her kitabı almayın.
Tartışmaya girmeyeceğim, amacım kimseyi savunmak değil ama büyük ihtimalle o yazarı kitabında kullandığı isim ile biliyorsunuz. 107,108. dönem mülakatlarında beraberdik. 109.dönemde yazılıyı geçemedi, 110.dönemde de mülakata kaldı. Tanımadığınız insanlar hakkında yanlış bilgiyle karalama yapmanın manası yok.
-
Kaynak tartışması başka bır baslık altında yapılırsa daha ıyı olacağı kanaatındeyım. Sonuç ıtıbarıyle tüm kaynaklar üç assa beş yukarı aynı , anayasada 177 madde var salt gerçek ne kadar farklılastırılabılır ? Hakeza ıktısat , bır bılım dalı ne eklenır ne çıkartılır ?
-
Herkes ıyı bır şey çıkarmak ıcın emek verıyo , kimseye ne ıyı ne kötü demek yanlış olur kullanıcı verir kararı , bu tıp konulardan zıyade sınavla ılgılı konulara odaklanmak lazım forumda sonuçta burda herkes aynı hedefe varmak ısteyen kısıler
-
@maiyetmemuru geçen ay Şubat duyumumu paylaşmıştım. İnşallah bu sefer de Mart demezler diyordum ki. Yanlış anlamayın asla size bir şey demiyorum, duyduğunuzu paylaşmanız çok değerli hepimiz için. Acaba bu bi taktik mi? Sürekli birilerine 3-4 ay sonrası dillendirilerek yayılması sağlanıyor ve sürekli tarih konusu ve sınav heyecanı diri tutuluyor gibi. Şimdiden Mart dillendirilimeye başlandı. İnşallah Nisan ve Mayıs demeye başlamayız
Ama ciddi anlamda bütün göstergeler Şubat ayını işaret ediyor. Canmavi üstad da Şubat ayına sarkabilir imasında bulunmuştu, zaten artık Aralık imkânı %90 yok oldu gibi. Bekleyip görelim.
-
Arkadaşlar merhaba, malum forum yönetimi siteyi başkasına devretti ve anladığım kadarıyla başka bir işe dönüşme ihtimali var. Ben de bundan sonra burada yazmamaya karar verdim. Yıllardır burada sınavlara birlikte hazırlandığım, dertleştiğim, dışarda görüştüğüm insanlar oldu, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kaymakamlık başlıklarının demirbaşı olmuştum, o sebeple buraya yazmak istedim, Allah hepimizin gönlündekini ömrüne hayırlı etsin, Allah'a emanet olun.
-
eger forum başka bir seye donuscekse hesaplarimizi kapatalim mi
-
Aralık ayında sınav olması dahilinde bu sıralar protokol yapılması gerekiyordu. Şubat duyumlarının da tam bu sıralarda gelmesi bana aralık ihtimalinin hala kuvvetli olduğu kanısını uyandırdı. Kasım ayının başlarına kadar ilan gelmezse büyük ihtimal şubat. Şubat ayı düşünülse de kesin değil. Protokol 2.5-3 ay önceden yapılıyor eğer yanılmıyorsam. Yani Kasım-Aralık arasında şubat için protokol yapılması gerek. Duyumcularımıza burada büyük iş düşüyor.
-
@piyemonte son sınav 70 gün kala takvımdeydı , göstergeler subatı gösteriyor ytd:)
-
@maiyetmemuru 70 gün sabit değil. 2019'da 2 ay kala geldi, 2020'da 54-55 gün kala geldi. Belli olmuyor. Aralık ihtimali daha devre dışı değil.
-
@piyemonte evet ihtimal dahilinde hocam, ben Aralık ta olacağını düşünüyordum ama son duyumlar Şubat yönünde ,Aralık Şubat aralagı olacak insallah
-
merhaba, burada yeniyim. yaklaşık bir yıldır kaymakamlık ve adli-idari hakimlik sürecinin içindeyim. bu süreçte "bilirkişi" kabul edilen birçok sosyal medya sayfasını ve hocasını takip ettim, online dersanelerde bulundum, hocalarla birebir iletişimler kurdum.
gözlemlediğim kadarıyla "duyum" adı altında adayların moraliyle oynayan birçok kişi var. geçen kaymakamlık sınavı için "asla temmuzda olmayacak" diyenler vardı, hakimlik mülakat sonuçları dün açıklandı ama bir ay önce "bu hafta kesin açıklanacak" diye yazanlar vardı. yani, bunlara itibar etmek, böyle meslekleri ciddi şekilde hedefleyenlerin işi olmamalı. ayrıca bazı kitap yazarları da var ki "ben, ben, ben" diyerek kibir örneği sergiliyorlar. sosyal medyada kendilerini övenlerin mesajlarını yayımlıyorlar. fakat bu mesleklerin veya yazarlığın vakarı, mütevazılık ve samimiyet gerektirir. bizlere "gerçekten" yol göstermeye çalışanlar hocalar da var. naçizane önerim, "kaynak önerisi" adı altında piyasadaki bütün kitapları veya sadece bir yazarın kitaplarını alan listelere itibar etmemek, duyum odaklı değil bu sınavlar için altyapıyı sağlamlaştırıp üzerine güçlü bir bina inşa edecek şekilde çalışmalar yapmak, entelektüel seviyemizi artırarak çalışmak olacak. -
@lafziyorum 5-10 sayfa önce zaten bu olaylar tartışıldı. Kapanan bir şeyi daha uzatmanın bir anlamı, yararı yok.
-
@piyemonte sıddetle katılıyorum.
-
Şu bi gerçek ki önümüzdeki hafta perşembe cumaya kadar net bir duyum gelmezse şayet aralık ihtimali çöker, bakalım hafta bize neler gösterecek... tüm arkadaşlara iyi çalışmalar dilerim.
-
@ömermuhtar muhtemelen aralık ıhtımalı bıttı mulakatların acıklanması ıle bırlıkte en ıyı ıhtımal, 2 ay kalıo
-
@maiyetmemuru 2 ay yeterli bir süre çünkü ilan ile sınav arasında 45 gün olması yeterli diye hatırlıyorum. Bu sürenin fazla olup olmaması o anki duruma bağlı nitekim ilan geldikten sonra bazen 55 gün oluyor bazen 70 gün bu değişkenlik gösterebiliyor. Şunu da ekleyeyim benim sınavla ilgili herhangi bir duyumum yok kimseye umut vermek veya umudunu kırmak için yazmıyorum ama sınavı yapmayı düşünüyorlarsa yine de süre var onu demek istedim.
-
Kpss şartınin geri getirilmesi yeniden konuşulmaya başlamış galiba.
-
@ayraan duyum nereden acaba? Ve puan kaç olabilir
-
Duyum bana ait değil hocam. Can Çelik telegramda paylaşmış orda konuşuluyor. Ama gelecekse eskiden hukuk iktisat kamu maliye derslerinin ortak olduğu puandan ilan geliyordu. O puana da p31 puanı tekabül ediyor.