2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@keynesinabv hocam öncelikle paylaşımınız için teşekkürler ben biraz bu işleri şans olarak görüyorum mulakata kaldigim sınavlarda daha az ve daha az kitapla çalıştım bu sınava çeşitli kaynaklarla ilandan itibaren çalıştım osymnin sorduğu eleyici soruların beş tanesi bence hicbir kaynakta yoktu diğerlerinide zaten kafa karıştırıcı sormak istemiş becerememiş o ayrı...cok çalışsam sanki emeğime yazık gibi tarzı bir sınav olduğu için bana göre piyasadaki bilinen kitaplardan az kaynak çok konu tekrarı bence en mantıklısı...
-
İlk mesajda belirtilen kanunlar, kararnameler ve yönetmelikler Hukuk kısmını hemen hemen karşılıyor.
İktisat kısmı eldeki bilindik kaynaklarla çoğunluğu yapılacak türden sorular.
İnsan Hakları mevzuatı geniş, kaynaklarda olmayan yerlerden sorular geliyor.
Tarih yine ayrıntı sorular üzerinden gidiyor. Kitaplarda değinilmemiş ya da ayrıntıda kalmış yerler çıkabiliyor.
Türkiye Ekonomisi bölümünde de güncel verilere takmış durumdalar. Sınavdan 1 ay öncesinde açıklanan veriler bile sorulabiliyor.Ben de özellikle Tarih-Türkiye Ekonomisi yüzünden kaybettim. 4 adet tarih ve 4 de türkiye ekonomisi yapsam kazanmış olacaktım.
-
71.75 te kalarak yine yeni yeniden diyoruz
-
Şimdiden söyleyelim, aylar sonrası sınav için kayda geçmiş olalım.
Birkaç kişi var, kimler olduklarını buradakiler gayet iyi biliyorlar. Adlarıyla. Burda kendilerini duyumcu olarak lanse etmişlerdi son 2 sınavdır. Sınav hakkında duyumları doğru çıksa dahi (mesela 2022 Ocak/100 kişi) sınav sonrası gelip burda “şununla kapatacak, şu kadar kişi kaldı, ben söyledim daha da konuşmam” tarzında birileriyle de birlik olup bunlari söyler, insanları “nolur söyle” derecesine getirip yalvartırsa, burda insanlarla dalga geçmeye çalışırsa bu seferki tarzım çok farklı olacaktır. Buradaki saygıdeğer arkadaşlara “şimdiden” duyurulur.
Herkese kolay gelsin, İyi akşamlar.
-
Sonuç bekleme süreci başladığında 2020 başlığına şöyle yazdım "çok şükür..." yazıp mülakata kalmak istiyorum diye. Geçen sene içimde kalmıştı 71.5 ile kaçırmıştım. Ek olarak yine 2020 grubuna yüksek kapatırsa bir daha kaymakamlığa hazırlanmam demiştim. Bu sene de 73.5 ile mülakata kalamadım. Yukarılarda bir arkadaş yazmış işiniz yoksa bu sınava bel bağlamayın diye. Çok haklı kendisi. Ben artık tecilimin kalkmasını ve askere gitmeyi bekliyorum. Yaşım 8 Temmuz'da 26 oldu. He bu sınava bel bağlamadım sadece ama işi yoksa bir insanın 10 tane sınava hazırlanarak da bir şey elde edemiyor. Bari gidelim de askerlik aradan çıksın.. Dönünce de bir işe girip yine bu baş belası sınava hazırlanacağım. 3 4 gündür düşünüyorum hazırlanmayıp ne yapacaksın diye? Ettiğim büyük lafları çiğneyerek, 3. senesinde de mülakata dahi kalamayabilmenin stresini dahi elinin tersiyle iterek bir kere daha, yeniden diyorum. İnat kardeşim, inat ediyorum! Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.
-
Bu arada puan tahminim 76 idi. O kadar net hatırlıyorum dememe rağmen 2 soru fazla hesaplamışım. Bir daha da puan listesine adımı yazdırmayacağım. Hiçbir duyuma da inanmayacağım.
-
@ese0303 ️ yardımcı olursanız sevinirim
-
Kader, kısmet, hayrlısi demekten öteye gitmiyor bazı şeyler. Geçen yıl 72.50 de kaldım. 0.25 in verdiği husursuzlukla bu sene 2022 sorusunu 4 kere isaretleyip geri sildim. İnsan hakları mulkiyet sikkini işaretleyip geri sildim. İktisatta aynı şekilde bir sorum aynı şekilde bildiğim halde isarettlemedim hatta bunlar kitapçığında işaretli ama optik te işaretli değil. Neden? Çünkü bir önceki yıl gibi ya 0.25 ile kalamazsam diye . Bu sene de 73 le dışarda kaldık . İsaretlesem 76 ile ilk kez mülakata kalacaktım. Bir arkadaş güzel bir yorum yapmıştı bilmenin yanında risk alıp en çok yakın geleni yapan yükseltti beyleri diye hakikaten öyle de oldu. Ama diyorum ya boş kağıt kalem verseler çoğu kanunun çoğu maddesini yazabilecek kıvamda da olsaniz yukarda saydığım sebeplerden dolayı olmayınca olmuyor. Rabbim seneye olmayı nasip etsin isteyen ve en çok emek edene.
-
@siyasals yazım yanlışlarını üzüntülü halimize maruz görünüz.
-
@herseye-rağmen ben şöyle düşünüyorum idari teşkilat için mevzuat okuması diğer hukuklar için ritüel soru bankası insan hakları için İsmail Tüysüz’ün soru bankası ve iktisat için tufan Samet yeterli olur. Tr ekonomisi için Burcu doğan veya Yasin çoban yeterli gelir. Çok kitap bitirmek değil bir kitabı defalarca çözmek daha doğru geliyor bana
-
İnsan hakları ile aynı ilgili nasıl bir çalışma yapmam gerekiyor?
-
Arkadaslar yeni sinav icin bir duyumu olan yok mu ?
-
@maiyetmemuru Aralık-Ocak döneminde olabileceği yönünde paylaşımlar oldu.
-
@azizcemal tesekkurler
-
Bu sınav, bu meslek öyle bir istek oluşturuyor ki insanda vazgeçemiyorsun. Bırakamıyorsun.2020 sınavına babamı kemoterapiye götürerek çalıştım. Son sınavda bebeğim oldu 5. Gün kalktım Ankara’ya gittim. Daha yok diyorum girmeyeceğim diyorum vazgeçemiyorum. Hep ucundan kenarından dönmek varmış kaderde. Yine yeniden Bismillah diyip 1 Eylül’de başlıyorum tekrar çalışmaya. Allah yardımcımız olsun..
-
Tarih'te 4'te sıfır çektim, Türkiye Ekonomisi'nde 6 soru yapamadım. Onlar da güncel veriler zaten.
Bu iki alan eledi beni. Önümüzdeki zaman diliminde ağırlığı Tarih ve Ekonomi'ye vermeliyim.
-
Tecrübeli arkadaşlar geçen yılda bu şekilde hızlı mı ilerliyordu süreç? Yoksa bu yıl mı bir hızlanma var?
-
Can Çelik-Mevzuat(394 sayfa)
https://s5.dosya.tc/server4/g632m2/Mevzuat-Can_Celik.pdf.html
-
-
@aslan-reyiz inşallah teşekkürler hocam bilgi için