2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Sınavın belirleyicisi İktisat olabilir, Türkiye Ekonomisi olabilir, Tarih ve İnsan Hakları soruları olabilir ama Hukuk değildir.
-
@azizcemal hocam hukuktan 6-7 yanlış yap gör bak kazanabiliyor musun?
-
@farukomer907 hepsinden de soru çıktı. İmar nunundan aynı yıl 3 soru sorulduğu oldu.
İhale kaununda her zaman teminat oranlarını sormazlar. yeterlilik koşullarını sordular, ihale yasaklılığını sordular, doğrudan temin durumarıı sordular. 2 yıl sorulmadı diye sorulmayacak diye birşey yok. Sen çalışma ama başkalarına sebep olma. o az çıkan kanunlar toplasan 20-30 sayfa konu yapar hepsi iyi bir kitapta. -
@aslan-reyiz derece yapmak isteyen, kenar soruları çalışmak isteyen bakacak. kenar kanuna kez çalışan ana kanunlara 5 kez çalışır zaten.
-
@arz-şoku yarısını duymadığına emin misin? 20 tanesi CBK sadece.
-
@farukomer907 Yunusemre Vakfı ile ilgili soru gelmedi öle mi bir daha araştır bence.
-
@hayek dostum herkese cevap verdin tebrik ediyorum. Bu sınavın belirleyici konusu sizin konuya en az çalıştığınız veya ben bunu iyi yapıyorum diyip boşladığınız alandır. Hicbiri birbirinden bağımsız değildir. Komple çalışmak gerekir.
-
@hayek, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@aslan-reyiz derece yapmak isteyen, kenar soruları çalışmak isteyen bakacak. kenar kanuna kez çalışan ana kanunlara 5 kez çalışır zaten.
Derece yapanlar sınavda Türkçe ve iktisadı iyi yapıp daha dikkatli olanlar 6360 yada 5 bölge gibi soruları yapanlar yada derya deniz dağınık idare hukuku mevzuatını okuyanlar degil çünkü liste dışı da soruların gelecegi marjinal kanunlar mevcut bunu bilemeyiz.
-
@hayek Gayet de kazanırsın. 54 hukuk sorusundan 47-48 tane yapıp kazanan birçok aday vardır. Zaten ben de bundan bahsediyorum. İddialı adaylar hukuktan bu netleri çıkarıyor. Belirleyici olanlar ise diğer bölümler oluyor.
-
@hayek hepsinden soru cıktı öylemi Allah için buyur göstersene bir bana hadi buyur bekliyorum.
-
@hayek 30/31/32/33/34/47/65/68/70/74/76/77/79/80/81/86/87/88 hadi bekliyorum bunlardan cıkan soruları buyur at bakalım. sorular elinde yoksa 98 den 2021 e kadar tüm sorular var bende söylede bir bakalım
-
-
@farukomer907, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
30/31/32/33/34/47/65/68/70/74/76/77/79/80/81/86/87/88
**Şimdi Sana sabırla tek tek anlatacağım.
2020 de Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanundan soru geldi. o güne kadar hangi sınavda çıkmıştı da o2020 de soruldu peki?Aşağıdaki kanunların çoğu çalışacak yeri 1-2 sayfalık bilgi. İsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın. sende çalışma hocam
30-31 Ukome- Akome her zaman soru gelir. ki daha önce geldi.
34 yani TBMM içtüzüğünden soru gelmiyor diyorsu yani.
32 İSKİ Kanunu 2010 ların başında sınavlarda soruldu. Tekrar sorsa burdan niye sorulur diyebilirmisin kanun tüm büyükşehirler için uygulanıyor. 1 sayfalık bilgisi var çalışan ne kaybeder. soru çıksa kazancı olur.
47 KİT lerin denetimi sınavlarda hiç çıkmadı diyorsun öyle mi?
65 Ailenin korunması ve Kadına karşı şiddet; bu konular bu kadar gündemdeyken insan haklarından sorsalar?
68 Önleme aramasını sorarsa ne yapacaksın merak ediyorum?
70- OHAL den niye soru sorulamazmış?
74,76 - bir sürü sorulacak ve bir kaymakamın bilmesi gereken görev alanına giren şeyler var? örneğin Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu başkanı kim?
77- Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) nereden çalışıyorsun acaba? “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararını kim verir diye sorulursa nasıl yapacaksın?
79- Mera Komisyonları kimin onayı ile oluşturulur? başkanı kim- kararlarına nerede hangi sürede itiraz edilir? -
@azizcemal hukuk gibi garanti alandan yanlış yapıp diğerlerinden yanlış yapmıyan varsa kazanır. hukuktan o kadar yanlış yapan diğerlerinden hayli hayli yapar. hukuk gibi kolay yerden niye soru kaçırsın?
-
@hayek bende şimdi sabırla yazacağım bak kardeşim.
-
afet riski kanunundan zaten bahsetmemişim ha yinede söyliyim o dönem resmi gazetede çok fazla alan cb tarafından afet riski alanı ilan edildiği için o soruldu.
-
ben sana hadi buyur göster soruları dedım bana acıklama yapıyorsun, senden sonra yine dönüp baktım son 14 yılda bahsettiklerinden 1 tane soru yok 1 tane. 30 31. maddeden soru gelmedi kardeşim büyükşehir belediyesi kanunu kapsamındanda bu merkezlerden soru geldi.
-
34 ü yanlış yamışım 35 ten bahsediyordum.
-
47 diye bahsettiğin yerden daha yine soru gelmedi . anayasa kapsamında sadece kitlerin denedimini kim yapar diye soruldu.
-
hepsini sıra sıra yazmıcam artık bahsettiğin bu maddelerin metinlerinden bir tane bile soru gelmedi , insanları gereksiz mevzuatla uğraştırarak iyiilik yapmıyorsunuz. hepsi 1 2 sayfa olsa ne olur bunlar gibi 1000 tane yönetmelik kanun var toplsana o zaman 1 2 sayfadan ne olacak diyye diye 2000 sayfa yapıyor. ZATEN YETERİ KADAR GEREKSİZ VE DETAY MEVZUAT VARKEN ÇIKMA İHTİMALİ 0.000001 BİLE ZOR OLAN MEVZUATI İNSANLARA ANLATMANIN MANASI YOK. ANA KANUNLARA DETAYLI ÇALIŞAN HERKES 2 MAX 3 SORU HARİ. HUKUKTA HEPSİNİ YAPAR ZATEN.
-
-
@farukomer907 88 adet metin var paylaştıklarımda ve sen 3 -5 tanesine kafayı takmışsın. Kafaya taktığıda kıyı kanunu çevre kanunu soru gelmez diyede iddialı konuşuyorsun. Sana kalsa dernekler kanunundan da gelmezdi. Bak ben bu sınavı ilk 3 kazanmış biriyim ve ab uyum paketlerine kadar çalışmıştım. Çalışmamın karşılığını aldım. İyi yapmanın sırrı geniş çaplı çalışmak. Hedefin baraj tutarsan baraj altı kalırsın. Bu yüzden insanları yanlış yönlendiriyorsun. 3 farklı soruda çıksa 5’te çıksa çok önemli. 73,75 te kalan birçok tanıdığım var ve tek soruyla kaybettiler.
-
@hayek hatta onlara eklenebilecek en az 10 kanun daha çıkar
-
@hayek siyasi partiler kanunu 5 kez çalışacak ama çevre kanununada 2 kez göz atacak olay budur. Oturup 100 sayfa çevre kanunu oku demiyorum herhalde, mevcut olan kaynaklardan 1,2, veya 3 sayfa neyse ondan çalışsın en azından.
-
@ıron_food buyrun hocam
-
@hayek 3 5 kanun değil 21 kanun saymışım ve yine aynı kelimeyi kullanıyorum bu saydıklarından çok daha fazla önemli kanun ve yönetmelik var hadi hepsine çalışalım o zaman. geniş çaplı çalışma ila kazanılmıyor bu sınav kusura bakmayın yıllardır içinde olduğum bir sınav, bu sınav ana kanunlar detaylarına inildiği vakit kazanılıyor. geniş çaplı çalışan insan 2 soru dışındaki 52 soruyu riske atmaktan başka hiç bir şey yapmaz. ADAM GİBİ ANA KANUNLARA BAZI ALANLARDA DETAYA İNEREK ÇALIŞAN İNSANLAR ŞUAN 80 ÜSTÜNDE ZATEN BAŞKADA SÖZE GEREK YOK. SİZ ÇALIŞABİLİRSİNİZ AMA İLK DEFA SINAVA GİREN İNSANLARDA VAR BURDA PAYLAŞILAN HER ŞEYİ KALE ALAN. SINAV KAPSAMINDA OLMAYAN VE DAHA SORU GELMEMİŞ 21 KANUN VEYA YÖNETMELİĞİ SIRF SORU GELME İHTİMALİ ÇOK AMA ÇOK DÜŞÜK OLMASINA RAĞMEN VAR DİYE, İNSANLARA BURALARA ÇALIŞIN KAPSAM BU DEMEK YANILTMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR. KAYNAK ARAYAN DOSTLARIM MEVZUAT İÇİN YİĞİT YILLMAZ HOCANIN MEVZUAT KİTABI KAFİDİR. SAÇMA SAPAN HER YAZILAN KANUNA BAKMAYIN O KİTABA TAM ANLAMIYLA ÇALIŞIP HUKUKTA 50 Yİ GEÇEMEYEN BİR ALLAHIN KULU YOK BİLİNE