2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
60 kişilik alım demek ilk 240 demek. barajı tahmin edemiyorum...
-
@fthdyngc 78
-
@muhbekta sıralamanız kaçtı
-
Insallah sayı en az 100 olur
-
@aslan-reyiz 100-100 olacak şekilde iki sınav diyorsa, neden 60 kişilik alımdan bahsediyor? İlki 110 olduğuna göre en az 90 olması lazım.
-
Merhaba arkadaşlar.
Kaynak konusunda önerisi olan var mı? Süreci idari hakimlikle beraber götürmek istiyorum. Yol gösterici bir yazı, kaynak tavsiyelerine nereden ulaşabilirim?
-
@as-soon-as Çok kaynak incelemedim ama ben ahmet nohutcu ile çalıştım 73.25 aldım. Dikkatsizligimle gittim iki soru daha yapamadım. Fıkır vermesi acısından yazdım.
-
@azizcemal sayın bakanın son 110 kişilik alımla 15 temmuz süreci ile ilgili açığın kapatıldığını ve normal alımlara dönüleceğini söylemesi nedeniyle 50-60 kişilik alımların olacağına işaret ediyor.
-
@aslan-reyiz ben gene de hocam sanki bu alimda da 100 yada 80 olacağını düşünüyorum
-
@herseye-rağmen ins hocam ben de öyle olsun isterim.
-
@maiyetmemuru teşekkürler hocam
-
Bu duyumu ilk kez gördüm. Sağlam bir duyum mu acaba?
-
KAYMAKAMLIK SINAVI MEVZUAT LİSTESİ (88 Adet KANUN, KARARNAME, KHK, YÖNETMELİK)
- 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
- 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi - 2 Sayılıgenel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 3 Sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 4 Sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar İle Diğer Kurum ve Kuruluşların Eşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 5 Sayılı Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 6 Sayılı Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 7 Sayılısavunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 8 Sayılı Yüksek Askeri Şûranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 9 Sayılı Milletlerarası Andlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 10 Sayılı Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 11 Sayılı Devlet Arşivleri Hakkında Cumhurbaşkalığı Kararnamesi
- 12 Sayılımilli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 13 Sayılı Strateji Ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 14 Sayılıiletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 23 Sayılıtürkiye Uzay Ajansı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 34 Sayılı Türkiye Adalet Akademisi Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 38 Sayılı Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 47 Sayılı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 49 Sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 68 Sayılı Sanayileşme İcra Komitesi Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
- 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu
- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu
- 5393 Sayılı Belediye Kanunu
- 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu
- 442 Sayılı Köy Kanunu
- 5355 Sayılı Mahallî İdare Birlikleri Kanunu
- 5779 Sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun
- 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu
- Alt Yapı Koordinasyon Merkezi Yönetmeliği(AYKOME)
- Ulaşım Kordinasyon Merkezi (UKOME)
- 2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İski)
- 3645 Sayılı İstanbul Elektrik Tramvay Ve Tünel İdareleri Teşkilat Ve Tesisatının İstanbul Belediyesine Devrine Dair Kanun
- Türkiye Büyük Millet Meclisi (Tbmm) İçtüzüğü
- 6253 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu
- 6216 Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu Ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun
- 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu
- 2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu
- 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu
- 2972 Sayılı Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları Ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
- 3376 Sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun
- 7062 Sayılı Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat V Görevleri Hakkinda Kanun
- 2575 Sayılı Danıştay Kanunu
- 6085 Sayılı Sayıştay Kanunu
- 5018 Sayılı Kamu Malî Yönetimi Ve Kontrol Kanunu
- 233 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname
- 3346 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri İle Fonların Türkiye Büyük Millet Meclisince Denetlenmesinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun
- 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu
- 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun (1994 Yılı)
- 4283 Sayılı Yap-İşlet Modeli İle Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması Ve İşletilmesi İle Enerji Satışının Düzenlenmesi Hakkında Kanun
- 3996 Sayılı Bazı Yatırım Ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun
- 4501 Sayılı Kamu Hizmetleri İle İlgili İmtiyaz Şartlaşma Ve Sözleşmelerinden Doğan Uyuşmazlıklarda Tahkim Yoluna Başvurulması Halinde Uyulması Gereken İlkelere Dair Kanun
- 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu
- 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
- 4483 Sayılı Memurlar Ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
- 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu
- 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun
- 6326 Sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
- 6701 Sayılı Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kanunu
- 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
- 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
- 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun
- 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
- 6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun
- 5091 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu
- 5236 Sayılı Kabahatler Kanunu
- 2559 Sayılı Polis Vazife Ve Salȃhiyet Kanunu
- 2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu
- 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu
- 3091 Sayılı Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun
- 6360 Sayılı 14 İlde Büyükşehir Belediyesi Ve 27 İlçe Kurul-Ması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararname-Lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
- 3194 Sayılı İmar Kanunu
- 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu
- 6306sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun
- 3621 Sayılı Kıyı Kanunu
- 2872 Sayılı Çevre Kanunu
- 7261 Sayılı Türkiye Çevre Ajansinin Kurulmasi İle Bazi Kanunlarda Değişiklik Yapilmasina Dair Kanun
- 4342 Sayılı Mera Kanunu
- 237 Sayılı Taşıt Kanunu
- 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu
- 4847 Sayılı Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Kanunu
- 7252 Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun
- 5653 Sayılı Yunus Emre Vakfı Kanunu
- 3011 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanacak Olan Yönetmelikler Hakkında Kanun
- 3046 Sayılı Bakan Yardımcılarının Mali Hakları Ve Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun
- 6741 Sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
- 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun****
-
Önümüzdeki sınava çalışacak olanların çalışması gereken mevzuat konuları bunlar. Mevzuat sisteminden çalışacaklara bilgi 10 bin kitap sayfası kadar yaklaşık olarak. Ancak piyasaya yeni çıkan bir kaynakta hepsi var.
-
@hayek 75. maddedeki kanundan 2020 yılında soru geldi.
84. maddedeki kanundan 2019 yılında soru geldi
28. maddedeki kanundan 2020 yılında soru geldi
27. maddedeki kanundan 2020 ve 2021 yılında soru geldi
30 ve 31 maddeden 2019 da soru geldiBunlardan soru geliyor mu demeyin geliyor.
-
@hayek 84 madde dediğiniz yunus emre vakfı ile ilgili kanundan bugüne kadar 1 tane bile soru gelmedi.
-
30 ve 31 de bahsettiğiniz yönetmelikten bir kere bile soru gelmedi. büyükşehir belediyesi kanunu kapsamındaki alt yapı kordinasyon merkezi maddesinden soru geldi.
-
30/31/32/33/34/47 numaralı yerlerden bir kere bile soru gelmedi bugüne kadar bu bunlara çalışmak tamamen gereksizdir.
-
65/68/70/74/76/77/79/80/81/86/87/88 üçüncü maddeye ek olarak , bu sınava çalışacak hiç bir arkadaşım bu kanunlara boş yere bakmayın, kafanızı allak bullak şeylerle karıştırmayın bugüne kadar bu kanunlardan soru gelmediği gibi bu kanunlar kaymakamlık sınav mevzuatı içerisinde yer almamaktadır. idare hukuku tedvin edilmemiş bir hukuk dalı diye her gördüğümüz idare hukuku kanununa bakacak olursalk bakacağımız kanun sayısı 1000 nin üzerinde.
-
sınavı kazanmak isteyen arkadaşlarım 1,2,3,4 gibi kararnameler ile anayasa ve 6 mahalli idare kanununa ve 657 gibi 4483 gibi kamulaştırma kanunu gibi kanunlara detaylı baksınlar yeter. diğer kanunları 1 2 defa gözden geçirmeniz bile yetecektir. kamu ihale kanunu gibi 5018 sayılı kanun gibi imar kanunu gibi kanunlarda sakın detaya inmeyin 657 ye önem verdiğiniz kadar önem vermeyin. 14 yılda kamu ihale kanundan 7 soru geldi 7 sinin 5 inde kesin teminatı sordular. 2007-2021 arası sınav sorularına bakan arkadaşlar kendi analizinizi kendiniz yapın hangi kanuna ne kadar önem vermek gerektiğini kendiniz göreceksiniz
-
-
@hayek hangi kaynak ?
-
@farukomer907 Katılıyorum. ÖSYM nin idare hukukunda sorduğu mevzuat soruları genellikle benzer yerlerden geliyor.Sürpriz hiç yok gibi neredeyse . Mahalli idareler de aynı sekilde .Zaten zorlanilan yerler de Türkiye'nin idari yapısı yani cumhurbaşkanlığı kararnameleri.Bunlari okumak isteyenler vakit de varsa eğer okuyabilir.Bunun dışında piyasada var olan herhangi bir kaynak ihtiyaci karşılayacak diye düşünüyorum.1 2 sorunun peşine düşüp de çok fazla mevzuat okumanın bı faydası olmayacağı kanaatindeyim.
-
41 idare hukuku sorusundan bu sene marjinal olan soru sayısı 2 (6360-5 bölge). 39 yaptık da 2-3 ekstrem soru için 100 tane antin kuntin mevzuat okuyup sınavın özünü kaçırmaya gerek yok.2022 sınavı da farklı olmayacaktır.
-
3 yıldır bu sınavı kazanıyorum. bu listenin yarısından fazlasını duymadım bile.