2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Tr ekonomisi sanırım sınavın en belirleyicisi,elimde Yasin çobanın kitabı var yeterli olur mu?
-
@tugcelim tarihsel kısım için yasin çıban gayet yeterlidir. Ama ekomik veri kısmı için yasin hocanın kitabına ek Berkay cihan hocanın ekonomik veriler kitabına bakın muhakkak
-
yakın eğitimin youtube kanalında kaymakamlık sınavında 2. olan kişinin videosunu izledim. aklımda bir sürü soru işareti oldu. psikologlar iibfden yüksek lisans yapıp sınava hak kazanmıyor mu? Bir de devlet memuruymuş. 8 ay günde 13 saat ders çalışarak kazanmış. işe gitmiyor mu ya da yıllık iznini mi kullanmış? bileniniz var mı?
-
@farukomer907 Ben hep geniş çalıştım ve hep derece yaptım. sen dar çalış sonra baraj kaç olur derdine düş. çevre kanununa çalışan birinin siyasi partiler kanununu, Anayasa Mahkemesi ile ilgili kanunu ne kadar derin ve detaylı çalışabileceğini anlamıyorsun bir türlü.
-
Hedefini barajı geçmek olarak belirleyen birinin sınavı kazanması çok zor olur. Hedef yüksek olmalı ve ona göre çalışılmalı. İnanmayan denesin, sınavı 1-2 soruyla kaçırdığında üzülen kendisi olur.
-
@farukomer907 Tamam hocam tesekkur ederim
-
@sim Esnek çalışma dönemini esneyerek çalışmama olarak kullanan bir sürü memur var. Arkadaşın ders çalışma azmine hayran kaldım, ben asla bu kadar çalışamazdım. Diğer taraftan, eğer dedğiniz gibi ise, gizli işsizliğin örneğini şahsıyla yansıttığı için de teşekkür ederim.
-
@mülki dediğiniz gibi düşünmemiştim. youtube'da hala video duruyor. izlemenizi öneririm. ama ben hala psikolog olup sınava girmesini anlamadım. canlı yayını yapan kişi de sormuyor. ben onun yerinde olsam ilk soracağım soru bu olurdu.
ayrıca devlette bunun gibi kim bilir kaç tane gizli işsizler vardır. -
@mülki ücretsiz izine çıkmadan çalıştıysa 80 milyonun vebali var. Bende devlet memuruyum ama böyle bir çalışma stili yok.
-
Belki yenilere bir yol gösterici olur, sınav sürecinde yaptığım hataları sıralayayım:
1-Ne çok çalışmak ne de az çalışmak kazandırıyor. Önemli olan akıllı çalışmak
2-İlk tercihiniz bu sınav olmasın. Önceliği KPSS'ye verin.
3-Derse bakılmaksızın her bir soru 1 puan. Bundan dolayı hepsine aynı önemi verin.
4-Denemelere aldanmayın, kaynaklara fazla güvenmeyin.
5-Asla ayrıntı diye geçiştirmeyin. -
@görünmez-el Tabi ki yok. Arkadaş ücretsiz izne çıkarak çalıştıysa gerçekten helal olsun. Ancak durum böyle değilse, ders çalışmayı meslek haline getirip üstüne her ay maaşını almış ve sınava böyle girmiş olur. Bu durumda söylenecek çok şey var da neyse.
-
@sim bizim gibi sbf ve iibf mezunları varken psikoloji bölümü mezununun kaymakam olması........... Çok ağır konuşacağım ama neyse. Bizde psikolog olalım o zaman, hak tanısınlar.
-
Sinav icin duyum var mi ?
-
@mülkiyeçeko maalesef amaçları iibf'yi bitirmekse çok güzel başarıyorlar. Keşke bu ülkede herkes kendi mesleğini yapabilse. kendi mesleğinin en iyisi olmayı düşünse. Neden bir mühendis bir psikolog kaymakam olmak ister anlamıyorum. gerçi o 2. olan psikolog videoda şöyle diyor. görev yaptığı ilçedeki kaymakam kendisine soruşturma açmış. O da internetten kaymakamlar soruşturma nasıl açabiliyor diye araştırırken kaymakam olmaya karar vermiş. çoğu insan kaymakamlığı ülkeye faydalı olabilmek için ister. ama işte söyleyecek çok şey var. söylemeye hacet yok.
-
Bol bol soruşturma açarak kişisel tatmininde zirveye ulaşsın arkadaş. Hem işin var hem günde 13 14 saat 9 ay boyunca çalışacaksin. İs yerinde saatlerce ders çalışman karşılığında da maaşını çatır çatır alacaksın vay anam vay sebebi her neyse artık sana soruşturma açan kaymakamin elleri öpülür be.
-
@sim soruşturma açılmış kendisine o yüzden kaymakam olmak istemiş he, bana yapılanı ben de başkalarına yaparım demek için herhalde. Valla tabii bu uğurda yetişmeyen, hayali iibu olmayan insanlar girmeye çalışınca böyle oluyor. Bir de arkadaş psikoloji mezunu, yani aslında bu tarz duyguları içinde barındırmaması gereken bir mesleğin yapıldığı bölümün mezunu. Ne desek boş.
-
@azizcemal biz tarihte full tr ekonomisinde fulle yakın yaptıkta ne oldu? Beni de insan hakları ve Türkçe mahvetti
-
@sim bu kişi istediği kadar kitapları ezbeleyip derece yapsın boş... Adamdaki mantığa bak, millete halka hizmet yerine kendisine soruşturma açılmışta felan feşmekan. Psikoloji mezunundan kaymakam olmasını beklersen işte böyle saçma cevaplar alırsın..
-
@mülkiyeçeko bence iibf ta 2017 de bitti ilan gelir iibf olmaz iibf olsa çeko olmaz uluslararası ilişkiler olmaz kamu yönetimi olmaz kaymakamlıktan iibf şartı kalktı bu gidişle duy guy mhuy a da bu kafada insanlar alacaklar
-
@ayraan ohoo devlette böyle bankamatik memuru gırla internet bunların haberleri ile kaynıyor işin en acı kısmı herkes kanıksamış bu durumu sıradan geliyor