2021 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
iyi akşamlar arkadaşlar. buraların sessizliğinin wp gruplarından kaynaklandığını düşünüyorum.
mülakata girmiş birisi olarak tecrübelerimi genel hatlarıyla aktarmak isterim. listede son sıralardaydım ve girdiğim gün mülakatlar tam gece yarısı sona erdi. 42 kişilik listedeyseniz ve sonlardaysanız saat 21'den sonrasına kendinizi hazırlayın. çünkü aralar oluyor, acil ve sürpriz toplantılar olabiliyor, komisyon üyeleri mecburen toplantılara katılabiliyorlar. son sıralarda olan arkadaşlar sabah yoklamada ismini verip, eve ya da kaldığı yere dönebilirler ki eminim daha avantajlı olur. çünkü ciddi bir yorgunluk oluyor.
mülakat komisyonu genel itibariyle samimi, sevecen, rahatlatmaya dönük davranışlar sergiliyor. gözünüz korkmasın, hiç gerek yok.
bu sene protokol konusması yaptırıldığını henüz duymadım. genelde hap bilgiler soruluyor. arada yorum soruları geliyor. kişilere bölümleriyle ilgili sorular sorulmakta. u.ilişkiler ve iktisat, maliye mezunu arkadaşlara genelde bölümleriyle ilgili sorular sordular. kamucu arkadaşlara gelen soruların çeşitliliği daha fazlaydı.
henüz mülakata girmemiş arkadaşlara başarılar dilerim. hakkımızda hayırlısı olsun.
(pcr testi zorunluluğu yok.) mülakat salonuna girişte maskeleri çıkartıyorsunuz. -
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Hayırlı akşamlar dostlar mülakatlar cumartesi bitiyor hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Mülakattan çıkan adaylara bakıyorum komisyon bazılarını çok sıkıştırıyor bazılarını fazla zorlamadan soru sorup gönderiyor. Böyle bir süreçte kimler daha avantajlı veya şanslıdır. Mesela çok sıkıştırılan bir aday başarıyla üstesinden gelirse kendisi için avantaj olabileceğini düşünüyorum. Doğru mudur ?
-
@ilhannn00 Hocam meseleye farklı bir açıdan yaklaşayım. Acaba çok sıkıştırılan adayların güvenlik soruşturması sonucu sıkıntılı olabilir mi? Yorumum duyuma değil tamamen tahmine dayalı.
-
Merhaba arkadaşlar, mülakata giren arkadaslar tecrube etmistir, genelde bir ya da iki tane zorlayici soru sorulur, burada bilemediginiz soruya nasil tepki verdiğiniz ölçülür, bunun yaninda basit sorular da sorulur ve yine kendinizi ifade ediş tarzınız gözlenir. Stresliyseniz uzerinize gidilip bu stres altinda nasil davrandiginiz incelenebilir, bunlar tamamen mulakat aninda sizin hal ve hareketlerinize gore sekillenen durumlar. Diger etkenleri bir kenara bırakırsak; kendinizi ifade ediş biçiminiz, hal ve hareketleriniz, yürüyüşünüz, giyiminiz, yaşınız, boyunuz, evlilik durumunuz, eğitiminiz, mesleki durumunuz, dil beceriniz de mülakatta göz önünde tutulur. Oraya zaten bilginizi ölçen bi sınavdan çıkıp geldiniz, bunun bilincinde olarak mülakata girin. Bilginiz değil, siz ölçülüyorsunuz.
-
@illidan Arka planda ne dönüyor bilemiyoruz hocam.
-
mülakatta sorulan sorular ile sonuç arasında en ufak bir korelasyon kuramıyorum. zor sorulup alınan da var basit sorulup elenen de. tam tersi durum da mevcut. hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Bugün itibariyle mülakat süreci de bitti diyebiliriz. Nihai listenin açıklanması ne kadar tutar ortalama bir süre var mı?
-
@mülkiidare110 20-25gün hocam
-
@mülkiidare110 gününü amirim bilir:)
-
Bu seneki süreci göz önüne aldığımızda önümüzdeki ayı görmeyeceğimiz net gib. Ay sonuna gelir herhalde.
-
@kethüda 15 veya 22 sinde aciklanabilir(tahmin)
-
@kethüda aynen hocam
-
Bu sene İnşallah önceki senelerden daha hızlı tamamlayacağız süreci
-
@mülki ne kadar hızlı hocam bir ''TAHMİN'' var mı?
-
Duyumu olan var mı
-
Bu süreçte beklemeye alıştım diyordum ancak sonucun açıklanmasını beklemek insanda çok ayrı bir duygu yaratıyormuş