2021 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
@finansalanaliz Öncelikle sana sakın olmayı tavsiye ediyorum esip gürlemeye gelince aslan kesiliyorsunuz tartışma çıkmasın diye özellikle kaç defa belirttim sözüm kazanan adaya değil. Sistemde bir ermeni kaymakam olabiliyorsa bir Türk'te gece gündüz kara kara düşünmeyecek acaba güvenlik sorusturmamda bir problem olur mu diye. Anlatabildim mi dostum umarım anlayabilmişimdir. Forumda bir senedir edebimizden ödün vermedik ama bu konu ayrı ahkam keseceğiniz konuyu ve sınırı fazla aşmazsaniz sevinirim.
-
@ilhannn00 helali hoş olsun ermeni asıllı arkadaşa. senin zihniyetindeki birinin yerine o arkadaşlar kazanmalı zaten bu sınavları
-
O zaman kürt veya arap kökenli bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı da güvenlik ve arşiv soruşturmasında sorun yoksa kaymakam olamasın torpili zaten ayrı tutmak lazım o ayrı sorun.
-
Ya arkadaşlar siz şaka mı yapiyorsunuz ben ne diyorum siz ne diyorsunuz yazdıklarımı iyi okuyun.
-
Herkes kaymakam olsun Papua Yeni Ginelide olsun Rus vatandaşı da olsun nasıl olsa Türk vatandaşı olması yeterli. Ama mülakattan defalarca elenen Anadolu çocuğu acaba guvenlik sorusturmamda bir problem varmı diyede düşünmesin.
-
öncelikle ben senin dostun değilim, esip gürlemiyorum, güvenlik soruşturması ve etnik kökeni ozdeslestirmenin sorunsalını soruyorum sana. Senin tavrın bana sağlıklı gelmiyor, birisinin etnik kökeninin güvenlik soruşturmasında sıkıntı cikartmasi gereken yerde ben türk kökenliyim ama korkuyorum demen sıkıntılı bir durum teşkil ediyor, burda sistemi eleştirebilirsin ama birisi üzerinden yapacaksan bile bunu kökeni değil de liyakati sarsan noktalar acısından eleştirmelisin. Sizin bu neo-osmanlı zihniyetinizi eleştiriyorum ben de. Tavrın ötekileştirmekten öteye geçmiyor
-
@finansalanaliz Tamam seni anlıyorum medeniyetine hayran kaldim senden özür diliyorum ben gidiyorum arkadaşlar Ermenistan'da kaymakamlık sınavına hazirlanacagim burada bize yer yok. Bakalım orada da bizim kadar medeniler mi ?
-
Etnik kökenin üstüne en fazla düşen Agos gazetesi ve onun haberini alıntılayıp paylaşan diğer medya gruplarıdır. Oluşturulmaya çalışan algının "İLK" kelimesi etrafında şekillendiği çok açık. Ben size milliyeti Türk olmayan sayısız memur, milletvekili, bakan, başbakan vs. gösterebilirim. Ama Agos gazetesi bana, Ermenistan'da... veya sadece Ermenistan özelinde konuşmayalım ilave olarak Yunanistan'da, azınlıklarla alakalı olmayan herhangi bir makamda oturan birini gösterebilir mi ? Bilemiyorum. İstisnalar 2 haneli sayılara bile ulaşamaz sanıyorum. Konuya diğer taraftan bakacak olursak, Türk vatandaşlığı kavramı tartışmasına girmeden, Bakanlık bu kadroya alım yaparken ne gibi parametrelerle değerlendirme yapıyor bilmiyorum. Ama Bakanlık, en azından ilçesine yeni atanan kaymakamın CV'sini okuyan vatandaşın, kaymakama olan bakışını da, memurun yeni amirine olan bakışını da hesap etmiştir, onu biliyorum. Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu, CV'de göze hoş gelmeyecek tarzda bir isim ne yazık ki.
-
@ilhannn00 arkadaşım bu nasıl bir yazıdır ya 1.si vatandaşlık bağı iki şekilde olur soy bağı ve doğum esasına göre ermeni asıllı diye ötekileştirdiğin arkadaş da türk vatandaşı ben bir laz ya da kürt olarak da türk vatandaşıyım etnik kimliğe göre türk vt. belirlenmiyor.Ermeni asıllıymış da yok bilmem ne imiş bu ülkenin vatandaşı ve çalışıp hak ettiği yere gelmek ülkesi için faydalı işler yapmak insanlıktan doğan hakkı insanları böyle ayrımlara tabi tutmayın resmen insanlık suçu.Acilen TVK okumanı tavsiye ediyorum.Bu nasıl bir zihniyettir bir de kaymakam adayı olmuş bu zihniyette insanlarla biz ne yapacagız nereye varacağız bilmiyorum
-
@ilhannn00 llahım korumuş da kaynakam olamamışsın diyeceğim ama senin gibilerdeb daha bissürü var ne yazık ki.Mülakat sistemindeki haksızlıkları eleştireceğine kırk yılın başı bir ermeni kaymakam olmuş diye polemik yapıyor anadolu çocugu dediği kim acaba ? “Ermeni asıllı” diye ayrıma tabi tuttuğu arkadaş uzayda mı büyümüş o da anadolu da yetişmiş allah akıl fikir versin
-
@flu Bu konu hakkında son cumlemi yazıyorum. Israrla anlamamakta direniyorsunuz. Etnik kökeni ne olursa olsun bu ülkede kaymakam olunamaz demedim demiyorum. Sizlerin olayı tartışmaya sokup anlatmak istediğimi anlamamaniz gerçekten üzücü bir durum. Doğru söylüyorsunuz biz kaymakamlığı haketmiyoruz inşallah Allah sizlere nasip eder. Ama anladığım kadarıyla ısrarla konuyu tartışmaya sokmamaya çalışmama rağmen düşüncelerim forumda bazı arkaslarinda canını yakmış.
-
@ilhannn00 Evet herkes yanlış anladı yazdıklarını herkes aptal çünkü senin dönüp ne yazdım diye bakmak aklına gelmez tabi böyle sallamak daha kolay yazdığın şey çok açık aslında kimsenin konuyu biryere çektiği yok.
-
@ilhannn00 evet faşizanlar arasında kalmak insanların insanlıktan doğan haklarını hiçe sayanlar arasında solumak benim canımı ziyadesiyle yakıyor
-
@flu yanlış anlamışsınız işte, @ilhannn00 arkadaşımız da, bir Ermenistan vatandaşının Kaymakam olduğu düşüncesine kapılarak hata etmiş. Anayasaya ve 657'ye göre kamu görevlisi olmanın ana şartı vatandaşlıktır. Fakat olayın sıcaklığının üstüne Agos'un yaptığı haberi görünce @ilhannn00 arkadaşımızın boşluğuna geldi anlaşılan. Cümlelerini okuyunca milliyete dayalı değil, vatandaşlık üzerine yazdığını rahatlıkla görebilirsiniz. Neden metinde ayan beyan duran bu yanlışlık yerine arkadaşı faşist ilan etmeye çalışıyorsunuz anlamadım. Zihniyet eleştirisi falan yapılmış birde yapmacık ve komik.
-
O kişinin Türk vatandaşı olmadığını sanmış. Bunu da belirtmiş zaten. Bunun üstüne arkadaşın yazdığını okuyup da anlamayanlar hemen atlamış. Olayı hemen Arap, Kürt olayına da çekmeye çalışmışlar. Nasıl da mağduriyet yaratıyorlar kendilerine.
-
@piyemonte Olayı çarpıtıyorsunuz. Mesajı yazan ırkçı vatandaş zaten ilk mesajında Ermeni ASILLI olduğunu belirtiyor.
-
@as-soon-as @as-soon-as Ben çarpıtmıyorum. Çarpıtanlara karşı tepkimi gösteriyorum. Özellikle etnik kökeni vurgulayan medya yüzünden arkadaş bayağı dolmuş(Habere ben de denk geldim, sanki bir Ermeni kaymakam olmuş gibi verdiler). Bunun üzerine bir yazı yazmış. Amacının kökenine karşı bir suçlamada bulunmadığını da sonraki iletilerinde belirtmiş. Bunun üzerine arkadaşa faşist, bilmem ne bilmem ne ithamlarında bulunmuşlar. Tepkim buna.
-
@avşar-beyi Hocam kendimi anlatmamda yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bahsedilen haber yeri son derece Türk ve Türkiye Cumhuriyeti devleti düşmanı bir yayın organıdır. Duygularıma yenik düştüğüm doğrudur. Bu beni haklı yapmaz ancak bu mesleği kutsal kabul edip elenen sayısız arkadaşımız var ben daha yolun başındayım. Böyle bir olayda tüm adaylar üniversitede apartta bile kalsa acaba güvenlik soruşturmamda bir sorun olur mu diye düşünüyor. Ancak devlet düşmanı bir yayın organi böyle önemli bir mesleğin sonucu için bayram ediyor. Söylediklerim celladina aşık olanların hoşuna gitmemiş olabilir ancak bu doğru bildiklerimizi saygı çerçevesinde savunmayacağım anlamına gelmez. Yanlış bir kelime ettiysek buradaki büyüklerimden tekrar özür dilemeyi bir borç bilirim.
-
@avşar-beyi “Burada bu vatanın evlatları temiz olduklarını bildikleri halde güvenlik soruşturması için bile akla karayı seçiyor ama bir Ermeni yurttaş ülkenin en önemli kademelerinden birine rahatça gelebiliyor. “ arkadaşın cümlesini aynen kopyaladım ermeni asıllıları bu ülkenin vt olarak görmüyor alenen yapılan ayrımcılık ortada örtemeye çalışmayın yapmacık olan sizsiniz zihniyet eleştirisi de daha ağırını da yaparım ama ne yazık ki değeriniz kendinize menkul.
-
Ermeni asıllı Türk vatandaşları açısından bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum arkadaş bence Karabağ savaşında Ermeni taraftarı olan birinin kaymakam olmasına içerlenmis olabilir.Ama tabi bu varsayım adam öyle olmayabilir Onu da Allah bilir sonuçta adam türk vatandaşı.