REKABET KURUMU REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
-
Çalışma koşulları ile ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi?Bizi nasıl bir görev bekliyor?
-
İNGİLİZCE oldukça eleyici olacak anladığım kadarıyla, ingilizcesiz denemek gereksiz..
-
5-6 kere ydsye girdim dünya para döküp kurslara gittim YDS c seviye aldım iki sene önce nasıl olsa beş sene geçerli deyip daha ingilizce yüzü açmadım şimdi bunu çıkardılar bir de 145 145 Ydsye boşa mı verdik madem ayrı ayrı ingilizce sınavı yapacaklar saçma sapan sistem var YDS iste madem ing isteyeceksin ya da kurum sınavlarında YDS kaldırdık deyin milletin emeği ile oynamayın
-
91 ile başvuru ile yapmayacağım. Sınava başvuru yapıp da gitmeyenlerin olmadığı bir sınav olması ümidiyle bütün adaylara başarılar diliyorum.
-
İktisat bilip yapan kaç hukuk mezunu vardır merak ediyorum Mikro-makro iktisat biraz tamam diyelim ama ekonometri ve istatistiğin içinden çıkabilmek çok zor
Ayrıca önceki ilanlarda her alan için baraj puan varken bu ilanda 70 puanın her alan için mi yoksa genel toplam için mi olduğunu açıkça belirtmemişler -
@b999
öyle bir mantık yok dostum. o zaman kurumlar alan derslerinden de sınav yapmasınlar. kpssde boşuna mı aldık o puanları ne diye tekrar soruyorsun demekle ydsden boşuna mı aldık ne diye tekrar soruyorsun demek aynı şey.başvurmayacağım bu arada geçen yıldan puanım var.
-
@inwardvision Hukuk mezunları; hukuk, iktisat ve yabancı dilden sorumlu. İstatistik vs. yok hocam.
-
Arkadaşlar kamu yönetimi mezunuyum. İşletme kısmı için ( İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi, Muhasebe, Finans, Üretim, Pazarlama. ) nerden çalışabilirim kaynak veya video önerisi olan varsa gerçekten çok sevinirim hiç bilmiyorum çünkü.
-
@kaidenalenko
https:/ /yokdersleri.yok.gov.tr/sılaşlar arasındaki boşluğu silin.
sağ üstteki açılır menüden iibf ve ardından işletme bölümünü seçebilirsiniz.
sınavda istenen dersi ve konuyu oradan bularak kaynağına da ulaşabilirsiniz. -
@vamos İktisat alanı da Mikro İktisat, Makro İktisat, Sanayi İktisadı, Ekonometri, İstatistik den oluşuyor hocam. Yani Hukuk mezunları da bu konulardan sorumlu
-
İngilizce kaç soruymuş sınavın %kaçına tekabül ediyor?
-
@duha, içinde söyledi: REKABET KURUMU REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
https:/ /yokdersleri.yok.gov.tr/
Hocam çok teşekkür ederim yolunuz açık olsun çok sağolun.
-
İngilizce ile alakali cok fazla bilgi kirliliği var telegramda ve Facebook'ta. Hic temeli olmayan birinin yapabilecegini dile getirenler varken temeli olan birinin bile yapamayacagini dile getirenler de var. Gercekten ingilizceyi yapabilecek olanlar basvurursa makul bir puanda kapatır. Ama hic bilmeyip rastgele basvurmak, o kadar masrafa katlanmak rasyonel olmaz. Lutfen biri ingilizce oturumu konusunda bizleri aydinlatsin. Baraj var ki, ortalamaya etkisi nedir vs.
-
Arkadaşlar ingilizce konusuna gelecek olursak şunları söyleyebilirim. Sınav 40 soru ve test usulüyle hazırlanmıştı. Soru tarzları ve yapısı yds ile benzer yapıdaydı.Benim yds puanım 68 ve sınavda zorlanmadım. Sınav yds nin bir tık altında diyebiliriz. Tabi bu sene sorular yine aynı mı gelir daha zor mu gelir bunu kimse bilemez. Yds den 60 ve üstü alanların sınavı yapabileceğini düşünüyorum. Kimse kendini kandırmasın arkadaşlar, yeteri kadar İngilizcesi olmayan ya da hiç bilmeyen birisinin sınavı yapabilmesi mümkün değil. Girerim belki olur diyenleri de anlamak da zorlanıyorum açıkçası çünkü bu da sınavın ortalamasına dahil ediliyor.
Ben şehir dışından gelen birisiyim sınav için arkadaşlar . Yol masrafı,konaklama ve yiyeceği baz alırsak en az 500 TL yi gözden çıkarmanız gerekiyor bunu sizler de biliyorsunuz. Başvurduktan sonra bu masrafları düşünüp de aman boşver zaten kazanmam zor diyip sınava gitmeyenler Kişiler de malesef var hayatımızda.Hobi olarak ya da Sınava girmeyeceğiniz takdirde lütfen boşuna başvuru yapıp da başkasının hayallerine emeklerine engel olmayın. Herkes aynı yollardan geçiyor ve birbirimize köstek olmaktansa destek olmamız gerekir diye düşünüyorum. Herkesin tabi kendi kararıdır bir şey diyemeyiz ama başvuruyu yaparken elinizi vicdanınıza koyarak yapmanızı rica ediyorum. Bu arada puanım zaten 90 arkadaşlar,sonrasında puanı düşük o yüzden başvuru konusunda böyle yazmış diyenler için eklemek istedim. -
@muddei-hususi o konuda haklısınız.
-
onceki alim icin aklimdan kalanlari yazayim. ingilizce ydsnin bir iki seviye altiydi ve temelsiz yapilamaz bana kalirsa. alan bilgisindeki test sorulari zorlayici degildi. klasik alan sorularinda soru secme oldugu icin (4 er sorudan 2sini) yapabilmek mumkun oluyordu. ben isletme egitimi almadim ve hic isletme calismadan gitmistim ama yoruma dayali iki soruyu secerek mulakata hayli yuksek bir puan ile kalmistim. bu ilk ilan oldugu icin katilim yuksek olur diye dusunuyorum. onceki alimda bircok alim ilani devam ediyordu ve bu nedenle mulakata katilmayan kisi sayisi da baya fazlaydi. hatta bircok kisi kazanip feragatte de bulundu. onceki alim basliginda bircok yedegin de girmis oldugunu gorebilirsiniz. bunun disinda sorusu olan varsa yardimci olabilirim. saygilarim ile
-
@justinterrogatex sinavi detaylı bir şekilde anlatirmisiniz, test yapılan bölümler hangileri, klasik olarak yapılan sınavlar hangileri sinav kaç oturum gibi konuları açıklarsanız çok sevinirim.
-
@srkn1990 sabah oturumunda hukuk iktisat isletme 20ser soru gibi bir sey test + ayni oturumda yine hukuk iktisat isletme klasik yazili oluyor. klasikte 4er soru var 2sini secip cevapliyorsun. ogleden sonra da ingilizce oturumu var o sadece test soru sayisini hatirlamiyorum ama 50 soru gibi bir sey olabilir
-
85,5 ile başvurmayı düşünüyorum. Taban kaçla kapatır sizce
-
İngilizcede baraj yokmuş arkadaşlar. Ortalama 70'in üzerinde olmalıymış sadece