YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
-
YTB uzman yardımcısı için yeni ilan yayınlamış. 10 kişi alınacak, son başvuru 31 Aralık 2021.
https://www.ytb.gov.tr/duyurular/uzman-yardimcisi-alim-ilani
-
El yazısıyla özgeçmiş nasıl yazmalı acaba?
-
@kikimato hazırlanabileceğimiz kaynak önerisi olan varsa ne güzel olur
-
@3pruu evet diğer kurumlara nazaran çok spesifik bir alanı var ne çalışmamız nerden çalışmamız gerekiyor biri yol gösterirse çok iyi olur.
-
Giriş sınavı ile yazılı sınavın aynı gün olması facia resmen giriş konuları zaten çok fazla yazılıda da ingilizce essay çeviri falan var.Hayırlısı
-
@kaidenalenko geçen yıl ben girdim sınava. Ama hiç hazırlanmamıştım. Uluslararası ilişkiler mezunu olmadığım için epeyce zor gelmişti sorular.
-
@3pruu hocam ne sordular hatırladığınız kadarıyla yazar mısınız özellikle yazılı kısımda
-
@flu yazılı sınava kalamadım soruları da hakikaten hatırlayamıyorum. Aynı süreçte iletişim başkanlığı sınavlarına giriyordum. Ordaki sorular geliyor hep aklıma. Türk akımı cevabı olan bir soru vardı. O kalmış sadece aklımda
-
@3pruu anladım hocam sağol
-
@flu rica ederim. Aklıma birşey gelirse yazarım yine hocam. Ama çok geniş bir yelpazede geldi onu biliyorum
-
@3pruu hocam tekrar sağol , ben uluslararası ilişkilerciyim uluslar konuları dısında ağırlıklı nerelerden geldiğini hatırlarsan yazar mısın? tarih coğrafya falan yazıyor ama oralardan çok gelmez diye umuyorum bende şaşırdım neye çalışacağımı açıkçası
-
@flu edebiyat soruları vardı. yazar eser eşleştirmesi.
-
@3pruu edebiyat çıkması ilginç gerçekten
-
@3pruu hocam çok sıkboğaz ettik sizi ama ben kamu mezunu olduğum için sorayım dedim. Anayasa - İdare hukuku / İdari yargıdan soru gelmiş miydi ağırlığını hatırlıyor musunuz?
-
@kaidenalenko estağfirullah ama gerçekten hatırlamıyorum. O kadar öylesine girmişim ki. İletişim Başkanlığı olmayınca tekrar şansımı denemek için gireceğim şimdi. Belki hatırlayan bir arkadaş görür de yazar.
-
@3pruu Tamamdır hocam sağolun yine de.
Arkadaşlar daha önce çalışmamış olanlar SGK hizmet dökümü olarak 4/a mı gönderiyor?
Bir de sağlık beyanını internetteki hazır dilekçelerden bir tane doldurup imzasız olarak göndersek olur mu?
Bilgisi olan varsa çok sevinirim. -
ben uluslararası ilişkilerciyim, daha önce mülakatta elendim. eleme sınavı hatırladığım kadarıyla küçük bir kpss'ydi, türkçe, matematik, mantık soruları, coğrafya, tarih, genel kültür hepsinden azar azar vardı, bir de kurumla ilgili ve uluslararası ilişkilerle ilgili sorular vardı.
yazılı sınavda ise 5-6 tane soru vardı, bunlardan ikisini seçin birini türkçe diğerini ingilizce kompozisyon şeklinde açıklayın deniyordu. Hatırladığım kamu diplomasisi, yurtdışında yaşayan Türklerin karşılaştığı sorunlar, Türkiye'nin açık kapı politikası gibi sorular vardı.
-
@izo, içinde söyledi: YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
Türkiye'nin açık kapı politikası
Merhabalar hocam, türkçe ve matematik çok yoktu diye kalmış aklımda ama. Mantık sorusu vardı sanki doğru mudur?
-
@izo hocam uluslar ağırlıklı mıydı kaç soru vardır tahmini ?
-
@izo hocam şunu sormayı unutmuşum yazılıyı geçen biri olarak kompozisyon kaç sayfa olmalı kelime sınırlaması var mıydı ?