YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
-
@ghamul1 hocam ama şöyle düşün iklim değişikliğini olası göçle ilişkilendirmişti ki suriyeli öğrencilerin burslarıyla ilgilenmeleri sebebiyle konuyla alakasız değiller. Diplomasi sorusu da ytbnin kamu diplomasisi kurumu olması sebebiyle anlamlı sanki. Yazılı sorularının çeşitliliği bence herkese bir kapı açıyordu. Elemede uluslararası ilişkiler mezunları daha avantajlı gibi
-
İngiltere'nin Osmanlı'dan aldığı toprak gibi bir soru vardı; şıkları Mısır girit cezayir tunus olan.
-
@g-g ben mısır yaptım
-
@tkt Ben de öyle hatırlayıp mısır yaptım hocam
-
Ytb soruları baya vardı, diğerlerinde nasıldı bilmiyorumda. Sadık ahmet vardı, twitter sayesinde yaptım onu da
-
Mısır olacaktı evet. Ya bu memurlarla ilgili soruyu bir ben mi hayal ediyorum, yoksa var mıydı öyle bir soru? Anayasada olmayanı soran soru dışında..
-
@ghamul1 ben de hatırlıyorum o soruyu ama sanırım anayasada yer alıyor memurların disiplin cezası alması meselesi. Doğru cevap hangisiydi onu bilmiyorum ben memurlu şıkkı seçmiştim
-
@yomaman o soru idarenin gerekçe ilkesiydi herhalde. Ben ayrı bi soru daha hatırlıyorum sanki ya da yanılıyorum
-
@ghamul1 İdarenin anayasada geçen ilkeleri havasında bişi hatırlıyorum bende, şıklarda da yetki genişliği, yerinden merkezden yönetim vardı aynı sorudan bahsediyorsak hocam.
-
Matematikte de haydar özge şeyda sorusunu hatırladım.
-
@goldberry, içinde söyledi: YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
eleme sınavı önceki senelerde ne kadar süre içinde açıklanmış
1-2 ayı buluyor galiba
-
Bir de hangisi AB’nin komisyonlarından biri değildir sorusu vardı
-
@yomaman ceza vermeden savunma alma şartı gibi bi şeydi şık, o anayasada yok. 657de varmış baktım
-
@yomaman baya uzunmuş, sayı az bu sefer o kadar uzamaz belki
-
@tkt anayasa 129/2’de yazıyor diyor internette ama açıp bakmadım sizin dediğiniz gibiyse daha çok sevinirim
-
@yomaman idari kararlar gerekçeli olmak zorunda değil
-
Sayfayı çok rahatsız ettim biliyorum ama son bir soruyu daha sormak istiyorum. Sabun ve duş jeli ile ilgili bir paragraf sorusunda “metne göre hangi yorum yapılabilir?” Gibi bir soru vardı. İki şık arasında kalmıştım. Birisi her iki yöntemin de çevreye zarar vermesi kaçınılmazdır; diğeri ise sabun yapımı daha az zahmet gerektirmektedir. Bunlardan biriydi cevap ama hangisiydi emin olamadım. Siz ne düşünüyorsunuz acaba?
-
@yomaman ikisi arasında kalıp kaçınılmazdır şıkkını işaretledim ama diğer şıkta da görece daha az zararlı diyordu o daok doğru geldi bana da.
-
@3pruu bu soru hatalı iki şıkda doğru
-
@flu herkes aynı soruda takılmış