Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
-
@meakb bu daha doğru mantık haklısınız ️.
-
@zorkar Erzurum Kongresi yazandı. Cemiyetlerin birleştirilmesi Sivas Kongresi
-
@zorkar dumlupınar meydan muharebesi değil sakarya meydan muharebesi olacaktı.
-
Ben de "Milli Mücadele 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlamıştır" olan şıkkı yapmıştım. Ayak basmasıyla değil de yola çıkmasıyla başlamıştır diye düşünerek.
-
@hışhışıhançer sakarya meydan muharebesi melhame-i kübra, subaylar savaşı…
-
@hışhışıhançer artışlara göre nasıl oluyor anlamadım ben sanki yanlış hesaplamissiniz gibi
-
@hışhışıhançer aynen o bölme işine ben de giriştim de baktım düzenli bi artış yok. sonra bu yola döndüm. 14 soruyu da yaptım aslında. şu KM sorusu vardı 80-90 km ona kafam basması benim de. 720 diye salladım son dakika.
-
@meakb 720 yaptım ben de. 1 saat 90 km ise dedim şıklarda 9’un katını aradım sadece 720 vardı
-
@kaymakam-hanim-0 mustafa kemal'in bizzat kumanda ettiği muharebe yazıyordu şıkta. O muharebe kütahya değil sakarya meydan muharebesi (resmi tarihe göre, aslında sakarya meydan muharebesinin kumandanı fevzi çakmak paşa, araya sıkışsın bu gerçek ️).
-
Bir önceki sınav soruları ne zaman açıklanmıştı bilen var mı acaba
-
@hışhışıhançer dumlupınar meydan savaşı, mustafa kemal atatürk tarafından yönetildiği için başkomutanlık meydan savaşı da denir gibi bir şey diyordu. O soruda yanlış olan cevap kesinlikle içinde erzurum kongresi olandı. Kaymakamlık sağ olsun inkılap tarihi bilgim 100/100
-
@hışhışıhançer eskişehir kütahya savaşları ayrı
-
@simazelda galiba anadolu üni açıklamamış 2021de sınav sorularını. 15 gün sonra sonuçlar açıklanmış.
-
@evccc yok diğer arkadaş daha mantıklı şekilde çözmüş benim cevap yanlış.
Bir de 39 dakika çalışıp 6 dakika duran bir makine ile 27 dakika çalışıp 3 dakika duran bir makine aynı anda beşinci defa çalıştığında toplam kaç dakika durmuş olurlar sorusu vardı.
Aynı anda beşinci defa çalışmalarından kasıt ne? 90 dakikada bir aynı anda çalışırlar, 45 dakika çalışan 12 dakika durmuş olur, 30 dakika çalışan 9 dakika durmuş olur, 9+12=21, 21*5=105 diye düşündüm ama yoktu şıklarda.
-
@hışhışıhançer 4le çarpacaktın hocam onu 84 oluyor doğru cevap. 5. ye başladığı an diyordu. yani 4 döngü tamamlanmış 5. yeni başlamış gibi. 5 döngüdeki duracakları süreleri katmayacaktık.
-
@kaymakam-hanim-0 4/5, işlem sorusu 327, 2. Meşrutiyetin Abdulaziz tarafından ilan edilmesi
-
@hışhışıhançer cevap 84 tü o soruda
-
arkadaşlar şık olarak hatırladığım ve arkadaşların da yazdıklarını birleştirince genel kültür soruları bunlar. 10 tane eksik kaldı hatırlayan varsa ekleme yapsın. (bunlar şıklardan hatırladıklarım, doğru cevap demiyorum yanlış anlaşılmasın) cevaplarını bilenler yazarsa az çok bi tahmin yürütürüz;
—Genel Kültür—
1- ayrancı .. iç anadolu ?
2- memur
3- memurun derece alması nedir? kariyer vs
4- evleviyet-kıyas
5- kore savaşı- nato
6-2021 CB müzik ödülü
7- ikinci meşrutiyet?? abdülaziz vs
8- CICA-ASEAN
9- Erzurum kongre - Milli Mücadele
10- fatma girik
11- max weberli soru
12-zigana tüneli
13- dumlupınar başkomutanlık vs
14-İletşim Baş. Görevleri (1-2)
15- İletş Başk Birimleri - cimer
16- sumed/eastmed
17- özelleştirme
18- dışlanma tehdidi
19- anomi
20- 1924 anayasa- Kadın Seçme/Seçilme
21- Bilimsel yayınlar
22-Özel kanuna tabi değildir(katma bütçe)
23- Negatif statü hakkı
24- Çekirdek hak( suçsuzluk karinesi)
25- pazarkule
26- Mondros 1918
27- Halkla İlişkiler dairesi
28- Bölgesel olmayan( bağlantısızlar)
29- Bozucu hak (boşanma)
30- Sosyolojinin belirleyici özelliği?
31-40 : ? -
İletişim teorileriyle ilgili olarak; Kullanım ve doyumlar için yöneltilen bir eleştiri sorusu vardı, yanlış şık soruluyordu.
Cevabının kullanımlar ve bağımlılık olduğunu düşündüğüm bir soru daha vardı.
ABD'deki iletişim alanıyla ilgili ilk üniversite ya da okul ismi nedir diye başka bir soru daha vardı.
Bir de soruyu hatırlamamakla beraber liberal-çoğunlukçu ana akım teoriler havasında biişi hatırlıyorum. Şıklarda sanki etki vardı. -
@g-g, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
İletişim teorileriyle ilgili olarak; Kullanım ve doyumlar için yöneltilen bir eleştiri sorusu vardı, yanlış şık soruluyordu.
Cevabının kullanımlar ve bağımlılık olduğunu düşündüğüm bir soru daha vardı.
ABD'deki iletişim alanıyla ilgili ilk üniversite ya da okul ismi nedir diye başka bir soru daha vardı.
Bir de soruyu hatırlamamakla beraber liberal-çoğunlukçu ana akım teoriler havasında biişi hatırlıyorum. Şıklarda sanki etki vardı.Bir de enformasyon toplumuyla ilgili bişey soruluyordu sanki