Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
-
İngilizcedeki yakın anlam sorularında 13. ve 14. soruların çift cevaplı olduğunu düşünüyorum.
-
@ksfno1 itirazda bulunacak mısınız
-
@mühendish açıkçası düşünüyorum @Lilyofthevalley isimli arkadaşımızın da yorumunu bekliyorum açıkçası.
-
@lilyofthevalley, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
@23sd Hocam boşluktan sonraki kısım isim değil; orası eksiltili cümle. Aslında cümle şu:
"Although [it is] highly fragmented ..." It is kısmı atılabilir fakat orası hâlâ bir cümle. In spite of olması için şöyle olması gerekirdi:- In spite of BEING highly fragmented
veya - Although highly fragmented.
Eksiltme yapılmış ama eksiltme yanılmıyorsam ve yanlış öğrenmediysem (ki yanlış öğrendiğimi de sanmıyorum çünkü hocalarımın ana dili İngilizceydi) öznesi ortak olan cümlelerde eksiltme yapılır ancak buradaki cümlede virgülden önceki kısmın öznesi the vacc market iken virgülden sonraki kısmın öznesi global biopharmaceutical players such as Novartis, Nordisk, and AstraZeneca bu sebeple de soru yanlış.
- In spite of BEING highly fragmented
-
@kaymakam-hanim-0 Hocam pdfnin linkini benimle paylaşabilme imkanınız var mıdır acaba. Ben internet üzerinde kaynağı bulamadım
-
-
Sınavda yayınlanana sorulardan 29. soruya itiraz ettim arkadaşlar bilginize başka bir itirazı olan varsa arkadaşlar belirtsin
-
@burakkoliva gk gy ing ?
-
@jumong-0 Genel Kültürde ki 29. soru
-
Sadece 1 soru için mi 50 tl arkadaşlar bilgisi olan var mı
-
Yanlış anlamayın ama sinav sorulari ve yanitlari oldukca şaibeli bence butun sorulara bakilmali ayrica ziraat sorularini yayinlamamalari daha bi garip resmen oyun oynuyorlar.REZİLLİK...
-
@mühendish Değil. Birden fazla soruya itiraz edilebiliyor. Ben de gk 29. soruya itiraz ettim. Fırsatı olan arkadaşlar lütfen etsin. Sayı çok olursa dikkate almaları mecbur hale gelir.
-
@jevons1 Bir sınav yapalım ama işimize gelmeyen kimse geçemesin binde bir geçen varsa da mülakatta eleriz diyorlar.
Trajikomedi ne diyeyim...
-
@jevons1 siz sınava girdiniz mi?
-
Yazılı sınavın olacağını düşünüyorum. Kurumdan tanıdık birileri yok mu arkadaşlar sorsanız...
-
@burakkoliva, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
Sınavda yayınlanana sorulardan 29. soruya itiraz ettim arkadaşlar bilginize başka bir itirazı olan varsa arkadaşlar belirtsin
İngilizce 11.soruya itiraz eden var mı=?
-
@fmcurmen yok çünkü soru yanlış değil.
-
@fmcurmen Ben yanlış yapmışım ama cevabın in spite of olması gerekiyor.
Although kelimesinden sonra subject object tense kalıbı dahil tam bir cümle gelmesi gerekiyor diye biliyorum. Ama in spite of'tan sonrası sadece isim olabiliyor.
-
@hışhışıhançer O soru doğru. Bu şekilde de kullanımları mevcut. Eksiltili cümle sorudaki.
-
@ksfno1, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
@lilyofthevalley, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
@23sd Hocam boşluktan sonraki kısım isim değil; orası eksiltili cümle. Aslında cümle şu:
"Although [it is] highly fragmented ..." It is kısmı atılabilir fakat orası hâlâ bir cümle. In spite of olması için şöyle olması gerekirdi:- In spite of BEING highly fragmented
veya - Although highly fragmented.
Eksiltme yapılmış ama eksiltme yanılmıyorsam ve yanlış öğrenmediysem (ki yanlış öğrendiğimi de sanmıyorum çünkü hocalarımın ana dili İngilizceydi) öznesi ortak olan cümlelerde eksiltme yapılır ancak buradaki cümlede virgülden önceki kısmın öznesi the vacc market iken virgülden sonraki kısmın öznesi global biopharmaceutical players such as Novartis, Nordisk, and AstraZeneca bu sebeple de soru yanlış.
şöyle bir şey söylemiş arkadaş.
- In spite of BEING highly fragmented