Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
@davetsiz54 Malesef kardeşim. Ek tecil alamıyorsan eğer başvuramıyorsun.
-
@genclerbirlikli hangi kaynaktan calostin yds onerebilecen.bi.kaynak site var mi
-
@defdas61 yds sınav stratejileri irem yayıncılık
-
@genclerbirlikli benim altyapi cok az sence ise yarar.mi gunde 3 4 saat calissak
-
@defdas61 2 ciltlik bir kitap, ydsye yönelik, ilk kitapta gramer var ikinci kitapta yds soru tipleri var. grameri öğrenirsin ama halkbank ın soruları nasıl çıkıyor bilmediğim için net bir şey diyemem. ama yararlı bir kitap, gramer öğrendikten sonra parça okursan da daha da geliştirirsin, onun içinde passagework u tavsiye ederim
-
@genclerbirlikli guzel kitaba benziyorda 2 aylik zaman dilimi yetecek mi bunlari bitirmeye
-
@defdas61 ilk kitaba yeter de diğerlerine bi şey diyemiyorum
-
@genclerbirlikli passagework kitap mi yoksa bi site mi biraz bilgi verirmisin
-
@defdas61 kitabı da var sitesi de. yine irem yayıncılık tan kitabı, yararlı baya
-
@genclerbirlikli eyvallah hocam saolasin
-
@defdas61 ne demek önemli değil
-
Devletin en iyi kurumları bile müfettişlik ve uzmanlık için 35 yaş şartı ararken, Halkbankası'nın 28-30 yaş şartı koyması anlamsız.
@paretowilfredo sence Bimer'e şikayette bulunsam bir sonuç alır mıyım
-
@escobar_p Sanmıyorum kardeşim. Devletin de olsa banka şirket mantığı ile bakılıyor olaya.
-
@paretowilfredo Ben mevcut KHK'nın ilgili yerini de alıntılayıp uzun bir mesaj attım BİMER'e.
Komiser yardımcılığı sınavında yaş şartını anlarım zira fiziksel yeterlilik için belirli bir kıstas koyuyor ama Halk Bankası'nın yaş şartı anlamsız.İş Bankası özel sektör bankası olmasına rağmen müfettişlik başvurusu için 30 yaşı sınırı koyuyordu.(Kendi çalışanına 32'idi) Halk Bankası kamu bankası olmasına rağmen yaş şartında iyice coşmuş ve 28'e düşürmüş.
Bana BİMER'den yanıt geldiğinde yine buradan paylaşırım sonucu
-
@escobar_p Eline sağlık kardeşim. İnşallah olumlu bir karşılık bulur bu. Merakla bekliyoruz gelecek yanıtı.
-
İyi akşamlar kolay gelsin herkese. Bilgilendirmeleriniz bizim için çok kıymetli. Benim de aklımda birkaç soru var; öncelikle uzmanlık sınavı için İngilizce seviyesi dusuk olan birisi 1.5 ay gibi bir sürede günde tahmini 3 saat çalışarak ingilizceden yuzde 50 başarıya ulaşabilir mi? Yani İngilizce sorularinin zorluk seviyesi hakkında bir bilginiz var mı ? İkinci olarak müfettişlik ilanında mülakata cagrilaracak aday sayısı belirtilmiş ancak uzmanlık iç kontrolörlükte böyle bir detayı göremedim. Geçmiş yıllara dayanarak nasıl bir yol izleyebilirler
-
@paretowilfredo hocam şu tercih sıralamasına bir açıklık getirebilir misiniz acaba 1.tercih uzmanlık 2.tercih iç kontrolörlük yaparsak 2.tercihimize sıra gelmesi için uzmanlığın iç kontrolörlükten yüksek kapatmasını bekleyeceğiz herhalde yanlış anlamadım umarım
-
@Unstable arkadaşlar benim girdiğim dönemde sınavlar ayrı ayrı yapılıyordu. 2012 yılında. Hangisine başvurursan onun sınavına giriyorsun, yanlış hatırlamıyorsam hepside aynı zaman ve mekanda yapılmıştı. Gazi Üniversitesinde. Genel Kültür/Genel Yetenek soruları çok ağır değildi ancak bazı sorularda yanlışlar vardı, özellikle Matematikteki 2-3 soru sınavdan çıkanlar tarafından baya konuşulmuştu. Bnakacılık soruları vardı 5-6 tane, özellikle iktisatta gelmişti. Bir de Matematik ve Alan kısmında banka faiz hesapları vardı. Alan kısmı zor zorlayıcı değildi diye hatırlıyorum ancak, İngilizcesi Yds'den çok kolay değildi. Puan hesaplamasında da ağırlık olarak yüksek bir payı vardı. GK/GY ve Alan kısmında fena netler çıkarmasamda, İngilizce yüzdeliği dolayısıyla mülakata kalamamıştım.
-
@Unstable Kardeşim aynen iç kontrolörlük için sıralamaya dahil olman için Uzmanlıkta listeye girememen ve kontrolörlükte de sıralamada kalabilmen lazım. Henüz uygulamasını görmedik ama mantık böyle olmalı. ÖSYM'de üniversite tercihi yapar gibi düşün
-
@paretowilfredo hocam sınavda bankacılık ve finans bölümü var 17 soruluk nerden calışşak buna? bilgisi olan var mı arkaslar internetten bakıyım diyorum ama kısıtlı zamanda bide yanlış kaynakla zaman öldürmiyim