Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
@Galata hocam nereden duyum aldınız.
-
@Atillaa Eski bir müfettiş İçerden öğrendi.
-
@Galata Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
Arkadaşlar bu hafta içi arayıp referans isteyecekmiş halkbank kazanan adaylardan. Büyük ihtimalle - kesin değil- mülakat yerleri ve tarihleri de belli olurmuş.
@İdari_Katip HOCAM BÖYLE BİRŞEY VAR MI
-
@Galata Teşekkür ederim cevabınız için peki mülakat tarihleri ile ilgili bilgi verdi mi ? Dediğiniz uzman yrd., teftiş , iç kontrol için geçerli mi ?
-
@Atillaa o kadar bilmiyorum bana da arkadaşım söyledi. Bilgi kesin değil ben sadece duyduğumu söylemek istedim ama o uzmanlık için girecek yani uzmanlık iç kont. hepsi için isteyecekler dediğine göre
-
@Galata Teşekkürler yine. Hayırlısı olsun başarılar
-
Hocam referans olarak ne gibi isimler verebiliriz bunun şartları var mıdır? Yani bir isim vermesek ne olur aydınlatır mısınız?
-
@Yoluzunyol hocam iki tür referans vardır biri profesyonel diğeri kişisel referans. Eğer iş deneyiminiz varsa profesyonel referans takım arkadaşı direktör şef müdür patron falan yazabilirsiniz. Aynı zaman da kişisel referans a da tanıdığınız saygın birini yazabilirsiniz.
-
@Galata hocam hiç iş deneyimim yok bankacılık sektöründe saygın denebilecek pozisyonda yaklaşık on yıldır çalışan akrabamızı yazmamız ne kadar doğru olacaktır? Yahut akraba topuna hiç girmemek mi gerekir?
Ayrıca cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
-
@Yoluzunyol böyle birşey yok hocam. referans isteme falan filan.
-
@Galata hocam aydınlatığın sağol bu arada referansı ne zaman isteyecekler bizden mülakat öncesi mi bu aşama nedir
-
@lucas hocam bu sadece bir arkadaşımdan aldığım bilgi onun eski müfettiş bir akrabası öğrenmiş ama kesinliği yoktur. Ben sadece duyduğum şeyi yazdım. Grupta bazı arkadaşlar böyle bir şey olmayacağını söylüyor ben de emin değilim ama yine de her ihtimale karşı aklınızda bir kaç kişinin bulunmasında fayda var.
-
İç kontrolörlük ile ilgili biraz bilgi aktarmak istiyorum arkadaşlar. Gelecek senelerde Halkbank sınavına girip de iç kontrolü kazanacak arkadaşlara ya da bu mesleği hedefleyenlere yol gösterir belki bir nebze. Öncelikle turnelerimiz teftiş kadar uzun olmuyor, harcırah geliri teftiş kadar fazla olmasa da yani akmasa da damlıyor. Bazı bankaların aksine iç harcırah mevcut değil, yani görev bölgenizdeyken maaşınıza ek harcırah alamıyorsunuz. Yılda 16 maaş alıyorsunuz, bir seneniz dolduktan sonra temettü almaya da başlıyorsunuz. Dil tazminatı çok yüksek denemez 250-650 arası değişiyor +70 puanlarınıza göre. Turnelere çıktığınızda otelden, yol parasına kadar her şey banka tarafından karşılanıyor. Genel anlamda maaş olarak tatmin edici diyebilirim fakat gezmeyi ve belirsizliği sevmiyorsanız bu meslek size göre değil. Bunların dışında denetimlere gittiğinizde gerek şube, gerek iştirak, gerek ise genel müdürlük denetimlerinde belirli bir saygınlığı var diyebilirim. Yan hakları da gayet güzel. En olumsuz tarafı ise şube müdürlüğü, bölüm müdürlüğü gibi kademelere yükselmek pek kolay değil iç kontrolden.
-
@officialsecret bilgiler için teşekkürler
-
Benden de bi tavsiye gelsin o halde. Banka sinav acar 35 kişi mufettis alacam der girersin sinava.
Sonra yazili aciklanir ic kontrol ve uzmanın kazanma tabanini 50 ye cekerler mufettisi cekmezler.
Sonuclara göre de ilk 105e hatta ilk 35 e girersin Türkiye de. Evine müfettiş gelir seni tanimak icin ve sube ye de gorusmeye cagirir . sonra da grup mukakatina gidersin grubun dogal lideri olursun süper gecer. En son bireysel Mülakata gidersin yine cok iyi gecer ve sonuc olumsuz. !!!
Bu kadar başarı ve ugrasin sonunda elde var kocaman bir yazıyla 'sifir' , rakamla '0'.Halk ister halkbank yapar halkbank!!!
Bakmissin ki 50 kusur puanlarla ic kontrolor ve uzman yard. olmustur bazilari. Sonra da sen sinav kasmaya devam edersin.
-
@shady1 müfettişlik için evet hocam neye göre alıyorlar belli değil ayrıca ilandaki rakam kadar aldıklarınıda zannetmiyorum ancak kontrolör ve uzman yrd.'ında böyle değil tanıdığım herkes girdi başladı sizde olsanız mülakatını geçerdiniz her banka için müfettiş alımında sıkıntı var diğerlerine girmek isteyenler için bu sıkıntılar olmuyor
-
@maxmin haklisin. 35 in 17sini filan aldilar bunu yazmayi unutmusum . Giren bi arkadasim soyledi.
-
@shady1 ben de aynı durumdayım. uzun, yorucu ve çok anlamsız bir süreç geçirdik.
aynı sınava girerek ülkede derece yaptıktan senden çok düşük puanlıların uzman veya iç kontrolör olarak istihdam edilmesi biraz garip.
Teftişten elenenlere en azından teklif gelse isteyen kabul eder istemeyen reddederdi. -
Kardesim halkbankin bize attigi kazigi hic unutmayacam. Hadi teftise almadin tamam peki mufettis yardimciligini kazanmis bir insani neden uzmanliga cagirmazsin ? Yani boyle bi sacma sapan duruma soktun bizi halkbank
-