Askerlik tecili için yüksek lisans
-
Dostlar ben askerlik şubesine gittim,kasım celbi olanların 30 eylüle kadar bir sıkıntısı yok yani benim temmuzda tecilim bitmesine rağmen eylül sonuna kadar rahatım bilginiz olsun.Ama mutlaka bir ara askerlik şubesine gidin bu işler biraz karışık bilgilenin lazım olur daha sonra
-
@zweig hocam e devlettekini mi baz alıcaz yoksa ilk tecil ettimigizde verdikleri tarihimi
-
@pozitifdışsallık hocam e devletteki tecil tarihin doğru onda bir sıkıntı yok sadece ona göre hangi celp dönemine denk geliyorsa celp döneminden bir ay öncesine kadar sıkıntı yaşamıyorsun.Örneğin tecilin temmuzda bitiyorsa celp dönemin kasım.Yani ekime kadar diğer bi değişle eylülün sonuna kadar bir sıkıntın yok.Sevk öncesi işlemlerde 1-30 eylül arasında yapılmalı ama dediğim gibi askerlik şubesine bi uğrayın derim yine de bana durum belgesi de verdiler sıkıntı yaşamıyım diye.
-
diyelim ki mülakat sonuçları 30 eylülden sonra acıklandı atamada herhangi bir sıkıntı oluyor mu?
-
E devlette yazan tecil bitiş tarihi doğru değilmiş arkadaşlar. Askerlik şubesinden verilen belgede yazan tarihi dikkate almamız gerekiyor. Daha önce soran arkadaşlara bu cevabı vermişler.
-
Tezsiz için SDÜ yü bekleyelim bakalım. 840 TL uygun görünüyor. 1,5 yıl erteleme ise fazlasıyla yeterli. Sonbahar dönemi kurum sınavlarıyla hayli yoğun geçeceğe benziyor.. Erteleme şart..
-
@joeblack16 hocam 840 tl dönemlik mi? 3 dönemlik mi?
-
@iyimser16 Dönemlik hocam. Yalnız bu geçen senenin ücretiydi. Bu yıl 900 olabilir. Tezsizler arasında en ucuzu bu. Sonrasında kırıkkale var o da 1200 Tl
-
@joeblack16 Hocam sdü için kontenjanı neye göre belirliyorlar ortalama şartı vs böyle şartlar var mı biliyor musunuz? Kontenjan sınırlı sayıdadır heralde.
-
@kilici Hocam şahsen konuya vakıf değilim ancak bildiğim kadarıyla her alanda kontenjan mevcut. Diploma notuna göre sıralamaya giriyorsun ve eğer toplam başvuru sayısı mevcut kontenjandan fazla ise mülakat usulüne göre seçme yapılıyor. Her üniversitenin bu ve bunun gibi farklı kriterleri bulunuyor. Takipteyiz, yavaş yavaş alımlar düşmeye başladı. Bu süreçte temasta kalabiliriz.
-
@joeblack16 Teşekkürler hocam. Bir diğer mesele de bir dönemlik ücreti yatıdıktan sonra 1.5 yıllık tecil sonraki dönemlerde ücret yatırılmadığı takdirde bozulur mu bunu merak ediyorum Bakalım kayıtlar başladığı zaman daha fazla yardımlaşırız burada.
-
@kilici Sakata gelmemek adına yaz ayından o meblağı yastık altı etmek şart
-
Bakaya kalma durumunda olay şu, yuksek lisand i kazandiginiza dair belgeyle şubeye gidip kendi tecilinizi kendiniz yaptiriyorsunuz. Şube size bakaya durumu için para cezasini kesip tecili yapiyor
-
Arkadaşlar benim 31.12.2017 ye kadar tezsiz yüksek lisanstan tecilim var. Başka bir yüksek lisans programına kaydolup yeniden tecil ettirmeyi düşünüyorum.Araştırdığım kadarıyla önce şuan kayıtlı olduğum yüksek lisanstan kaydımı sildirdikten sonra yenisine kaydolmam gerekiyor.İlkinden kayıt sildirmeden yenisine kaydolsak ve daha sonra kayıt sildirme işlemini gerçekleştirsek nasıl bir problem yaşarız.Eğer kaydımı sildirmem gerekiyorsa ağustos ayı başında kayıt sildirsem tecilim düştükten sonra ne zamana kadar yeni yüksek lisansa kaydolmam gerekiyor .
-
@joeblack16 Merhaba , Başvuru tarihleri ne zaman acaba 2 üniversiteninde ? SDÜ ve Kırıkkale Üni için bilginiz var mı ?
-
Artardina tezsiz yüksek lisans yapılıyor mu yada tezsizden tezliye geçiş oluyor mu yani programa tekrar kayıt olduğumuzda yeni bir askerlik tecili veriyor mu sistem bilginiz var mi arkadaşlar?
-
@leonosm Kırıkkale yarın başlıyor. SDÜ henüz takvimi yayınlamadı
-
@joeblack16 kırıkkale başvurularında başvuru ücreti 50 tl yazıyor bu yüksek lisans için mi geçerli yoksa sadece doktora için mi ben anlamadım hocam var mı bir bilgin?
-
@zweig Tezsiz için başvuru ücreti yok. Online başvuru yapıyorsun. İstenen Belgeleri tarayıcıdan taratarak sisteme yüklüyorsun. Vesikalık fotoğraf, diploma ve transkript bu üçü isteniyor
-
Arkadaşlar merhaba , ben 2015 haziran mezunuyum bir sorum olucak
E devletten bakınca haziran 2017 de tecilim bitiyor gözükmekte
Fakat tecil yaparken bana verilen belgede 30 eylüle kadar askerlik işlemi açısından sakıncası yoktur yazıyor
Aynı zamanda kasım yoklamasına dahilimBu durumda benim tecil işlemini uzatabileceğim son tarih nedir ? Eylülde yada eylül öncesi yüksek lisans kaydım tamamlansa sıkıntı çıkar mı ?