Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@MaxMin hocam 30 eylüle kadar yüksek lisans yaparsanız askerliği tecil edebilirsiniz
-
@nitrogb çok teşekkürler hocam rahatladım yüksek lisans kayıt belgesi olarak askerlik şubesinin bana tecil anında verdiği belgeyi götürücem heralde sanırım doğru muyum
-
arkadaşlar kırıkkala tezsiz dahi olsa genelde yuksek kapatıyor.çünkü kontenjan az ve ankaraya yakın oldugu için ankaradan çok başvuru oluyor.
tezsiz yuksek lisansta not ortalamasıyla kayıt olunuyor.ve 1.5 yıl tecıl edıyorlar.
kayıt silip tekrardan yuksek lısansa başvurulunca.yine 1.5 yıl tecıl ediyor.
bu yıl geçen seneden daha fazla yıgılma olacak onun ıçın çok fazla talep olacaktır.çünkü guy bile mulakat yapmadı.geçen sene bu zaman guylar işe başlamıştıı.
bi sene guy alımı olmayınca bile acayıp yıgılma oluyor.
allah herkese kolaylıklar versın.gönlunuze göre versin -
@joeblack16 Yok ben tezliye başvurucam o da ücretli yani burdan anladığım
-
@zweig Evet hocam tezli ücreti 50 TL.
-
tezsiz yüksek lisansta derslere gitmek zorunlu oluyor mu ? gitmez isek kaydımızı silerler mi ?
-
@ilanbekleyenadam hayr
-
tezsiz için param yok. tezlide de torpil dönüyor. allahım yardım et.
-
@James-Buchanan tezli yüksek lisansta pek torpil dönmez hocam. Yani varsa da çok azdır.
-
@burcuburcu evet 2 kere tezli y.l. mülakattan elendim. bilgisi sıfır olup (hiç abartmıyorum) sırf ortalaması çok yüksek diye mezun olduğu alan dışında y.l. programı kazanan?? sonra sırf kendi okulunun öğrencisi diye yüksek lisans a alınanlar?? öğretim üyesi tanıdığı olanlar veya araya başkasını sokanlar.. Örnek 10 kişi alınacaksa -5 düş geriye kalan 5 kişi hakkıyla girer evet.
-
Tezsiz yl için hangi üniversiteler daha garanti bilen var mı arkadaşlar? Şimd Isparta ucuz diyorlar da kontenjandan dolayı giremeyen olacak illa ki.
-
benim tecil 17 haziranda doldu.fakat 30 eylüle kadar devletle ilgili işlem yapmasında bir sakınca yoktur diyor.yani 30 eylüle kadar yüksek lisansa başvurabilirmiyim
-
kesin olsun diyorsan ahmet yesevi var ama onunda ücreti fazla. Küçük illere başvurun geçin. Isparta afyon vs
-
@Bireysel-başvuru Isparta ucuz olduğu için kontenjandan dolayı sıranın gelmeme ihtimali nedir hocam var mı bilginiz
-
Kırıkkale tezsiz yüksek lisansta ikinci öğretim yazıyor derslere devam zorunluluğu olmadigi kesin mi arkadaşlar normalde ikinci öğretim de oluyor devam zorunluluğu bilgisi olan ?
-
gençler ben ktü de tezli yüksek lisans yapıyorum.ilk yıl ing hazırlık vardı ve ben hiçbir derse gitmedim. bi daha ki dönem malesef yine gidemiycem okuldan ilişiğim ne zaman kesilir acaba bu askerlik tecil için soruyorum ?
-
Arkadaşlar benimde tecilim 30 Haziran da (Son bir hafta ) bitiyor. Yüksek lisans tezli veya tezsiz kayıt olmaya çalışacağım bir sıkıntı olmaz değil mi ?
-
@woltaj_07 olmaz rahat olsun
-
ben şu anda tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim ve bir senemi doldurdum.Derslere hiç gitmedim ve bitirmem için bir dönem hakkım kaldı.Buna bağlı olarak askerlik tecilim de ocak 2018 de bitiyor.Bu süreyi uzatmak için önümüzdeki dönemde başka bir okulun yüksek lisans programına kayıt yaptırmayı düşünüyorum.Bunun için nasıl bi yol izlemem gerekli,temmuz döneminde başlayan başvurulardan birine kabul edildikten sonra kaydımı ne zaman sildirip yeni programa kaydı mı yaptırmam lazım,bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
@kilici malesef bilgim yok hocam.