Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@aliveli arkadaşlar benim tecil 04.09.2017' de bitiyor. Birkaç sorum olacak?
Şubat celbinde mi giderim? En geç şubata kadar tecil etmek mi gerekiyor?
-
@Bireysel-başvuru en geç şubata kadar tecil ettirmeniz gerekiyor
-
Süleyman Demirel'i Tezsiz YL'de düşük ücret nedeniyle tercih ettim ve asil listedeyim. İstanbul'dan gidip kaydolan var mı forumda? Çok kısa süre kayıt hakkı vermişler, kaydını yapan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
-
Ocak ayında bir tezsiz yüksek lisansa kaydoldum ve askerliğim 1,5 yıl tecil edildi.Şimdi ise başka bir okuldan TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.Sormak istediğim 3 yıl tezli yl tecilini almak için eski kaydımı sildirmeli miyim?Sildirmem gerekiyorsa yeni kayıttan önce mi veya sonra mı sildirmeliyim?Pazartesi günü kayıtlar başlayacak konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
Arkadaşlar benim tecilim normalde 30.09.2017 yazıyordu. Bugün öylesine bir e-devlete bakayım dedim. Şimdi tecil tarihi 29.07.2017 gözüküyor. Resmen tecilimi öne çekmişler. Bu durumla karşılaşan başka var mı? Şu an yüksek lisans bile kurtarmıyacak böyle olursa. Lütfen siz de bakıp geri dönüş yapabilir misiniz?
-
@tomhardy Hocam daha önceden yüksek lisans kaydın var mı? Yoksa direkt lisans sonrası 2 yılllık süre mi ona göre söyleyim
-
@tomhardy Celp dönemleri aynı diye biliyorum fark eden bir şey Yok. 1 Haziran ile 30 Ağustos arası kasım celbine tabi. 30 Ağustos genelde uygulamada 30 eylül e sarkıyor. (Sevk işlemleri) askerlik şubedeki tecil tarihi farklı olabilir bi görüşün.
-
@tomhardy En net tarihler aserlik şubesinde çıkıyor, e-Devlet'teki o kadar güncel olmayabiliyor. Benim 30 Haziranda bitti ve sistemde "En yakın askerlik şubesine başvurun" diyordu. Bakaya kaldım yani. Gittim, yüksek lisans yapacağım dedim; dilekçe doldurup elime "30 Eylüle kadar salıncası yoktur" kağıdı verdiler. 5 gün bakaya kalma sonucu cüzi bir ceza gelebilir belki dedi memur.
-
@88spor Ben de şubeye gittim sistemde bazen oluyor dedi mezuniyet tarihi yüzünden. Asıl olan eylül dedi. Sabah sabah bir aksiyon yaşadım. Teşekkür ederim cevabın için.
-
Arkadaşlar ikinci yüksek lisans tecilini kullanabilmem için önceki kaydı sildirdikten sonra mı kaydolmalıyım sonraki üniversiteye ikinci ke tecil ettiren varsa kayıt sildirme ve yeniden kaydolma arasındaki sıralama nasıl olmalı yardımcı olabilir misiniz?
-
@0626 birinden kayıt sildirmeden yeniden kayıt olamıyorsunuz hocam
-
@sogdca Önce kaydolunan yüksek lisanstan kaydı sildirmeden sonrakine kaydolma durumunda bir problem olur mu acaba?Kaydı yaptırıp daha sonra öncekini sildirme işlemlerini yapsak
-
@aliveli Önceki kaydolduğum tezSİZ sonraki kaydolduğum tezLİ hocam bu durumda kayıtta sorun yok sanırım yalnız ben önceki kaydı sildirmek istiyorum ve askerlik yönünden sorun yaşamadan nasıl sildirebileceğimi merak ediyorum
-
@0626 o zaman önce yeni kazandığınız programa kayıt yaptırmak daha makul.
-
@Bireysel-başvuru Sizin cevabınızı yeni gördüm. Şubeye gidip öğrendim hocam teşekkür ederim.
-
@tomhardy sıkıntı yok çözdüyseniz
-
Merhaba arkadaşlar diploma ve transkriptini yüksek lisans için int uzerinden nerden yukleyebilirm e devlette göremedim dikkate alıp yardimci olabilecek bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürler
-
İst üni ikinci diploma diye "lisans" programında kaydım var şuan ve harcı ödemiyorum , aslolarak lisans örgün mezunuyum ve yüksek lisans kazandım.
Bu ist ünideki kaydımı sildirmem gerekir mi yüksek lisansa kayıt olurken sıkıntı yaratır mı? -
@MaxMin Yüksek lisansa kayıt yaptırırken lisans kaydının bi önemi olmaz diye biliyorum.
-
@elisa Mezun olduğunuz üniversitenin öğrenci bilgi sisteminden edinebilirsiniz.