Askerlik tecili için yüksek lisans
-
arkadaşlar ben şuan tezsiz yl yapıyorum ve ocakta tecilim bitiyor. kaydımı sildirip tekrar tezsiz yl a başlasam tecilim uzarmı yoksa tezli mi yapmam gerekiyor. bir bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.
-
tezsiz yüksek lisansa başladım.kendi otomatik tecil oluyormu.yoksa askerlik şubesine gidip benmi yapcam_?
-
@onur00 kendisi olut hocam ama yine de kayıttan sonra okulu arayıp kontrol ettir.
-
@0626 hocam aynı sorunun cevabını arıyorum. Eger bir cevap bulduysan paylaşabilir misin benimle?
-
@slytherin 29 yaşına kadar sildirip yaparsan uzar hocam
-
Celp dönemim ağustos 2017. Yoklamaya adımı yazdırmak için gittiğimde belli olmuştu. Şimdi ağustostan sonra bakaya kalırsam komiserlik için vb. başvurularda sıkıntı olur mu ? Yoksa kasımda gitmek için ağustosta tecilimi bozmam mı gerekir ?
-
@Hacettepe-Üniv. Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@slytherin 29 yaşına kadar sildirip yaparsan uzar hocam
önce kaydımı sildirip mi yapmam lazım yoksa yeni okula kaydımı yaptırıp sildirsem bi sorun yaşarmıyım.
-
@predator yaşamazsın hocam
-
Sdü için ücretler ne zaman yatırılıyor. Kesin kayıtta mı, dönem başlarken mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.
-
@tomhardy kesin kayıttan önce yatırıp öyle kayıt yapılıyor.
-
10 Temmuzda SDÜ Yüksek Lisans'a kaydolmuştum. 1.5 yıl okuma hakkımız olduğu için bugün baktım e-Devlet'te "10 Ocak 2019'a kadar sakıncası yoktur" yazıyor. Yani tamam 1.5 yıl tecil etmişler ama hiç kalmasak bile 3. dönem daha finaller bile yapılmadan 10 Ocak 2019'da tecilim bitiyor. Yani kayıt tarihinden itibaren tecil başladığı için bu kadar erken kayıt almaları böyle sorunlara neden oluyor.
-
Arkadaşlar konuyu pek okumadım ama kendi tecrübemi paylaşayım, 2012 de lisans'tan mezun oldum, mezuniyetten sonra askerlik şubesine gidip 2 yıl tecil hakkımı kullandım fakat 2. yılımda yani 2013'te Yüksek Lisansa (tezli) başvurup kaydımı yaptırdım ve 2016 Aralık ayına kadar askerliğim tecil edildi, 2016'da alan sınavlarına hazırlandığım için tekrardan askerliğimi tecil ettirmem gerekiyordu bu yüzden mevcut kaydımı 2016 Haziran ayında sildirdim ve başka bir üniversiteye 2016 Ağustos ayında Yüksek Lisans (tezli) kaydımı yaptırdım ve askerliğim 2019 Aralık ayına kadar tecil edildi... Teciliniz biteceği zaman bu yöntemle yani mevcut yüksek lisanstaki kaydınızı sildirmek şartıyla başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırarak askerliği tekrar tecil ettirebilirsiniz.. (35 Yaşına kadar...)
-
Arkadasin yazdigi gibi yuksek lisans ın son döneminde kaydinizi sildirin. Ilk acilan yuksek lisans sinavlarinda basarili oldugunuz zaman 3yil daha kurtardiniz demektir.
-
Sdü uzaktan eğitim yüksek lisans sonuçları açıklandı. Uzaktan eğitim okuyan kyk bursu alabiliyor mu? Bilen varmı acaba?
-
Yozgat bozok ve sivas cumhuriyet üniversiteleri yuksek lisans basvuraları basladı mı .
-
ben sdü uzaktan eğitime kayıt hakkı kazandım ama kaydımı diğer üniversiteden daha aldırmadım önce sdüye kayıt yaptırıp sonra sildersem bi sorun olur mu ?
-
Mrb, ben 9 eylül üniversitesinde tezli yüksek lisans yapıyorum, onu bırakıp aynı üniversitede tezsiz yüksek lisansa geçiceğim, 9 eylüldeki tezlideki kaydımı sildireceğim ve tezsize kayıt olacağım bu durumda benim yeniden 16 ay askerlik tecil hakkım doğar mı? Örneğin ege üniversitesi gbi başka bi üniversiteye mi kayıt olmam gerekli. SORUNUN ÖZÜ AYNI ÜNİVERSİTEDEKİ BÖLÜM DEĞİŞİKLİĞİDE TECİL HAKKI SAĞLIYOR MU? Tşkler. @odtüsbky bilen başka arkadaşlarda yardımcı olabilir.
-
Arkadaşlar bir soru da benden: Şimdi ben haziranda lisanstan mezun oldum. Mezuniyetten sonra 2 ay içinde askerlik şubesine gidip tecilimi ertelettirmem gerekiyor ya, ben ona gitmemiştim henüz. Tecilim halen aralık 2019 görünüyor. Ve şimdi de yüksek lisanstan kabul aldım. Kayıtlar haftaya olacak. Ben yüksek lisans kaydımdan önce askerlik şubesine gidip tecilimi yaptırıp sonra mı yl kaydına gitmeliyim? Yoksa ben direk yl kaydımı yaptırıyorum, okul mu hallediyor? Bi bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.
-
@iyimser16 Sağlar ama tezsize kayıt olduğun tarihten itibaren yeniden süre başlar.
@armindo yüksek lisansa ilk kayıtta üniversiteler uzatır genellikle ama mezuniyetten sonra 2 yıllık tecil hakkını hemen yüksek lisansa kaydolursanız tamamen kullanamazsınız. Yüksek lisansa başladığınız andan itibaren lisansın tecili hükmünü kaybeder. -
@odtüsbky dediğini anladım hocam ama benim amacım gelecek sene bu dönemlerdeki EN AZ 2 SENE TECİLLİ şeklindeki ilanları kaçırmamak. 4 yarıyıl dersleri geçemezsek atılıyomuşuz, o da 2 seneye tekabul ediyor zaten. o nedenle direk yazılmayı planlıyorum. Yani ben askerlik şubesine gitmeyeyim, direk yüksek lisans kaydımı yaptırayım. Onlar askerlik işini hallediyor öyle mi?