Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@turexx
1-) Belgeyi doldurunca üniversitenin göndermesi gerekiyor. Siz de elden alıp gönderebilirsiniz. Bazı şubeler üniversitenin çekeceği faksı da kabul ediyor.
2-) İkisini de yapabilirsiniz. Askerlik tecili için kaydınızı sildirmeniz gerekiyor. En önemli nokta bu. İkinci dönem sonu yeni bir yüksek lisans kaydı yaptırırsanız diğerindeki kaydı iptal ettirdikten sonra tehir için kayıt olduğunuz üniversiteye başvuru yaparsınız. Bu konuyu bu şekilde halledebilirsiniz. Öğrenci işleri bana bu şekilde anlattı.
Rica ederim. Bildiğimi paylaşıyorum. Siz yine de üniversiteye ve bağlı olduğunuz askerlik şubesine konuları sorun mutlaka. -
Hayırlı günler. Tezli yüksek lisanstan dolayı 26.03.2018 tarihine kadar tecilim var. Bugün tezsiz bir bölüme kayıt yaptıracağım İnşallah. Sorum şu tezsiz yüksek lisansa kayıt olduktan sonra mevcut tezlinin kaydını sildirsem tecilde bir sıkıntı olur mu?
-
@sfell tezliyi bitirmediğiniz için sorun olmaz diye düşünüyorum. Bitirdiğiniz bir programdan düşük bir program tecil yapmıyor ama bitirmediniz için olmayacaktır.
-
Arkadaşlar selam. Sdü'de tezsiz yüksek lisans yapmaktaydım. Normalde 08.02.2019 da gözüken tecil tarihim bugün evime gelen bir kağıtla iptal edilmiş. Okuldan kaydım silinmiş. Mayıs ayında sevke tabi durumuna düşmüşüm. Şimdi ben tekrardan tezsiz yüksek lisans yapsam erteleme yapar mı? Eğer yaparsa ise uzaktan veya normal tezsiz farkeder mi? Son olarak sanırım çoğu üniversitenin tezsiz başvuruları bitmiş. Ya da ben öyle anladım. Halihazırda bir üniversiteye başvuru yapılabiliyor mu? Cevaplarsanız çok sevinirim.
-
@alpercandan sebep neymiş kardeş
-
@vice-versa http://sosyalbilimler.sdu.edu.tr/tr/haber/azami-ogrencilik-suresini-tamamlamalari-nedeniyle-tezsiz-yuksek-programlarindan-ogrencilik-kayitlari-silinen-ogrenciler-22480h.html bu linkte detaylar mevcut dostum. Yardımcı olabilecek var mıdır?
-
Okul tecil kapıtlarını göndermiş bugün kaç günde tecil olur bilen arkadaşlar yardımcı olsun
-
@vice-versa 1 haftadan uzun sürdüğü olabiliyor.Eğer durumunuz acilse bağlı olduğunuz asalafaks kabul edip etmediklerini sorun.Kabul ediyorlarsa okuldan faks göndertip hemen halledebilirsiniz.
-
Arkadaşlar Süleyman Demirel Tezsiz YL kaydım var. Şimdi ikinci dönem için kayıt yenileme ücreti yatirmasam kaydım silinip askerlik tecil iptal mi olur? Yoksa ücret yatirmasam da devam eder mi? Bilen var mı?
-
@88spor, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
Arkadaşlar Süleyman Demirel Tezsiz YL kaydım var. Şimdi ikinci dönem için kayıt yenileme ücreti yatirmasam kaydım silinip askerlik tecil iptal mi olur? Yoksa ücret yatirmasam da devam eder mi? Bilen var mı?
ücret yatırmayınca genelde iptal oluyor tecil.
-
Merhaba, benim askerlik tecilim 22 haziranda bitiyor ve muhtemel sevk tarihim 30 eylül olarak görünüyor. Yüksek lisans yapıp askerliği tecil ettirebilir miyim yoksa geç mi kaldım?
-
@88spor dostum bazi universiteler kabul ediuomus
-
@zenginmemur Süleyman Demirel üniversitesi kabul ediyor mu merak ediyorum. Burada vardır elbet kayıtlı olan bu üniversiteye.
-
@muhagdas, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
Merhaba, benim askerlik tecilim 22 haziranda bitiyor ve muhtemel sevk tarihim 30 eylül olarak görünüyor. Yüksek lisans yapıp askerliği tecil ettirebilir miyim yoksa geç mi kaldım?
Yazın bir yüksek lisansa kaydolun tecil ettirebilirsin. Ben Süleyman Demirel Tezsiz YL programına temmuzda kayıt olmuştum. Benim de tecilim Haziran'da bitmişti.
-
@88spor peki tezsiz için bir not ort. Ales vs bir şey isteniyor mu, bir de hangi bölüm ve ne kadar veriyorsunuz?
-
@muhagdas, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
@88spor peki tezsiz için bir not ort. Ales vs bir şey isteniyor mu, bir de hangi bölüm ve ne kadar veriyorsunuz?
Tezsiz için çoğu üniversite Ales veya mülakat şartı koymuyor. Benim üniversitemde not şartı da yok ama haliyle alınan öğrencinin bir sınırı olduğu için diyelim 100 kişi alıyorlarsa 100. kişinin puanı taban puan oluyor. Ben Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü tercih ettim. Piyasadaki en uygun dönemlik ücret Süleyman Demirel'de. 840TL. Daha uygununu bulamamıştık.
-
@alpercandan, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
Arkadaşlar selam. Sdü'de tezsiz yüksek lisans yapmaktaydım. Normalde 08.02.2019 da gözüken tecil tarihim bugün evime gelen bir kağıtla iptal edilmiş. Okuldan kaydım silinmiş. Mayıs ayında sevke tabi durumuna düşmüşüm. Şimdi ben tekrardan tezsiz yüksek lisans yapsam erteleme yapar mı? Eğer yaparsa ise uzaktan veya normal tezsiz farkeder mi? Son olarak sanırım çoğu üniversitenin tezsiz başvuruları bitmiş. Ya da ben öyle anladım. Halihazırda bir üniversiteye başvuru yapılabiliyor mu? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Yönetmelikle 1.5 sene düşürdüler azami eğitim süresini, dolayısıyla 3 dönem sonrası atıyorlar okuldan. Bitiremediğin için tekrar bir YL programına kayıt yaptırarak tecil ettirebilirsin. Birçok kişi kaydını sildirip, başka yere kaydolup tecil edebiliyor.
Ben de Süleyman Demirel'de tezsiz YL kayıtlıyım. Kayıt yenileme yapmazsak atılır mıyız? Ya da askerlik şubesine bildirip tecilimizi iptal ederler mi? Bilgin var mı bu konuda?
-
@88spor Ben 2016 Şubat ayında kayıt yaptırdım ve 840 TL ödedim. Sonra ne okula gittim, ne para yatırdım. Kaydım 2017 Aralık ayında silinmiş. Ama değişen bir kanundan dolayı silinmiş. Yani para yatırıp yatırmadığımla veya okula gidip gitmememle alakalı bir sıkıntı yoktu benim dönemimde.
-
@alpercandan Teşekkürler. Aslında bu forumda geçen yaz SDÜ'ye birçok kişi kaydolacağını söyledi ama şu an kimsenin sesi çıkmıyor. Hatta İstanbul'dan 4-5 kişi aynı otobüsle gittik, otobüsten kampüse indiğimizde farkettik aynı otobüste olduğumuzu. Yani birçok kişi kaydoldu. Şimdi onlar kayıt yenileyecek mi merak ediyorum ama kimsenin sesi çıkmıyor. Bir arkadaş kaydolurken sekretere sorduğunu, sadece ilk ücreti yatırıp 1.5 sene tecilli olacabileceğini, herkesin böyle yaptığını söylediğini anlatmıştı ama emin olmak istiyorum.
-
Şimdi SDÜ Sosyal Bilimler sekreterini aradım ve "Biz tecili bir defada 1.5 yıl yapıyoruz, isterseniz kayıt yenilemeyin teciliniz devam eder. Şubeye bildirmiyoruz" dediler. "Yeni bir yönetmelik çıkar da durum değişir mi bilmem" diye de ekledi. Yani ikinci dönem kayıt yenilemeyenlerin tecilleri bozulmuyormuş.