Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@88spor bir kere tecili alan tekrar üniversiteye uğramıyor
-
@hgrotius, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
@88spor bir kere tecili alan tekrar üniversiteye uğramıyor
Aynen öyle. Ben seneye kasım aynda askere gitmek istiyorum, o tarihe kadar bir sorun çıksın istemiyorum önüme. Şimdi sosyal medyada bakayaların evlerine polis geldiğinden bile bahsedilen bir dönemdeyiz. Ayrıca SDÜ, en uygun tezsiz yüksek lisans ücreti alan üniversite olarak takdir edilesi durumda. İnsanları sömürmek için dönemlik 3-5 bin lira isteyen kan emici tabela üniversitesi dolu etraf.
-
@88spor askere giden bir biz garibanlar kaldı hakim gitmez, polisi gitmez olan öğrenciye oluyor.
-
Arkadaşlar devam eden tezsiz yl başvuru
-
Başvurusu var mı ?
-
Merhaba, yüksek lisans tecili yapılmış olan var mı? e-devlette henüz görünmüyor bu süreç kaç hafta sürer acaba. Okul Malatya bölge başkanlığına 9 şubatta belgeyi göndermiş.
-
@candenizg e devlette görünmesi önemli değil okul belgeyi yolldıysa sıkıntı olmaz. Benim de tecilim geç girilmişti 2 ay kadar.
-
Benjm tecilim yapılmış ama temmuz 2018 e kadar yapılmış. Birbucuk yıl yapilmasi gerekmiyormuydu
-
@hadinbahım Nasıl 5 ay kadarcık mı uzatmışlar? Hangi üniversite?
-
@alpercandan Van 100. Yıl
-
@aliveli
Ya aslında normal şartlar altında sıkıntı değil ama tecilimin yapılıp yapılmayacağı biraz muallak olduğu için merak ediyorum ayrıca üç hafta sonra yeni işyerine geçiyorum, askerlik durum belgesi götürmem gerekiyor -
Arkadaslar Bir üniversiyede yüksek nedeniyle tecil almisken , kaydi sildirip yine ayni okulda bi bölüm kasansak tekrar tecil edilir mi yoksa farkli bi okul mu olmasi gerek ? Bana sacma geldi ama bi arkadas ayni okul olmasi nedeniyle sıkıntı yasamis
-
hocalarım merhaba, benim bir durumum var onu size izah edip, tecrübeli hocalarıma danışmak istiyorum.
-Devlet ünide tezli yl yapıyordum. ve azami öğrencilik süresini ve üninin sağladığım askerlik tecil süresini doldurmadan önce kaydımı sildirip, özel ünide tezsiz yl programına kayıt yaptırdım. şimdi özel üninin verdiği askerlik tecil süresinden faydalanıyorum.
-şimdi biliyorsunuz yeni yasa ile öğrenci affı çıkacak. bu durumdan faydalanıp, özel ünideki kaydımı sildirip, devlet ünideki tezli yl programına kayıt yaptırsam. tekrar 3 yıl 4 ay tecil hakkına sahip olabilir miyim ? (not: 27 yaşındayım)
teşekkürler.
-
@turexx hocam askerlik tecili ile ilgili bu karmaşa askerlik kanunu ve yüksek öğretim kanunu arasındaki bağ veya bağsızlıklardan ortaya çıkıyor. Askerlik ile ilgili mevzuatta ;
...
Sevk tehiri yapılabilecek yaş sınırlarıMADDE 6 – (1) 1111 sayılı Askerlik Kanununun 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (E) bendinin (1) numaralı alt bendine göre; 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup, hizmetinin özelliği sebebiyle sevkinin tehirine ihtiyaç duyulan kamu personelinin, kamu kurum ve kuruluşlarında mecburi hizmete tabi yükümlülerin askere celp ve sevkleri, bu Yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde, 35 yaşını doldurdukları yılın sonunu geçmemek üzere tehir edilebilir.
(2) 1111 sayılı Askerlik Kanununun 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (E) bendinin (2) numaralı alt bendine göre; devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, dil öğrenimi, yüksek lisans, ihtisas, sanatta yeterlik, doktora eğitimi yapanların, aday memurların, sözleşmeli ve dış kaynaktan temin edilecek muvazzaf subay/astsubay adaylarının askere celp ve sevkleri, bu Yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde, 35 yaşını doldurdukları yılın sonunu geçmemek üzere tehir edilebilir.
...
bunlar yazmakta. Yüksek öğretim kurumları kanununda ise ;
...
c. Bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak
üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın önlisans programlarını azami dört yıl, lisans programlarını
azami yedi yıl, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programları azami dokuz yıl, yüksek lisans programını azami
üç yıl, doktora programını ise azami altı yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanlar, bu Kanunun 46 ncı
maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile
öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere
tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.
...
bunlar yazmakta.
Yani aslında askerlik kanununa göre yüksek lisans öğrencisi olunan süre boyunca 35 yaşını doldurmadıkça tecil edilebiliyor. Fakat bu 3 yıl 4 ay konusu öğrencilik hakkının bitmesi ile ilgili olduğu için okul kişiyi öğrenci olarak tanımlasa da haklarını vermiyor. Af durumu istisnai bir durum ve bu noktada net bilgiye sahip olmak zor fakat sanıyorum ki aftan yararlanılan an itibari ile öğrencilik yeniden başlıyor bu da 3 yıl 4 ay olan o sürenin sıfırlanması ve yeni bir süreç başlayarak bu sürede tekrar öğrencilik haklarından yararlanılacağı anlamına geliyor. -
@turexx bu bilgileri askerlik şubesinden ziyade okul bilir. Af sonrası nasıl bir yöntem izleyeceklerini okula sormalısınız. Okula sorulması gereken soru ise aftan yararlanarak okula döndüğümde yeni bir öğrenci gibi mevzuatlardaki tüm öğrencilik haklarından yararlanabilecek miyim olmalı.
-
@shady1, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
Arkadaslar Bir üniversiyede yüksek nedeniyle tecil almisken , kaydi sildirip yine ayni okulda bi bölüm kasansak tekrar tecil edilir mi yoksa farkli bi okul mu olmasi gerek ? Bana sacma geldi ama bi arkadas ayni okul olmasi nedeniyle sıkıntı yasamis
@Agor ustat bize cevap yok mu
-
@shady1 hocam aynı şeyin farklı versiyonu sizin için de geçerli, okulun bu konuda ne karar verdiği önemli. Yani biz böyle durumlarda askerlik kanunu ile ilgili bir durum var sanıyoruz ama aslında yukarıda paylaştığım mevzuatın bölümünde durum açık, öğrencilik hakkı devam ettikçe 35 yaşını doldurana kadar yüksek lisans, doktora vs yapılabiliyor, fakat üniversite bizde öğrencilik hakkı ... yıl gibi bir yönetmelik belirleyince tecil hakkını yitiriyor öğrenci. Mesela 3 yıl 4 ay olan süre kimi okulda 3 yıl 4 ay kiminde sadece 3 yıl, o 4 ay hakkı tanımayan okul yönetmelikleri de var. Sizin sorunuzun cevabını ilgili okul yönetmeliğinde bununla ilgili belirtilmiş bir madde olup olmadığını bilmeden kestirmek zor. Bu noktada bu soruyu okula sormak lazım, ben başka bir programa kayıt yaptırdığımda bütün haklarım sıfırdan mı başlıyor yoksa bu okul için tüm haklarım 3 yıl 4 aydan mı ibaret diye.
-
@agor teşekkür ederim hocam
-
17 temmuzda askerlik tecil sürem doluyor. Bu süreye kadar kesin kayıt kabul eden tezsiz, uzaktan yl programı bulabilir miyim acaba? Afyon için umutluydum fakat seçim sebebiyle sanırım onlarda ileri tarihe koydular kesin kayıtları.
-
arkadaşlar bu süreç hakkında ben de bilgi ne almak istiyorum yavaştan araştırmalara başladım. normalde ales açıklandıktan sonra detaylı araştıracaktım ama ne olur ne olmaz diye, üniversiteler ne zaman kayıtlara başlarlar ? 7 haziran ales sonuçları açıklanacak. yds puanım da var. alese çalışmadan girdim nasıl geçtiği konusunda gerçekten bir fikrim yok.
ales sonucum kötü gelirse para vererek tezsiz yüksek lisans nerede yapabilirim ? ve daha önemlisi hangi tarihlerde ve ne zamana kadar süreç biter? 30 eylül tecil tarihi bitişi,şu an rahat davranıyorum ama yine de ne olur ne olmaz başladım yoklamaya