Askerlik tecili için yüksek lisans
-
KPSS A Grubuna hazırlanan biri olarak askerlik tecili ben dahil birçok kişinin belini bükmüştür. Hali hazırda çalışan arkadaşlar da bu durumdan muzdarip olabilir. O nedenle bu başlık yüksek lisans kısmında sabitlenirse sevinirim. Ben Ocak 2015'te mezun oldum ve tecil tarihim Mart 2017 olarak gözüküyor. KPSS'de anca 2. girişimde yani son yapılan sınavda işe yarar puanlar alabildim. Ancak darbe girişimi vs. hadiselerden ötürü kamuda işler daha da yavaşladı ve atıyorum önümdeki en yakın sınavlardan biri olan ekimde yapılacak sayıştay sınavının tüm aşamalarını geçsem bile işe başlama vs. normalden daha uzun sürüp nisanı mayısı bulabileceği için tecil şart oldu ve düz taban ya da aşırı kilolu değilsek bunun tek yolu yüksek lisans. Çünkü a grubu ya da b grubu fark etmez. Eger tecil süremiz biter ve bakaya olursak kuruma atamamız yapılmıyor. Askerlik dışında yüksek lisanla uğraşanlar lütfen kızmasın ancak şu hazırlık döneminde 6 ay ya da 1 yıllık askerlik tüm KPSS emeğini çöpe atabilir. Çalışanlar için tezsiz elbette ideal ama benim gibi İstanbul'da ailesiyle kıt kanaat geçinen biri için 1500 TL'lik uzaktan yüksek lisanslar bile imkansız. O nedenle işimi şansa bırakmadan talebin az olduğu tezli bir yüksek lisansa başvurup kabul edildim. En kısa zamanda işe girersem bu programdan çekilip istediğim alanda bir yüksek lisansa başlayacağım. Zaten kamu kurumuna girince devlet aday memurluk süresince tecil yapıyor. Askerlik tecili için yüksek lisans düşünen arkadaşlar, sizler neler yapıyorsunuz?
-
Şimdi ben yüksek lisans a kayıt oldum kaç yıl tecil oldu askerlik
-
Tezli için 3 donem tezsiz için 2 donem bunlar y. Lisan kaydı yapıp da gitmeyenler için. Normal y. Lisans yapanlar ve derslerini geçenler için 3 yıl uzatır
-
Yüksek lisansta bakaya(asker kaçağı) değilsen ve yaş 35'i geçmemiş ise Askerlik kanununa göre tezlide 3 yıl 4 ay, tezsizde ise 1,5 yıl tecil yapılır. Ancak dersler verilip tez kabul edilmeli. Şu an e-devletten bakıp ne kadar tecil olunduğunu söyleyebilirsiniz.
-
@che bu yazdıklarım 2016 nisan'daki y. Lisans hakkındaki kanun değişiklikleridir.
-
askerdeyken a grubu sınavına girip atana bilirmiyim bilen biri varsa acıkyabilir mi?
-
@che Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarı yıl olacak ve program en çok 6 yarı yılda tamamlanacak. Ancak tezsiz YL en az 2 yarı yılda en çok 3 yarı yılda tamamlanmalı. Bu durumda tezlide ilk başta 2 yıllık tecili yapıyor. En geç 2 yıl dolduktan sonra dersleri vermiş olmak şartıyla kalan 1 yıl+4 aylık tecili üzerine ekleyebiliyoruz diye biliyorum. Mesela 1 yılda (2 yarı yılda) dersleri verip tez aşamasına geçilirse yine bunun üzerine tecilin tamamı yapılabilir ama tez kabul aşamasında süre dolarsa YL'den atılırız ve tecil iptal olur. Yani tezlide dersleri 2 yıl içinde verirsek 3 yıl tecil garanti ama tezi de yazmış olmak kaydıyla 3 yıl + 4 aydan faydalanılabilir. Tezsizde işe 3 yarıyılda dersleri verirsek 3 yıl tecil garanti. Yani buna göre teslise ilk kaydolunca kayıt tarihinden itibaren 2 yıl yani 4 dönem tecil hakkı oluyor diye biliyorum. Yeni kayit olsam da martta bittiğinden henüz tecili yatırmadım ama üniversite yaptırmazsa bir ara gidip yaptıracağım.
-
Arkadaslar benim sormak istedigim: ben bu yil tezli bir yuksek lisansa kayit oldum örgün oğretim ama calistigim icin derslere gitme gibi bir sansim yok. Ben derslere hic gitmezsem okuldan atilma gibi bir durum olabilir mi?
-
@odtüsbky Teşekkür ederim düzelttiğiniz için .
-
Arkadaşlar benimde tecilin son günü 30, eylül , diploma notum yüksek olmadığı için tezsiz yüksek lisansa başvurdum kesin kaydı 7-9 eylül de yaptım askerlik tecili için gerekli belgeleri üniversiteye verdim inşallah süre dar olduğu için bir sıkıntı çıkmaz.
-
Arkadaşlar benim de tecilim 30 eylülde bitiyor.Diploma notum ve ales puanım düşük oldugu için uzaktan tezsiz yüksek lisansa basvurdum. Trakya ve süleyman demirel üniversitelerine basvurdum ancak ikisinde de yedeklere bile giremedim. Ales puanım 66 diploma notum ise 2.52 herhangi bi önerisi olan varmı ?
-
@adayadayı hocam uzaktan yapacaksanız neden birçok kişi gibi Ahmet Yesevi Üniversitesi'nı denemediniz ki? Birçok üniversitenin bu zamana başvurularının kaldığını düşünmüyorum ama acilen yapmanız gerekiyorsa memleketin her yerindeki üniversitelerin uzaktan yüksek lisanslarını deneseydiniz iyi olurdu.
@murky devamsızlık olayı üniversiteden üniversiteye değişir. Hocalarla da konuşabilirsin ya da benim gibi 4 ders seçip sadece ikisine düzenli gitmeyi planlayarak 2 dersi geçip diğer ikisinden kalarak 2 dönem yerine uzatarak 3 dönemde bitirirsin, ama sadece 2 derse bile girme imkanın varsa hocalarla konuş, çalışıyorsan olmadı seneye tezsize çevirirsin.
@laffer A Grubu sınavlara başvururken zaten genelde askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan isteniyor. O biraz sıkıntı olabilir ama sınava girdikten sonra askere gidersen ve mülakat askerdeyken olursa komutan izniyle gidilebilir ama her halükarda arama evraklarını götürürken askerlikle ilişiği olmadığına dair belge götürmelisin ve eğer uzun dönem denk gelirse sıkıntı. Kısa dönem yaparken de mülakat süreci biraz hızlı olursa o zaman da sıkıntı, her türlü bir risktir anlayacağın
-
Arkadaşlar ben de tezli yapıyorum 2 dersi birakmistim diğerlerini vermistim.simdi 2.senem yl de. Bu sene dersleri gecemezsem atılıyor muyum. Nasıl olacak ? Geçersem 3. Yilda tezi vermeyi dusunuyordum.
-
Arkadaşlar merhabalar. 1990 Doğum tarihim. Aöf İşletme 2015 haziran mezunuyum. Askerliğim diploma tarihi ile yani 2017 hazirana kadar tecilliyim. 2017 Ağustos Celp Dönemim. Diploma puanım çok düşük. 2.16. ALES 55-58 Arası notlarım. YDS 2016 Sonbahar sınavına girdim ortalama 20.00 civarlarında bi puanım olacak.. Tezsiz yükseklisans başvurusu yaptım kabul edilmedi. UZEM'e başvurcaktım onunda Kayıt tarihleri geçtikten sonra farkettim. Benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var mı ? Veyahutta daha önceden bu konu üzerinde bilgi sahibi olan arkadaşlarım var mı? Üniversitelerin Ocak dönemindeki kayıt tarihlerinde kayıt yapabilir miyim uzem için. Bir de kontejyan sıkıntısı olmayan üniv. bilen arkadaşlarım bilgi paylaşabilir misiniz ?
-
Arkadaşlar merhaba benim askerlik ekimde bitiyor bu yıl askerlik şubesine gittiğinde eylül ayının sonuna doğru 4 günlük rapor alirsan şubattaki cep dönemine atacağın söylediler bu ise girmede bakaya sorunu gibi bir sorunla karsilasilirmi acaba..
-
2tür bakaya kalma durumu var diye biliyorum 1. si evraklarini askeriyeye teslim edip gitmemek..2. Hic evrak falan teslim etmemek. 1. Durumda kurum sorun cikariyormuş.. fakat 2.durumda kurum askeriyeye kazandiginiza dair bir bilgi verip tecil ettiriyirmuş. Bunu ben bir arkadastan duymuştum. 28 ocak son tecil tarihim.bu zamandan sonra ben yuksek kazansam celp dönemi yine askere cagrılır mıyım yoksa yırtar miyim
-
arkadaşlar ben uzaktan eğitimlere de tezsiz yüksek lisanslara da baktım hepsi ales e değil ortalamaya bakıyor yoksa ben de ales e girecektim. Fakat asıl problem benim ortalamam maalesef çok düşük. Bazı arkadaşlar Ahmet Yesevi demişler ben aradım dönemlik 3000 TL diyor. Yok mu daha uygun bir yer?
-
arkadaşlar celp döneminin başını ve sonunu kapsayacak şekilde rapor alın sorun çıkmaz bu şekilde 32 yaşına kadar idare eden birini tanıyorum.
-
davetsiz54 öğrenci belgen varsa yırtarsın
-
Merhaba arkadaşlar, e-devlette 18/06/2017(mezuniyet tarihinden 2 yıl sonrası) tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor fakat tecil ettiğim zaman askerlik şubesinin verdiği kağıtta erteleme bitim tarihi 18/06/2017 yazarken 30/09/2017 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Sorum şu askerliği tecil ettirmem için 18/06 ya kadar mı yoksa 30/09 a kadar mı yüksek lisansa kayıt olmam lazım?