Askerlik tecili için yüksek lisans
-
Arkadaşlar merhaba bişey sorucaktım 1992 doğumluyum geçen yıl onsekiz mart üniversitesinde uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans okudum ama bitirmedim bu yıl bitiyordu ama ben tecil için bu yıl kaydımı sildirip izmir katip çelebi üniversitesine kayıt yaptırdım 1 hafta önce falan. diğer okuldan kaydımı sildirdim dün. tecilim diğer okuldan dolayı 22.03.2022 tarihine kadar. ama ben bunu yeni okuldan dolayı daha ileri bir tarihe atmak istiyorum. şimdi nasıl bir yol izlemeliyim acaba bilen var mı ? eski okul bişey yapacak mı yeni okul napıcak bilen var mı acaba ?
-
@ozanant07
Hocam kaydinizi dun sildirdiyseniz bugun-yarin yoksisten duser. Askeriyede ayni sekilde yoksisten dustugunu gorur. Dolayisi ile teciliniz iptal olur ve en yakin celp donemine gore yeni bir tarih belirlenir. Muhtemelen 25.10.2021 tarihi belirlenir. Yani arasira edevletten kontrol edin hocam. Eski kaydinizin silinmesi sisteme dusmesi vs birkac gunu bulur. -
@paragliding merhaba peki tecilin uzamasi icin tekrardan benim ne yapmam gerekiyor acaba ? Yeni okula bir bilgi vermem gerekiyor mu
-
@paragliding Kanki askeriye hemen görmüyor bunun için uğraştıgımı bılıyosun
-
@ozanant07
Hocam bana sorarsaniz biraz bekleyin dedigim gibi edevletinizi kontrol edin ara sira. Baktiniz hala ayni askeriyeyi arayip soylerseniz zaten yardimci olurlar. Yani siz bu durumda hicbirsekilde magdur olmazsiniz cunki askerlik islemlerinde islemin gec veya erken olmasinin ehemmiyeti yoktur okula kayit tarihleri baz alinir. -
@paragliding çok teşekkürler değerli cevabiniz icin. Peki kesin tecil olur mu rahatlayabilirmiyim yani ?
-
@abd94
Hocam sizinki hatirladigim kadariyla istisnai bir durumdu. Normalde askerlik subeleri belirli rutinlerle yoksisten guncelleme yaparlar. Ama uygulamada her yer ayni olmuyor bildiginiz uzere. Ben genel kaideyi soyluyorum. -
@ozanant07
Hocam verdiginiz bilgiler dogrultusunda, benim dedigim sekilde olmasada gerek sizin askerlik subesini arayarak bilgi vermeniz uzerine gerekte okula soyleyip onlarin yonlerdirmesiyle her halukarda teciliniz olur bu konuda iciniz rahat olsun. Normalde okulda artik belge vs gondermiyor tecil icin hepsi sistemden hallediliyor sadece bunu enstituye bildirmeniz yetiyor ama dedigim gibi her yer ayni sekilde islemiyor hocam. Bu soylediklerim yuksek lisans icin gecerli tabi. -
@paragliding Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Şimdi ben ne yapıcam onu anlamadım çomüden yani ilk yüksek lisans okulumdan mezun olmadan kaydımı sildirdim. Katip çelebide derslere başlicaz nerdeyse ama hala tecilim ilk okulun yaptıgı gibi. yani kızacaksınız ama nasıl bir adım izleyeceğim ben şimdi bekleyecekmiyim
-
@ozanant07
Hocam bana kalirsa bu hafta bekleyin onumuzdeki pazartesi baktiniz durum degismedi subeyi ararsiniz. Bunu simdide yapabilirsiniz hocam. Veya direk subeye gidin onlar yapilacak seyi yaparlar. Yani teciliniz olur sorun olmaz. -
@paragliding selamlar tekrardan benim 10 eylülde kaydım silinmiş zaten ama hala tecilim ilk üniversitenin yaptıgı gibi. ne yapmam lazım acaba hala bir değişiklik yok iyice sinirim bozulmaya başladı
-
@ozanant07 @paragliding hocam ne diyon bu işe :)))))))
-
@abd94 sizdede mi aynı sorun var acaba
-
@ozanant07
Hocam 10 eylulde deseydiniz kaydinizin silindigini, ilk attiginiz mesajda dun sildirdim diye yazmistiniz ben ona gore size tavsiye de bulunmaya calistim. Neyse subeyi arayin yada bizzat gidin onlar size yapmaniz gerekeni soyler hocam. -
@paragliding evet eski okuldan doğru düzgün bi türlü dönüş alamadım önce kaydınız duruyor dediler dün tekrar sordum sizin kaydınız 10 eylülde zaten silinmiş dediler. Ne yaptıklarını kendileride bilmiyorlar. Sizce bu hafta daha bekleyeyim mi ?
-
@ozanant07
Bence daha beklemenin bir anlami yok hocam. Subeyi arayip durumunuzu anlatin en dogru yol haritasini onlar size sunacaktir diye umit ediyorum. -
@abd94
Ben diyeceklerimi diyorum zaten hocam sizin varsa bir diyeceginiz, bir tavsiyeniz dinlemeye hazirim. -
@ozanant07
Subenin yanitinida burda paylasinki sizin durumunuzdaki arkadaslarda sorunlarina yanit bulur belki hocam. Sonucta bende daha once bu durumlarla ugrastigim icin tamamen yardim amacli tavsiyelerde veya tahminlerde bulunuyorum. Ama dedigim gibi her uni vs ayni islemiyor ne yazikki. -
@paragliding tamamdır yarın gideceğim şubeye gerçekten uğraştırıyorlar insanı iki dk lık iş için. peki sizin aynı durumda teciliniz olmuşmuydu acaba ?
-
@paragliding estagfurullah hocam ben aslında şunu demek istedim kaydın silindıgını askerlık subesı hemen görmüyor bence @ozanant07 arkadasımız askerlık subesıne gıdıp durumunu anlatsın