İçini Dökmek İsteyenler...
-
Bazen icine dert olur da soyleyemezsin ya, soylesen de ise yaramaz ya.. oyle bi durumdayim. Belki bize ne diyeceksiniz ama icimi dokmek istiyorum. 22 yasima kadar oylesine huzurlu bi hayatim vardi ki kimi zaman ben neyle imtihan olcam acaba derdim. Cevremde herkesin bi sıķıntısı varken ben mutluydum. Sukrederdim. Orta halli bi ailenin tek cocuguydum. Beni seven ailem,akrabalarim vardi. . Bir de o vardi hayatimda.liseden beri beni uzaktan uzaga sevdigini universitedeyken itiraf eden.. gercekten sevdigine inanip zamanla benim de sevdigim.. En iyi universitelerden birini dereceyle bitirmistim ve 2 universite mezunuydum. Hayalim ise girmek o esnada dugun hazirliklarini tamamlamakti. Ama hayat beni oyle bi yerden vurdu ki. Bir telefonla evlatlik oldugumu ogrendim. Neye ugradigimi sasirdim. Insanin adi bile yalan olur mu? Ama buna uzulemedim bile. Annem babam onlari birakirim diye oylesine korkuyolardi ki. Annem hastanelik oldu babam bir gunde coktu. Ben sadece sukrettim. Canimdan cok sevdigim bi ailem vardi. Sansliydim. Sadece piyangodan bi abla cikmsti bana. Karabatak gibi bi cikip bi kaybolan. O esnada onunla bi ayrildik bir baristik derken evlenelim artik dedi.o 3 senedir memurdu. Tamam dedim aileler tanisti. Hep annesinin beni sevmedini hissettim.ama o beni severken ne onemi vardi ki? Ben istemesem sevmesem ayrilirsin diyen annesne ben seviyorum sen saygi duycaksin diyodu. Arkamda duruyodu. Guveniyodum seviyodum. Umursamadim.evlendik. bir bucuk sene hersey mukemmeldi. O ise gider gelrdi ben evde ders calisir ona yemekler hazirlardim. Bir bakisiyla isinirdim. Sonucta ikinci kez aileyle sınanamazdim dimi? Ben oyle saniyodum iste..taa ki o hastalanana kadar. Defalarca ameliyat oldu. Hastanelerde kaldik. Sanki bebegimdi benim. Oylesine iyi baktim ki ona. Oylr guclu durdum ki (evlatlik oldugumu ogrendigimdeki gibi) yuzune guldum ona umut verdim ama icim hep kan agladi ameliyathane kapilarinda. Iyilesti ameliyatlar basarili gecti. ameliyattan sonra onun ailesinin yaninda kaldik.Ben onlara yemek yapiyodum herkes ise gidip geliyodu. O ise hic yatmiyodu sadece ailesinin islerine kosturuyodu. Derdim sagligiydi. Anlamadi. O ara mulakata girecektim. Evimize donmek istedim. Birsuru insana yemek yapacagima sdece ona bakar ders calisirdm. Ama kabul etmedi. Ailesinin islerini bitirmek onun icin daha onemliydi. Her gitmek istedigimde sen git, kapi orda,bin otobuse git vs diyodu. Bi gun bende hastalandim. Inanmadi. Kendi aileme gitmek icin oyun oynuyorum sandi. Ailem beni gelip alsin bari sen zaten evde durmuyosun dedim. Ertesi gun geri gelecektim .O an aklina ameliyatli oldugu geldi heralde. Bi anda ona bakmayan ben oldum. Ayaga kalkti herseyini topla git dedi esylarimi yuzume firlatti ve ben gittim. 2 hafta ne aradi ne sordular. Sonra geldi. Bosanmak istiyorum dedi. Inanamadm.ikna etmeye calistim olmadi. Sonraraporu bitince geldi. Beni degil de bendeki bi kagidi almaya. Ben de onunla evimize gittim. Neden geldin deyince islerm vardi dedim. Oysa ayrilmak istemiyodum. Gunlerce git bosanmak istiyorum seni sevmiyorm dedi sabrettim. Ne yaptigim yemegi yedi ne de yuzume bakti. Bi gun konussa 3 gun kovdu. Aileme yalan soyluyodum. Aramiz iyi saniyolardi. Bir gun oylesine pes ettim ki. Tamam dedim bitsin avukat ayarlayalm. Bi an once bitsin. Cok memnundu halinden. Ve o evde yokken ailemi cagirdim. Onunla gorusmek istediler. Gerek yok dedim esyalarimi topladim ve gittim.3 ay ayri kaldik ama ne o ne de ben avukat tutmadik O esnada mulakata girdim. Dusunsenize halimi. Esin ne is yapiyo diyolar gozlerim dolu.. ama yine de tum sorulari bilmistim. Umutluydum. Tutunacak bi dala ihtiyacm vardi. Yillik iznini bitirmis son gunu yanima geldi. Hala kararli gorunuyodu. Ben de kabullenmistim zaten ayriligi. En son ana kadar bosanma konustuk son dakikada geri adim atarsin diye ustune gittim ama vazgecmedin ben sensiz yapamiyorum barisalim dedi. Inanamadim yine bi lafina kandim. Aklimda soru isaretleri o sevgi dolu bakisina kandim ve gittim. Ailelerimizle gorusmedik. Bana kendi aramizi duzeltelim aileler kolay demisti. Aylar gecti.iyiydik.Byram geldi. Ailesinin yanina gttim. Kovuldum resmen.Berbatti. Ben ailemde o ailesiyle kaliyodu. Ya da otelde kaliyoduk. Gizli bi iliski yurutur gibi. Hersey duzeldi derken yine aramiz acildi. Bir gun ailesini cagirmis pat diye. Ayrilmaya karar vermis beyimiz. Ben de cagirdim. Aileler konustu bir de arabulucumuz vardi. Ilk kez aileler mudahil oldu ve bosanmak icin bi sebep yok seviyosunuz birbirnizi dediler. Gercekten de hep sacma sebeplr yanlis anlasilmalar vardi.( O benim ona bakmadigimi dusunuyordu. Ameliyatli oldugu icin beni kovsa da gitmemem gerekiyomys ona gore )Biz yeniden basladik. Yaptiklarini bana anltmiyor planlarini hep emir vaki yapiyordu.konusmaya calistim anlamadi. Ben de onun yaptigni yaptim. Ama kaldiramamis.. bi kac gun soguk gibiydi konusmak istedim tekrar. Ve bana artik beni sevmedigini benden bosanmayacagini. Dugun surecinde maddi manevi cok masraf ettigini o yuzden de beni maddi manevi tuketecegini soyledi. Bunalri duydktan sonra neden senle kaliyim bosancam diyorum. Mecbursun istersen git ama mecburen geri geleceksin diyo. Aileme akrabalarima seni oyle bir anlattim ki herkes sana dusman. Otur yemegimi hazirla utumu yap sonra da bi an once ise gir ve bana para getir diyo. Ve ben soylediklerini yapiyorum. Aptal miyim ? Evet. Ben ne yapiyorum. O ne yapmaya calisiyor? Sonu nereye varacak? Yine gider miyim diye mi deniyor? Tv de gorunce derdim ki insanlar neden eziyete karsi susarlar ki.. susuluyormus iste. Nedensizce.. bu arada mulakattan da gecemedim. Ailemle konusurken cok mutluyuz diyorum ama kapatinca gozyaslarimi tutamiyorum. Keske hep babasnin kucuk kizi olarak kalsaydim..
-
@huzuristerdim Allah yardımcın olsun. Gerçekten zor bir süreçten geçmişin geçiyorsun.
-
Canını yendiğinin Sgk su neyi bekliyorsun aceba ?
-
Yazamamışım bile memur olamamam normal herhalde
-
İşsizlik dolayısıyla geceleri gözüne uyku girmeyen ve ders çalışmak zorunda olan kardeşlerim duamdasınız, Allah'ın yardımı her daim sizinle olsun.
-
Vee bir sabah kalkiyorsun her gün dirsek çürüttüğün masada değil de emeğin karşılığı olan masadasin ..
O gün çok yakın olsun artık .. -
..90 li ve 2000 li yillarin basina donmemi saglayacak zaman makinesine ihtiyacim var.
-
...
Bu ne çıldırtan denge !?
-
evet bir dolunay... ama bazen bu fotoğrafta zifiri bir kuyunun dibinden gün ışığını görürsünüz.
hepimiz bakarız ama her birimiz farklı şeyler görürüz. -
İşsiz olup hakimliğe girmenin maliyetini üstünkörü hesapladim 1000 tl evett
minimal hali ile 1000 tl .Nasıl bi düzen nasıl bir çark çıldırıyorum cidden kafayı yicem sinava hazırlanma psikolojimi yerle yeksan ediyor bu durumlar .
Düşünmekten de belirsizlikten yol alamamaktan kendimden dahi sıkıldım.
Birkaç yaptığım harcamayı da bırakıp
hakimliğe girmemeye karar verdim .
Lanet olsunnn. -
...
Toplumları hastalıklı durağanlıktan çıkaracak,
kabulleniş karanlığından sıyıracak,
ikna oluş nefessizliğinden temizleyecek olan yegane şey itirazdır.
İtirazı olanlar toplumları daha sağlıklı kılan antikorlardır. Sayıca azdırlar ancak hastalığa yol açan virüslü hücreler daha kalabalık da olsa sürekli bir itiraz hastalığı yok eder, ateşler içinde bir geceden sabaha ulaştırır, tıkanmış soluk kanallarını temizler.
Kabullenmeyenler daha yetkilerini bir üst merciye devrettiği gün karar vermiştir onu uyanık tutacak at sineği olmaya. Bundandır ki düzenin dümenini tutanlar hiçbir zaman sevmemiştir onları. Çünkü onlar iyileştirmek için ateşlendirirler. Bu ateşten en çok virüsün sahibi yanar. Hasta bitkin düşer ama sonunda iyileşir. Virüs bedene bir daha girme imkanı bulana dek uzaklaşmak zorunda kalır.
Sizin selametinizi isteyen sizi konuşturur ve el üstünde tutar,
Sizi öldürmek isteyen sizi susturur ve suskunluğunuza defneder.Ez cümle;
İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. -
@huzuristerdim Allah yardımcın olsun..Okumuş ama adam olamamışın vücut bulmuş hali. Sevgi, saygı olmadığı sürece tükenir. Sana saygı duymayan insanın yanında bır dk bıle durma. Sen aılenin yanında olduğun sürece sana ne yapabılırki. Bu adam resmen senı kullanmış hala da devam edıyor. Silkelen ve kendıne gel. Vicdanını kullanmasına izin verme. Sen bu dünyaya her gün ağlamaya gelmedin. Unutma her gecenin sonu aydınlık ve zifiri karanlık üstüne çöktüğünde bil ki aydınlık daha yakın.Sen bazı konularda şanssız olabılırsın ailen eşin ama bunun bir dur durak yanı var. Hadi beee eğer yazdıklarımı okursan.. kendine gel güçlü ol boyun eğme kimsenin seni pıstırmasına izin verme!
-
''Dualarımızın yerini hayallerimiz aldığından beridir ziyandayız..''
-
Her acı bir sevincin bedeli galiba.
-
...
Yapılan her şey;
Sen gülme,
Umut etme,
Eğlenme,
Hayal kurma,
İçine sin,
Evine kapan,
Gelecekten vazgeç,
Bütün güzel şeyleri onların kirli ellerine
bırak diye yapılıyor.
Çamur dolu göğüslerinden kan emzirdikleri evlatları,
çoktan parsellemiş ve tapulamış senin hakkın olanı.
Olsun,
Yine de onların korkacağı bir şeyler var,
Sen vermezsen senden alamayacakları bir şeyler,
Senin yüzünde,
Göğsünde
ve ellerinde.
Gülümse,
Umut et,
Kanatlanacak açınca elbet,
Sıkılı yumruğunda sakladığın
Mavi kanatlı kelebek....
-
...
Kendisini düşmanlıkları üzerinden tanımlayanlar tarafından, onların tanımladıkları olarak, kendimizi düşmanlarımız üzerinden tanımlamak zorunda bırakıldık. Kendi benliğini, bir takımın, partinin, güruhun, cenahın, şahsın veya başka herhangi bir aidiyetin kutupları üzerinde eritmiş, bu aidiyetin baldıran sularına, kirli bedenini daldırmış, oradan akarak hepimizin yudumladığı kadehlere karışmış herkes yüzünden, gözümüz hiçliğimizi, gönlümüz kendi kimliksizliğimizi bulacağımız başka bir diyarda.
Basit gayelerimiz var;
Kimliksiz bir benlik.
Aidiyetsiz bir varlık.
Kınsız kemerler.
Kinsiz kelimeler.
Kansız kavgalar
ve yansız sevmeler.
Zor olan anlaşmak değildi
Yaşanmaz olan da dünya değil.
Sizdiniz ve sizlersiniz.
Sizinle kutuplaşmak zorunda kalmayacağımız yerde,
bir daha görüşmemek üzere....
-
Yastık dahi rahat vermiyor .
-
Askerden sonra ilk kez tras oldum, öyle canım sıkkın
-
Herkese karşı hoşgörülü olmazsak kazanırız işte o zaman. Çevrenizde sizin girdiğiniz sınavları anlamayan, sizinle hayata aynı pencereden bakmayan insanlar oldukça kırmayı da öğreneceksiniz. Ya da susmayıp cevap vermeyi. Cevap verdiğim için emeğime laf edenlere, huzurluyum. Sevgili günlük yazısı gibi oldu
-
@Cemre33 Vardı dostum öyle bir şey de;