İçini Dökmek İsteyenler...
-
...
"Allah bir deseler sen söyle haşa
Nadan ehliyle çıkılmaz başa." -
Keşke içimizi döktüğümüz kişiler yanımızda olsa
-
Dağılsın sisler!
-
'Şair Öldüren Rejim' dedi bir şair durumu bize anlatabilmek için çok geçmedi bir başkası 'Şairi Öldürdüler' diye seslendi. Ölümler ve Şairler eş anlamlı iki sözcük gibi. 'Ben dünyaya doğru yürümekle meşhurum' diyen bir Şairi dünyanın es geçmesi mümkün mü elbette değil. Dünya, Şairleri aramızda barındırmaz, biz barındırmayız, insanlığımız utandırır onları, zorunlu bir suskunluk olur yaşamak...
-
"...şu önceden kestirilebilir totaliter yaşamlarımız ,insan ruhuna bir hakaret değilse,nedir?"
-
geçen aylarda bir başlığa istediğiniz 3 meslek nedir diye sorulduğunda ''ilk olarak sayıştay denetçiliği ikinci olarak sayıştay denetçiliği son olarak da sayıştay denetçiliği.'' yazmışım. yine 2014 yılında bir forumda, daha okuldan mezun olmamışken aynı şeyleri yazmışım. meslek liseli, 2013'te hasta bakıcı memur olarak başladığım bu yola, hayalini kurduğum meslekte devam edeceğim. çok istedim. günlerdir yaptığım tek şey şükretmek, şükürler olsun, Allah utandırmasın inşallah.
-
@kombassankoma tebrik ederim... ne mutlu size başarınız daim olsun :)Allah utandırmasın.
-
@kombassankoma hocam Allah utandırmasın. Allah herkese gönlündeki mesleği yapmayı nasip etsin inşallah.
-
10 Ekim'de öğrenim kredisi geri ödemem başlıyor ve ben hala işsizim. Hayallerim ne güzeldi mezun olur olmaz iş bul zaten iki yıl sonra ödeme başlıyor ooo hemen ödersin be ne güzel. Ama öyle olmadı işte şimdi alışveriş merkezlerine gidip iş başvurusu yapıyorum teşekkür ederim hayat beni kandırdığın için...
-
@North-remembers Allah, bir an önce hayırlı bir rızık kapısı açsın, dertleriniz bir nebze olsun azalsın inşallah
-
@plansız çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden inşallah ben de her gün dua ediyorum sığınıyorum yüce Rabbimin kapısına. Umarım benim gibi olan arkadaşlarım da bir an önce emeklerinin karşılığını alırlar çok zor bir süreç çok zor...
-
Üniversite yılları hayatın en dertsiz ve en özgür yıllarım üniversite yıllardı.Okurken lanet edilen o yıllarım önemi zamanla daha iyi anladım.
-
https://youtu.be/LmM_HW684Dw
Önceden olsa uyusam da unutsam düşünmesem derdim aksi bi kadın oldum hiç uyumamak ve hep gece olsun istiyorum...
Ruhumu ve kendimi nereye koysam rahat etmiyor anlamsiz ve bomboş bi derinlik sadece
Özlemlerimi türküde sakladım hiç gelmeyecek olmayacak şeyler de değildi ama hayat o şansı vermeyince vermiyor imiş...
Dostun derdi derde eklendi iyi olmak ne mümkün ! -
Bu küfür meselesi çok enteresan değil mi? Bir yazarımız "Aklında fikir olmayanın dilinde küfür; kalbinde muhabbet olmayanın elinde şiddet olur." demiş. Hemen hepimiz fark etmişizdir; dinlemeye tahammülü olmayanın, bencil ve egoist davrananın küfre başvurma ihtimali daha fazladır. Kendini ifade etme kabiliyetinin sınırlı olması, öfkesini kontrol edememe, hayatta alınan yenilgiler ve belki aşırı savunma mekanizması gibi sayısını artırabileceğimiz sebepler silsilesi insanları küfre başvurmaya itiyor. Bu durum tam olarak bir çaresizlik örneğidir. Bu çaresizliğin kurşunu çoğunlukla haketmeyeni, suçu olmayanı vurur ve bilin bakalım onların bu haksız ithamları bu insanlara tesir eder mi? Elbette 'Hayır'. Bu insanlar kimin sözüne ehemmiyet verilmesi gerektiğini, kimin sözünün değeri olmadığını çoktan çözmüş insanlardır. Velhasıl, taşı herkes atar ama hedefi herkes vuramaz.
Birde hayatın sillesini yemiş diyebileceğimiz; derbeder, çilekeş bazı insanlar vardır ki küfür etmeye hakları olduğunu bile düşündürürler zaman zaman lakin dikkat bu insanlar yeryüzünde öyle sandığımız kadar fazla değildir. İsyanın dışavurum biçimi olarak edilen küfür, şahıslardan ziyade kurumlara, sistemlere vs. yönelir.
Son olarak "Fikirle tartışın, küfürle değil." dedi yürekli bir insan, kulak verelim. Savaşmanın bile adabı vardır ve "Edep, aklın suretidir."
-
Allah bizi tanıdığımıza pişman olacağımız insanlarla karşılaştırmasın. Ama illa ki karşılaşacağız. Bu pişmanlıklar farklı hallerde gelecek önümüze. Bazen bir ömür "onunla bir ömür nasıl da güzel olurdu" diyeceğiz bazense "keşke daha önce çıksaydı hayatımdan". Ama ikisinin ortak noktası hiç tanışmamış olmayı dilemek galiba. Allah kalbimizi gönlümüzü korusun.
-
@onuktekin hocam öncelikle bayramin kutlu olsun .Tanismamayi dilediğimiz insanlar çürükleri ayiklamaya iyilerin değerini bilmeye yarar .İyi bayramlar
-
@aroma iyi bayramlar hocam o durum her zaman öyle çalışmıyor hocam ne yazık ki. İnsan her zaman kötülükleri gördüğüne pişman olmuyor. Güzellikleri görünce de pişman olabiliyor. Sonra da yaşadıklarımız karakterimizi şekillendiriyor işte. Kaderde ne varsa o geliyor işte başa. Bu çirkin emojilerin sorumlularını da kınıyorum ayrıca @paretowilfredo @Agor @Antimülakat @maverick @genclerbirlikli @evandro
-
@onuktekin o yanı da yok değil güzellikler de pişmanlık yaşatiyor. Bi arkadaşımn bu durumlara çözümü eskiye sarılıp hayata devam etmekti hayatıma aldığım her yeni kişi /durum - olaylar pişmanlık yaratıyor demesini hatırlattın Yine de deneyimlemek güzeldir derim
-
@aroma su akar yolunu bulur hocam bakalım hayat ne getirecek ne götürecek
-
@onuktekin Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Bu konularda kaderciyimdir, ne yaparsak yapalım yazgının önüne geçemeyiz diyorum ama insan yine de hayatına yön verebilecek kudrette bir varlık malumunuz cüz'i irade/külli irade. Yaşadıklarımızsa büyük ölçüde kendi tercihlerimiz:( göze alınanlar, karar verilenler, kararsız kalınanlar, vazgeçilenler, vazgeçilemeyenler... tabi affınıza sığınarak yorum yapıyorum dostum özelde kim ne yaşıyor hiçbirimiz bilemeyiz:) ahkâm kesmek gibi olmasın