BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@atiba bankacılık uz yard mı acaba
-
@Quesnay guya girecegim icin
-
Muhasebeninde maşallahı vardı.
-
muhasebe sınavına 2.5 saat süre vermek nedir yahu
-
@edaa yoo 3 saatti süre. Gerçi murakıplık için 3 saatti diğer grupları bilmiyorum
-
@edaa 2.5 değil 3 saat. Çok yorucu bir sınavdı bitince çıkışı bulamadım
-
Bankacılık uzman yardımcılığı soruları nasıldı arkadaşlar önceki yıllara kıyasla, kaç katı mülakata çağırılacak ?
-
-
Murakıplık cumartesi sabah 09:30'da iktisat-maliye-finans ile başladı 3 saat sürdü yukarıdaki arkadaşa ek olarak bir tane istatistik bir tane de finans sorusu vardı net nakit akımlarını bugüne indirgemekle ilgili basit bir soruydu. Muhasebede beklendiği gibi komple monografi gelmedi, daha çok yevmiye kaydı ve oran analizi ve de yorumlanmasına yönelikti..ki bence Full monografiye göre kolay gözükse de kayıtlar kafa karıştırıcı biraz zorlayıcıydı, ezbere gidermiyordunuz öyle şak şak düşünüp bulmak gerekiyordu, o da öğleden sonra 3 saat sürdü. Yarın hukuk ve İngilizce sınavına girecek arkadaşlara başarılar.
-
@hermonie evet hocam
-
@kilcal Hocam muhasebe için katılıyorum genel hatlarıyla işlem kolaylığı olsada ticari işlemler kafa karıştırıcıydı hatta çok fazla soru bankalarında karşılaşılan tipte işlemler değildi ve bence çok fazla döviz değerleme işlemi iç içe sorulmuştu.Belki daha anlaşılır işlemler ile tam set monografi sorulsa daha iyi olabilirdi gibi geliyor.
-
Sınava gelmeyen çok kişi gibi görünüyor. Bana mı öyle geldi? Sizce kaç kişi gelmemiştir?
-
@menkul_kiymet hocam sanki yarı yarıya yok gbiydi, sınav çıkışı gözetmenlerden biriyle konuştum, sınav istanbulda olduğu için mi sence bu kdr insan gelmedi dedi, çok az katılım dedi, bnde konulara ekonometri istatistik finans vb dersler yazmışınız insanların gözü korkmuş olabilir dedim, bide dün muhasebe kötü geçtiyse ingilizcesi kötü olanlarda girmemiş olabilir dedim, sonra sınavın nasıl geçti diye sordu muhasebe kötüydü dedim, bişeyler yazdıysan merak etme daha bol puan vererek okuyacaz dedi, bende inş dediğiniz gbi olur dedim. Hepimize geçmiş olsun.
-
Gözetmen deyip gecmeyim murakipti mesela bizdekiler. Bddk murakibi Gözetmen
Bu arada sinifta 3 kisi fransizca secmis ve adamlar sinava gelmedi . Resmen dalga gecmisler su hale bak . Bari yazma da baskasi girsin sinava ya. Aliskanlik olmus arkadaşlar gitmeyeceginiz sinava basvurmayin . Listeye girse gidecek adamlae varken bu yaptiginiz iyi mi sizce . Sizin de basiniza gelsin o zaman görün .
Ayrıca bddk her seyi düşünmus bi kutu kalem getirmisler tukenmezi olmayana vermek icin. Dagitilan kumanyada kürdan bile vardi. Kurumu bu hassasiyeti nedeniyle kutlamak isterim.
-
@Mimar aynen hacı gözetmenler belli kurum çalışanıydı ama bddk"yı o yönden bnde çok sevdim dünde hesap makinesi getirmişlerdi, kumanya fln en azından adaylarına değer verdiklerini gösterdiler, ayrıca bnce sınav beklenildiği gbi çokta zor değildi (muhasebe dışında) girmeyen arkadaşlar çok şey kaybettiler, ekonometri istatistik yoktu(bankacılık uzmanlıkta) hocam bana anca yarı yarıya katılım olmuştur gbi geldi sen ne diosn o hususta, dün bugüne göre daha kalabalıktı, dün bnm sınıfta 3-4 kişi yoktu, bugün 8-9 kişi yoktu genele baktığımda da hiç 1500 kişi varmış gbi değildi, öğlen arası kafenin durumuna göre fln söylüyorum.
-
İngilizceyi okuyacak kişiden ben çok özür diliyorum. Ben atarken cok utandım. Destekli de atamadık. Nasip artık.
-
BDDK Uzmanlığına 200 kişiden 110 kişi gelmemişti sabah. Gözetmen öyle söyledi. İngilizceyi görüp boş kağıt verende gördüm.
-
En yüksek İngilizceden bekliyorum, çok kolay geldi. Ama diğerleri nasip kısmet. Aynen, kurumun adayları her yönden düşünüp önemsemesi çok hoşuma gitti. Daha önce böyle birşeye rastlamadım.
-
Murakıplık hukuk sorularını hatırlayanlar yazabilir mi? İlerdeki sınavlar için de bulunsun burda
-
..................