BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@pek12 yanlış anlıyorsunuz yardımcı olmaya çalıştım, paragraf yoktu , bankacılık mevzuatındaki ilk maddeler çeviri için verilmişti, size bu konuda yardımcı olunacağını düşünmüyorum, siz yardım alırsanız yazın lütfen
-
@criminalawyer anladım kardeşim sen kuruma tepkilisin bayağı. Bddk nin yabancı dil kısmı türkçeden ingilizceye, ingilizceden türkçeye şeklinde degil miydi yani?
-
murakıp yar.lığı için cevaplıyayım. ing.den türkçeye türkçeden ing.ye şeklinde idi. 10 ar cümle vardı her ikisinde de. birbirine çeviriyordun. Bunlardan 3,4 tanesi orta seviye denilebilcek ama diğerleri temel seviye cümlelerdi. Genel ekonomi, dünya ile ilgili bilgiler ve bağımsız başka konulardan geldi cümleler. Sınavdan sonra konuştuğum arkadaşların hepsi ingilizcesinin zor olmadığını söylüyordu.
-
İyi akşamlar arkadaşlar, bu bddk acaba mülakata giren herkese güvenlik soruşturması yaptı mı yoksa sadece alacağı kişilere mi yaptı.
-
@eeengineer55 herkese yaptı.
-
@eeengineer55 ben herkese yaptığını düşünmüyorum hatta bir arkadaş daha önce yazmıştı emniyetten bddk nın sormadığı bilgisini almıştı doğru söledilerse eğer..
-
@eeengineer55 Herkese yapmadı, emniyette bizzat yakinen tanıdığım ilgilendi ve seninki hiç gelmedi dedi.
-
@catology ciddi misiniz? O zaman ne diye aylarca bekletti bunlar liste açıklayıp pek ala sonrasında yapabilirdi soruşturmaları biz de yolumuza bakardık bu mu profesyonellik. Bunların yapacağı işe diyeceğim de değmez.
-
@oguzhan24 inanamıyorum alacakları 2 kişi idi bizde, yedekler bile yok. Özel sektörde de iş bulamıyorum kaç zamandır okadar mutsuzum ki,
-
@catology bizim burdan kazancımız ne oldu ? Emeğimiz çalındı yetmedi zamanımız çalındı, hayatımız çalındı yemin ederim dostum.... bak gecenin kaçı olmuş işsizlik uyutmuyor offf of
-
Ben BDDK defterini kapattım yoksa düşündükçe canım sıkılıyor.
-
@catology hocam bizde kapattık mecburen ama bu tarz paylaşımları duydukça kan beynine fışkırıyor insanın.
-
Hayır yani ilanda 2 kişilik alım yapılacak dense baştan yazılı sınavına girmezdim. Beni sinirlendiren girememek değil sadece 2 kişi alınması o kadar emek verdik bekledik yazık oldu
-
@lawer12 arkadaşım, 8 kişiye kadar diyormuş ilanda yani kurum hiç doldurmaya da bilirdi kadroyu, bunun anlamı bu, ucu açık. Ben asıl şuna takıldım, zaten kurumda ya da bir ofiste çalışan geliri olan kişileri alıp. Sırf bu sınavlar için avukatlığı ofisi bırakıp çalışmaya odaklananları almamaları. Bu şekilde ülkenin üretme potansiyeline sahip bireyleri heba ediliyor. Size yemin ediyorum kaç yere cv bıraktım üç yıllık avukatım, ve iş bulamıyorum be zamandır. Hep birilerinin selamı olacak. Cimere yazıyorum iş kurumuna yönlendiriyor, hukukçuların düştüğü hale bak. Ben devletimden isteyemeyeceksem kimden isteyeceğim?
-
@criminalawyer iş kurumu da arayıp bizde avukatlık işleri yok diyor. Şuan sadece tezime odaklandım, bakalım Allah büyük.
-
kazanamayanlar üzülmesin
kpss den derece yap, yds den derece yap, kurum sınavını geç ve mülakatta başarılı ol. istanbul şartlarında verilen para 4300.
belediyedeki zabıta sosyal denge tazminatı ile daha fazla maaş alıyor. -
@galatasaray kazandan bir dert kaybetsen bir dert gerçekten ailen İstanbu’da değilse 4 bin tl hiçbir şeye yetmez.
-
@aliveli valla hocam büyükşehirde sefalet süreceğine memleketinde beylik sür. kamuda maaş her yerde aynı. istanbuldaki kira ile burdurdaki kira farklı, her şey farklı
-
@aylakkafam, içinde söyledi: BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
1)Geç likitide penceresi faizi
Taylor kuralı
Mali sürüklenme
Gini Katsayısı
Orta gelir2)gelişmiş ülkelerin yaşadığı kalıcı durgunluk için çözüm önerileri tasarruf yatırım açısından açıklayınız
3)merkez bankası bilançosu sorusu
4)Qd=80-10P monopol firma talep egrısi ve toplam karı maksimum yapan miktar ve fiyat
5) kamu maliyesi ilkeleri ve bütçe türleri bddk bütçesi türüHatırladığım murakıplık soruları
Nisandaki sınavın ilk oturum soruları soru tarzının şekillenmesi açısından
-
@aylakkafam o oturumun can damarı merkez bankası bilanço sorusuydu.