Mali Hizmetler Uzman Yrd. - 2017 (Duyum başlığı)
-
@bolulu Zaten en buyuk problem bu.Ogretmenler cok cabuk ve guzel bir sekilde organize oluyorlar ve kismende olsa birseyler elde edebiliyorlar.Kimsede ogretmenlere fetocu demiyor.Biz gercekten bu surecte inanilmaz yipraniyoruz ve hersey gulluk gulistanlik gibi hayatimiza devam ediyoruz.Sinavlar gec aciklaniyor,mulakatlarda sonsuz bir takdir yetkisi mevcut,yapilan sorusturmalarin niteligi hakkinda bilgimiz yok ve daha bircok konuda sorunlarimiz var ancak bunlari dile getirmiyoruz.Biz hakkimizi aramayinca kimse kimseye de hak dagitmiyor.Simdi de bu guvenlik sorusturmasinin uzamasi sadece ilk 400 kisinin sinavlara girmesine geri kalanlarin sanki bu surece hic dahil degilmis gibi disarida kalmasina neden oluyor.Bu maduriyetleri bir sekilde birilerine iletmemiz lazim.Hayir gelin etkinlik yapalim diyorsun 100 kisi anca katiliyor gecen sgk den. etkinliginde gorduk.Geri kalanlar neyden korkuyor anlamiyorum.Usulunce bir maduriyeti dile getiermek bir teror orgutune uye olmak demek degil bunu idrak etmemiz lazim.
-
@luthor galiba arkadaşlar herhalde bu durumun mülakatta veyahut diğer asamalarda karşilarina çıkabileceğini ve olumsuz bir izlenim bırakabileceğini düşünüyorlar. Boyle bir düşünce akıllardan geçebilir. Ama dedigim gibi 20000 kişinin katıldığı bir etkinliği kimse gözardı edemez. Ayrica bu konuyu hallettikten sonra konu dershane ve kitap konularina da gelecektir.
-
arkadaşlar merhaba, 1,5 yıldır mali hizmet uzman yardımcısıyım, mayıs ayında katıldığım eğitimde bu sene mhuy alımı düşünmediklerini söylemişti katılımcı hocalarımızdan birisi. aslında performans programına aldıklarını ama 2017 içerisinde alım yapmayı düşünmediklerini, tabi üstten gelecek bir talimatla bunun değişebileceğini söylemişti. hepinize iyi çalışmalar, kolay gelsin.
-
@ugur55 yapma hocam ya:(
-
@duranvarlık
malesef öyle, gerçi 2017 yılı bitti sayılır zaten, bu grubu daha önce görüp bu bilgiyi verseydim daha iyi olabilirdi sizin için ama yeni gördüm. mhuy beklenilecek bi ilan da değil zaten onu da söyleyeyim kpss den önce bi guy sınavına kesin gözüyle bakılıyor, tavsiyem ona çalışmanız. -
@ugur55 dostum meslegin icinden biri olarak nasil bi is mali hizmetler uzmanligi.Sorulari cok kaliteli cozuyorum bazen.Ankaradaki merkez uzmanlardan ne farki var.Birde maasi ne kadar?
-
arkadaşlar birkaç arkadaşımız özelden mesaj atmış, hem onlar adına hemde diğer üyeler adına biraz açıklama yapayım meslek hakkında. bi faydam dokunursa sevinirim.
öncelikle hepinizin amacının memur olmak olduğunu, ama a grubuna hazırlanarak kariyer meslek gruplarından birine girmek istediğinizi düşünerek yazayım. çoğu uzman yardımcılıklarında (mhuy, guy, il göç, defterdalık vb ) tahmin ettiğiniz gibi bi kariyer meslek grupluğu yok arkadaşlar. hevesinizin kırılmasını istemem, ama normal bir memurdan veya taşeron işçiden farkınız olmayacak. tabi ki bunu işe ilk başladığınız an için diyorum. sonrasında kendinizi geliştirip farkı siz koyacaksınız tabi. ama birçok arkadaşımız uzman yardımcısı olarak ilk defa işe başladığında hayal kırıklığı yaşayabiliyor, bunun içinmiydi bütün uğraş diye ama olması gerekende aslında bu, çünkü işi size o arkadaşlar öğretecek.
mali hizmetler uzman yardımcılığına gelince, yoğunluğu gittiğiniz yere göre değişmekle beraber genelde çok iş temposu olmayan rahat bir iştir. merkez uzmanı sayılmamasından dolayı giren arkadaşlarmızın bir çoğu bir iki sene içerisinde başka sınavları hazırlanmaktadır. birçoğunuz merak ettiği maaş olayına gelince, ünide veya sosyal dengesi olmayan belediyelerdeki maaşınız diğer taşra uzman yardımcıları ile aynıdır. ama belediyelerde sosyal denge ve yemek olayı ile 1000 lira daha maaş ekstra yansır ( burada yapmanız gereken tercih zamanında belediyeleri arayarak bu olayı öğrenmeniz, keza vermeyen belediyede var, 2000 liraya kadar veren belediyede).
sevdiğiniz bir şehirde işe başladıysanız büyük avantajdır istemedikten sonra sizi kimse göndermez ömür boyu orada çalışırsınız. 6 sene ilk gittiğiniz yerde mecburi hizmet süreniz var. diğer taşraya göre dezavantajları yds-tez olayı olması. ama amacınız merkez uzman yardımcılıklarından biriyse yds size şart olacak ve buradaykende ydsyi verip sonradan oraya geçmeye çalışabilirsiniz.
ek gösterge olayına gelince arkadaşlar, evet maaşınız çalışma hayatınız ilk yıllarında merkez uzmanlarına göre düşük olacak ama ünide veya belediyede eğer uzun süre çalışmayı düşünüyorsanız zaten uzman olarak kalmayıp şube müdürlüğü, daire başkanı olma ihtimaliniz çok yüksek. bakanlıklarda ki uzmanların böyle bir şansı çok düşük çünkü orada birçok yetişmiş insan olacak ama küçük ünilerde ve özelliklede belediyede kesinlikle yükselirsiniz.
kısaca bir cümleyle açıklayacak olursam; eğer fazla sorumluluk istemiyorsanız,işim az kafam rahat olsun diyorsanız, amacınız memur olup istediğiniz şehirde yaşamaksa mali hizmet uzman yardımcılığı sizin için biçilmiş kaftan.yok hedefleriniz büyükse size yetmeyecek, girince başka sınavlara hazırlanacağız bi yerdir. hepinize kolay gelsin. -
@ugur55 Dostum mhuy mulakatinda aldiginiz puanın altında mülakat puanı vermedikleri doğru mu?
-
@ugur55 beklenilecek bir ilan değilden kastınız gelmicek olmasımı yoksa mesleğin kendisinden dolayımı
-
@luthor
ben yazılıda 220. olmuştum mülakatta 360. falandı puanım, ortalama 230 oldu, önümüzdekilerden başka bir kuruma giden sayısı fazlaydı tercih yapmadı ama. o yüzden sıralamalar düşmüştü. yani öyle dediğin gibi mülakkata öyle bir şey yok. 1. sonuncuda olabilir. -
@ugur55 Sınav nasıldı hocam peki.Kpss ile kıyaslarsanız hangisi daha seçici size göre.Birde kaç puan almıştınız.
-
@erhankestevur
2017 de alım yapılmayacağını söylemişti bir hocamız, nitekim olmadı da. beklenilecek derken şu anda hiçbirimizin iş seçme lüksü yok, kaldı ki devlet görevi hepsi, amacı kamuda çalışmak olanlar için hepsi kutsal. ama eğer ileriki yaşlarınızda kariyer beklentiniz varsa veya sorumluluk almak istiyorsanız öyle bir meslek değil demek istedim. -
yani arkadaşlar kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, ne kendi mesleğime ne de diğer taşra uzmanlığında çalışan arkadaşların mesleğine hafif gözle bakmak haddime değil zaten. güzel bir kariyer istiyorsanız eğer belli başlı sınavları biliyorsunuz zaten onlara yönelin derim. taşra uzmanlıkları memur gibi çalışır tamamen, sadece ücretleri biraz daha yüksektir. haritanızı buna göre şekillendirin diye önbilgi vermek istedim sadece.
-
@ugur55 guy için alım kesim mi acaba?
Kaç kişi olacağına dair duyumunuz var mıdır? -
@ugur55 yani yeni 2000 kişi alındı ve daha göreve başlanmadı sanırsam. Çok şaşırdım. İnanması güç.
-
@falanfilan
hocam kesin falan demedim zaten sitemizin kurucu üyeleri o haberleri benden daha iyi bilir zaten. ben ankara da hazırlanan arkadaşlarımdan duyduğumu söyledim size. kaldı ki ben iki kpss arası guy alımı olmadığını görmedim, geçen sefer ki süreç gereğinden çok uzun sürdü. sizi karamsarlığa düşürmesin bu yüzden, inşallah en yakın zaman da gelir. kolay gelsin. -
@ugur55 anladım çok çok teşekkür ederim. İnşallah bir umut olur. Sizden ricam böyle sağlam duyumlar falan duyarsanız buralara yazmanız. Çünkü insanı çalışmaya teşvik ediyor. Ben guy beklemiyordum hiç. İnşallah gelir ilan. Söylenti de kalmaz.
-
2017 performans programında 250 kişilik kadro verilmişti. Bu ilan aralık sonuna kadar gelmezse bu kadro yanıyor değil mi? @pareto_wilfredo
-
Benim görüşüm ilan gelmesin simdi zaten yüksek kapatacaktir
-
@jamiryoo o zaman hiç ilan gelmesin