2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@polisiye-roman Dostum oncelikle dusundugun icin tesekkur ederim var olasin. Bazen bunalmiyor degilim ama bir yerde sosyal fayda bireysel faydaya agir basiyor.
Suna da aciklik getireyim @ff dostumun soyledigi uzerine. Her kurumda tanidigim olmasi teknik olarak mumkun degil. Ancak soruyoruz sorusturuyoruz alabilirsek bilgi almaya calisiyoruz. Bazen mumkun olmuyor ama bir sekilde en azindan duyum olarak bir seyler geliyor. Ha dogru cikar yanlis cikar ama insanlari bilgilendirmeye calisiyoruz. Stresten degil brlki ama bi gun yorgunluktan gidebilirim .
Bakalim.@arzegrisi dostum su an kesinlesmedi ama konusulan su an bu. 20 ekim duyurmadim ben hic ancak su son gunlerden once sinava dair bir seyler konusulmadi kurumda net olarak.
Mulakatlar adli tatilden once yetistirilmeye calisiliyor. Insallah yetistirilirse Eylul'e sinav yetisir.
-
@paretowilfredo siz sayistay mensubu musunuz? Ya bu sinav benim icin cok onemli kısmetse 16 eylulde dugunum olacagi icin 20 ekim beklerken 23 eylul denilmesi acikcasi cokertti beni
-
@paretowilfredo ayrica 23 eylul cumartesiye geliyo sinav pazar olmayacakmi?
-
Şu hususu belirtmek istiyorum;
1- (31 mart tarihli) Sayıştay yönetmeliğinde sınavın 3 AŞAMALI olacağı açıkça belirtilmiştir.
2- Aynı yönetmelikte ELEME Sınavında Muhasebe olacağı ve sınav konularının puan ağırlıkları da belirtilmiştir.
3- Mevcut bu bilgilere göre şahsi yorumum şu ki, Eleme sınavının yerini Artık KPSS P48 almıştır. Neden mi?
Eğer KPSS P48 Den sonra ilaveten ELEME-KLASİK ve MÜLAKAT olursa sınav 4 Aşamalı olmuş olur ki bu durum yönetmeliğe açıkça aykırı olur.
Ayrıca KPSS P48 in eleme sınavının yerine geçtiğini kuvvetlendiren diğer bir gösterge ise P48 in konu ve puan dağılımları yönetmeliğe uygun seçildiğidir. (0,1-0,1-0,2-0,2-0,2-0,2)
Sonuç itibariyle;
1-sınavın birinci aşaması KPSS P48(ELEME); buradan ilanın 5 katı aday Klasik e ; buradan da kazananların 3 katı Mülakata girer.
2- Dolayısıyla Artık "ayrıca(ilaveten)" Eleme sınavı olmayacak görünüyor.
NOT: Yazılanlar için itirazı olan lütfen önce yönetmeliği okusun, yazdıklarım eğer mevzuata hala aykırı ise bende öğrenmek isterim, tartışalım. Zira Kpps p48 puanım 85 üstünde olmasına rağmen 901. Sıradayım. Benim inancım o ki bu durumdan dolayı bu puanla klasiğe giremeyeceğim. Saygılar. -
@kurumsaliktisat 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 17 nci maddesine göre Sayıştay Denetçi Yardımcılığına giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ve mülakattan oluşmakta, eleme ve yazılı sınavları Başkanlığımız ile düzenlenecek protokol çerçevesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmekte olup, gelecekte açılacak Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavına girecek adayların belirlenmesinde, “KPSSP48” puan türü dikkate alınarak müracaatlar kabul edilecektir.
Bu itibarla; Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavına katılmak isteyen adayların “KPSSP48” puanının hesaplanmasında kullanılan soruları cevaplamaları gerekmektedir.
.
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı takvimi ayrıca ilan edilecektir.İlgililere önemle duyurulur.
Okuduğumuz zaman senin dediğin anlam çıkmıyor hocam.
-
@kurumsaliktisat p48den atıyorum 80 üstü başvursun derse zaten sıkıntı yokki.Yine test sonra klasik sonra mülakat.Geçen seneden farkı şart belirlemesi olur.75 de olabilir sınır sadece tahmin.Ama senin yazdığında düşünebilir.
-
@paca08 hocamızın yazdığı yazı 14 Mart tarihinde sayistay in sitesindeki duyurdur. Bu duyuru da açıkça, "eleme sınavına girecek adayların belirlenmesinde p48 kullanılacaktır" yazıyor. Dolayısıyla eleme sınavı olacaktır.
3 aşamadan kasıt eleme-yazılı-mulakat olup, kpss aşaması sadece adayların belirlenmesinde kullanılacak herhalde. Sayıştay kpss yi aşama olarak görmemiş belli ki. Evet bu kpss ne işe yarar ki zaten. Geçen sene faydasıni gören oldu mu?
-
@N10vagus bende senin dediklerine katılıyorum. Bu duyurusunda Sayıştay Başkanlığı açıkça kpss p 48 puanından hariç 3 sınav yapacağını belirtmiş. Hatta iki sınavı eleme ve yazılı sınavları Başkanlığımız ile düzenlenecek protokol çerçevesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmekte olup, gelecekte açılacak Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavına girecek adayların belirlenmesinde, “KPSSP48” puan türü dikkate alınarak müracaatlar kabul edilecektir. diyede belirtmiştir. Bunların hepsinin toplamına baktığımızda 80 üstü alan arkadaşlar yavaş yavaş hazırlansın. Yarın öbürgün 80 üstü alanlar girebilir diye açıklama gelebilir.
-
Başkanlık duyurusundaki : "gelecekte açılacak Sayıştay Denetçi Yardımcılığı ELEME sınavına girecek adayların belirlenmesinde, “KPSSP48” puan türü dikkate alınarak müracaatlar kabul edilecektir." İbaresi benim tezimi çürütüyor. Çünkü duyuruda açıkça "Eleme" sınavından bahsediliyor. Teşekkür ediyorum.
-
Ben P48 ön şartının getirilmesinin tek sebebinin standart sapma ve ortalamalarla ilgisi olduğunu düşünüyorum. KPSS'yi ne kadar eleştirirsek eleştirelim belli bir puan alınmış olması yapılacak 2. bir eleme sınavında puanların daha kaliteli ve rekabetçi dağılımını sağlayacaktır. Bu P48'den 90 alanın 80 alandan çok daha iyi olduğunu göstermez ama 90 alanın 70 alandan çok daha iyi olduğunu gösterir. Çünkü KPSS'de bir puan türünde 70 almak için netinizin ortalama netlerden 1.5 kat fazla standart sapma olmasını gerektirir. Şahsi kanaatim merkez uzmanlıkların çoğunda belirlenen 80 bareminin uygulanacağı. Dilerim puanların bu sene daha altlarda yoğunlaşması sebebiyle 75 yapılması. Herkese bu yeni atanma yılında basarılar dilerim.
-
Arkadaşlar çalışmalarınızı nasıl götürüyorsunuz? Sınavın eylül ayının sonunda olacağı tahmini üzerinden düşünürsek, hem klasik hem test çalışması bir arada gitmez gibi duruyor. Hele ki daha önce hiç klasik deneyimi olmayan biri için.
Eleme sınavı olduktan sonra klasik sınav arasında ortalama ne kadar bir süre geçiyor?
-
@mostramozic 40 gün gibi bir süre oluyo eleme sınavıyla klasik sınav arasında. Bence klasik sınava çalışır gibi çalışılmalı
-
80 üstü alan herkes diyorsunuz. Bakın umut verip güven aşılıyorsunuz şu an......Bilmem kaç katı şeklinde bir ilan gelirse resmen yıkılırım.
Çarşamba günü başlıyorum. Umarım dediğimiz gibi olur ilk sınava çağrı şekli -
@kurumsaliktisat haydi inşallah güzel olur.
-
@bengidönüş sadece tahmin söylenenler. Suçu başkasına atmayın
-
@ff farkındayım. Umut fakirin ekmeği, ekmeğime karışma
-
Bu ilan ne zaman gelir? Durum netleşse de ona göre çalişsak
-
@Mimar bayramdan sonra başlayın bence hukuklardan çalışmaya. Gelmezse kaymakamlık ve diğer sınavlar için hazırlanmış olursunuz
-
@zenginmemur bende p48 75 puan ile çağıracaklarını düşünüyorum. Zira p48 den 80
puan alanların sıralama bandı 4000 lerde..Hal böyle olunca, Ösymnin gelir elde etme amacı; bu 3 aşamalı sınavın test aşaması için 75 ve üstü yeterli olacaktır, diye tahmin ediyorum. -
@oguzhan06 75 be üzerini çağıracak olsalar KPSS şartı gelmezdi kardeşim. Bence mhuy gibi 20 katı çağrılacak sınava.