Hangi A Grubu Mesleği yapmak istiyorsunuz?
-
@paretowilfredo insallah çok isteriz üstad
-
- idari hakimlik
- hazine uzman yardımcılığı
-
@genclerbirlikli Bu ikiliye Sayıştay'ı da ekle.Benim 3'lü
-
Kaymakamlık çok istediğim ama soğudum bir meslek oldu.Sayıştay tabiki gözde meslek.Hakimlik teminatı ve maaşı da cezbetmiyor desem yalan olur.Gümrük müfettişliği ise 4. sıramı oluşturdu Bakalım süreç bizi nereye götürecek hayırlısıyla.
-
Hayaller Merkez Uzmanlık Hayatlar
-
@tuuba42 hayatlar en iyisi olacak insallah
-
kaymakamlık diyorum.
-
@tuuba42 ümidinizi yitirmeyin, gerçekten istemek çok önemli, biz burada kaç arkadaşımızın sınav süreçlerindeki streslerine şahit olduk. Her biri güzel mesleklerde şu an çalışıyorlar. Grubumuzun uğurumu diyelim veya doğru kişilerle çalışmışız mı diyelim bilmiyorum ama; Geçen yıl şu an bizimle kalan 3 yöneticimizle birlikte ayrılan 5 yöneticimizden : 2 tanesi MHUY, 2 tanesi SGK denetmeni, 2 tanesi GUY, 1 tanesi İhracatçı Birlikleri Uzmanı ve 1 tanesi de Rekabet Uzmanı oldu. Belki önümüzdeki sene sizin içinde buraya bir not düşeriz.
Bu arada grubunda fena reklamını yaptım kendimi bir an Üniversite kazananlar listesini ÖSS dershanesini kapatacak şekilde asan müdürler gibi hissettim.
-
@paretowilfredo inşallah
-
@Antimülakat tesekkurler Allah gönlümüzden geçenleri hayırlısı ile nasip etsin cümlemize
-
- Göç uzmanlığı (göç alanında yüksek lisans çalışmalarım da başladı, 76 ile mulakata kalsam dünyalar benim olacak :P)
- Gümrük uzmanlığı (Staj yaptığım için yapılan işi çok beğendim)
- Sayıştay denetçiliği (ilk ikisinden biri olsun, mülakata kalsam bile girmem vallahi, fazladan para ve saygınlık olmasa da olur)
- Kalan diğer tüm merkez kadrodaki meslekler (ilk 3 olmadıktan sonra kalan hepsi benim için aynı)
- İşsiz kalmamak ve Ankara'ya kavuşmak adına guy, mhuy vs. Ankara'ya yerleşmemi sağlayacak hangi taşra kadro meslek olursa...
Şartlar neyi gösterir bilemeyiz ama bu ülkede iş memnuniyeti çok az. Orman ve Su İşleri Bakanlığında uzman olup da tatminsizlikten başka kuruma geçmek isteyen de, hukukçu olup bakanlık uzman yardımcısı olunca Ankara'dan kaçıp özlediği memleketinde kurum avukatlığına razı olup özlük hakkı düşük diye geçiş yapamayan da var. SPK'ye girip de yanimdaki benden niye fazla para alıyor, onun gibi yoğun çalısıyorum deyip memnun olmayan da var. Hepimizin hayalleri var lakin çok az kişi bu hayallerini gerçekleştirip mutlu olabiliyor. Hayaller Ankara, Gençlerbirliği ama bakalım gerçekler neresi olacak
-
@odtüsbky Kardeşim daha iyi kurumlarda olmanı dilemekle birlikte aslında GÖÇ İdaresindeki pespayeliğin senin gibi kalifiye insanlarla giderilmesini ve gelecekte GÖÇ BAKANLIĞI ile aslında çağlar boyu sorunumuz olan bu meseleye köklü çözümler üretecek ortamın tesis edilmesini istiyorum. Kendini bu alanda geliştirmen inan çok fazla katma değer demek bu ülke için. Gelecekte güzel şeylere gebe bu proje
-
Başbakanlık uzman yardımcılığı sınav açar mı açarsa maliye bölümü mezunu olarak 90.57012 puana 312.sıraya gelme olasılığı nedir
-
@denetçi bu konuda maliye, kamu, hukuk, uluslararası ayrımı yok. Alınacak aday sayısının 4 katı kadarı mülakata çağırılmakta. Tabi çok iyi mesleklerden biri olduğundan dolayı o puana kadar düşmesi biraz zor. Geçtiğimiz sene 37 kişi için 148 kişi mülakata katıldiysa da taban puan : 92,443 de kaldı. P95-97-103-116 puan türleri. Ingilizce ve hukuk ağırlıklı puan türleri.
-
@Antimülakat Bizim bölümden alsalardı girecektim
-
@paretowilfredo zamanla olur belki kardeşim, bu konuda da etkin olabiliriz bir ihtimal
-
@Antimülakat Aklımda kardeşim biliyosun bu ve diğer mesele
-
GUY GUY GUY
-
hazine uzmanlığı ve ekonomi bakanlığı dış ticaret uzmanlığı idi ..
İki kurumun da şuan ismi değişti birleşmeler oldu alım olur mu , olursa şartları değişir mi bilemiyorum.. -
Hayalimi ne susluyorsa ona kavusamiyorum.
O yuzden artik hayalsizim