KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI
-
Arkadaşlar ben iktisattan hazirlaniyorum. İktisat alan derken para banka, büyüme kalkınma, Türkiye ekonomisi , uluslararası iktisat gibi hepsini dahil ediyorlar mi yoksa hariç tutulan var mı ? Muhtemelen hepsi dahildir ama bilen arkadaşlar varsa belki cevap verebilir.
Teşekkürler -
@ziyaretci86 tüm konular dahil, ayrıca 50 soruda 6-8 tane de ekonometri geliyor
-
Arkadaşlar bu yıl sınavı hangi üniversite hazırlıyor bileniniz var mı?
-
@stiglitz sınav DPT halinden beri ODTÜ tarafından hazırlanıyor. Bir sefer klasik sınav yapıp Ankara Üniversitesine yaptırmak istediler, o sınav da iptal oldu. Gerçi geçen sene sınava katılan isimler belli olana kadar sınavı yapacak okul kesinleşmemişti. Yine bir aksilik olmazsa ODTÜ yapar.
-
merhaba arkadaşlar işletmede hangi konulara ağırlık vermemiz gerek acaba? çıkmış sınav sorularına ulaşamıyorum ben.
-
@JanTinbergen KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI içinde söyledi:
@ziyaretci86 tüm konular dahil, ayrıca 50 soruda 6-8 tane de ekonometri geliyor
Tesekkur ettim
-
@JanTinbergen teşekkür ediyorum.
-
Liste açıklanmış arkadaşlar.
-
Uluslararası İlişkiler 93.73804 ile kapatmış. Nasıl bir bölümün içine düştük arkadaş ya... Kalkınma Bakanlığı bile böyleyse halimiz duman.
-
@patronaj kronik enflasyonu görürüz derslerde, kronik bir puanlasmayla yigilmayla karsi karsiyayiz ki bu daha melem bir burum.
-
Maliye listesini inceledim. Aynı sınavlara başvurmaktan artık herkesi tanır olduk.
Guy
Özelleştirme
Bakanlık
Mhuy
Udhb
dhmi
en az üçü afad'ı bekliyor. -
İktisat sorarlar, özgeçmişi elle yazıp başvuruya 1 kişilik kadro için üşenirler diye düşündüm, hakimlikten de bir gün sonra olunca Hukukta 87 küsur puana gelir diye umutlandık, ama olmadı, Hazine listesindeki sıralamaya göre 2 kişi farkla kaybettik. Hukuktan bu sınava başvurup da sınava girmeyecek varsa ahımı alacaktır. Bunu bilsin, yazılı sınava girmeyecekse feragat edip hak yemesin. Saydığıma göre listedeki 5 kişi Hazine sınavına girmemiş yani YDS puanları son 2 yıldan eski olduğu için ve Kalkınma da son 5 yılı kabul ettiği için buraya başvurmuşlar. Demek ki Kalkınma da Hazine gibi son 2 yılın YDS puanını kabul etse kesin gelecekti.
http://www.kalkinma.gov.tr/Pages/content.aspx?l=904e77ea-ee8e-4414-9f76-88aa7a7e855f&i=854
-
Bolum dagilimlarini neye gore yapiyorlar cok merak ediyorum. Yapilan islerin bolumlerle alakasi olmadigi dusunuldugunde haksizlik oluyor. .
-
Arkadaşlar merhaba, işletme konuları içerisinde muhasebe, mali tablolar analizi dahil midir, bilgisi fikri olan var mı?
Yoksa kps'deki gibi sadece üretim, finans, yönetim organizasyon ve pazarlamadan mı ibaret?
Herkese kolay gelsin.
-
@rabiosa90 sadece isletme konulari. Biraz da muhasebeydi gecen sene.. uretim yonetiminden garip sorular vardi.. acikcasi zordu sinav. Zaten o nedenle de çan yaptilar. Genel iktisat kismi kolaydi sadece
-
@mütemmimcüz cok tesekkur ederim, kolay gelsin.
-
Arkadaşlar hem Kalkınma ya hem hakimliğe girecek var mı aranızda? Ben öyleyim hangisine bakacağımı şaşırdım siz ne yapıyorsunuz?
-
@kamu657 ikisine de gircem de ikiside yalan oldu shjs
-
25/12/2016 Kalkınma Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Taban Puanları
İktisat Bölümü : 180. Sıradaki Aday 85,986
İşletme Bölüm : 120. Sıradaki Aday 86,003
Maliye Bölümü : 20. Sıradaki Aday 89,195
İstatistik Bölümü : 40. Sıradaki Aday 89,368
Uluslararası İlişkiler Bölümü : 20. Sıradaki Aday 93,738
Hukuk Bölümü : 20. Sıradaki Aday : 87,744
Endüstri Mühendisliği Bölümü : 142. Sıradaki Aday : 80,153
İnşaat Mühendisliği Bölümü : 40. Sıradaki Aday : 83,882Yazılı sınava atama yapılacak kadro sayısının 20 katı kadar aday katılacaktır. Forumda sınava katılacak arkadaşlarımıza başarılar dileriz.
-
@rabiosa90 Ben bu konuda ufak bir arastirma yaptim. Dpt zamanlarinda istatistik ve mis de sorulmus. Ayrica Genel Iktisatta Uluslararasi ikt. da sormuslar.