GUY olmak isteyenlere 30 yaş ve 4 yıllık mülakat tecrübelerimle bir tavsiye..
-
@shady1 ben kendi kişisel görüşlerimi ve tecrübelerimi aktarmak istedim. yararlanmak isterseniz pek ala.
-
@haniyaki hocam tesekkur ederiz ancak bana inandirici gelmiyor
-
Bu başlok gerçekten çok verimli olmuş öncelikle buna tşk ederim hocam ben 1 seneye yakın bankada çalıştım ama ben samimi olabilecek kıvamda biri değilim artı bir de yorucuydu bıraktım kurum mülakatında bu durum yani resmi oluşum artı sağlar mı? Çünkü ben ne mülakatlara girdim özel hayatıma kadar sordular. Ve artık korku oluştu bende ben mi yanlış konuşuyorum adamlar mı yanlış konuşuyor diye ? Yani devlette jüridekiler o resmiyet ve emek veren biri olduğunu hissettirici bir ortam yaratıyorlar mı?
-
@irmak dostum uzattığın hiçbir konu işine yaramaz.bugüne dek verdiğin emeği, kendi başından geçen olumsuz konuları anlatman dezavantaj yaratır.tabi onlar sorarsa da kısa cevaplarla geçmen yerinde olacaktır. ki kendin de duymuşsundur, kişiler acitasyon amacıyla söylemeseler dahi elim bir hadise anlattıkları mülakatları genelde kaybederler. ciddi yapının ben bir artı olduğunu düşünüyorum.umarım ileride, mülakatlarda bunu yansıtırsın.
-
@shady1 artık bn de inanmıyorum..
-
@haniyaki ciddiyet ve mesafe her zaman güzeldir. Konu uzatmak gibi gayem yoksa da arka arka kişisel sorulara boğarlardı yanlış yaptıkları hocam özel için diyorum , yardımcı oldun eyv
-
Valla halkbankta uzman yardimcisiyim hadi guy yapmadilar nasil uzman oldum hadi bu yetenekteysem neden almadilar ben komisyonun bir kriteri oldugunu sanmiyorum arkadaslar tamamen o anki psikolojileri hatta bazi adkadaslar demisti ki cok gece kaldik giren 2dk durmuyodu iceride diye bu admlar bunu 2 dkkda nasil anlasinlar bu yazdiklarin benim acimdan 25 30dk suren mulakatlar icin gecerli olabilir ancak diye dusunuyorum
-
Bu son Guy'dan elenen biri olarak komisyonun bir etkisi olmadığını olayın tamamen referansa döndüğünü gözlemledim.
-
@haniyaki
"Asil memur durusu" "dik durus" "ciddiyet, ukalaliga kacmama"
Ah HaniYaki ah:)
Guldurdu bunlar:)
Selamlar @gokhangermen -
Görüşlerinize saygı duyuyorum ama hiç katılmıyorum sadece tiyatrodan ibaret 3-5 dakikada insanların yıllarca olan emekleriyle dalga geçmekten başka bişey değil yıllardır samimi olan iki arkadaş ikiside guy ikiside mi aynı performansı gösterdi veya iki sevgili ikiside guy ikiside mi aynı kriterleri taşıdı adaletsizlik hat safhada yazıklar olsun bu sistemde kul hak yiyenlere insanlar ne zorluklarla o 5 dakikalık yere gelmeye çalışıyor..
-
içerde kekemeleyip konusmayıp mülakatı geçenleri gördüm bu yazdıkların ütopik geliyor
-
@köyün-ağası
Dimi dimi ben de neler neler duydum da inanamadim
Bu kriterler sayistay, hakimlik, bakanliklar icin gecerli bence.Fakat Guy icin tam tersi kriterler gecerli diye dusunuyorum -
@1903bjk Selamlar güzel kalpli dostum
-
@1903bjk beni az çok forumdan tanıyan birisi olarak bu yorumu beklemezdim. orada asil memur ironi anlamındaydı. komisyon gözünden asil memur ; sönük, görev verilince yapacak ancak halk nezdinde de saygı uyandıracak bir duruş. yani üstüne karşı ezik, halka karşı ise kendini bir şey sanıyormuş duruşu.. halk saygı duyar, sever böyle tipleri
-
@köyün-ağası benim tavsiyem torpile referansa bel bağlamayan, yüreği, aklı güzel insanlaraydı.. elbetteki mülakattaki haksızlıklar artık bu süreçlerin simgesi haline gelmiştir.. keşke düzeni değiştirebilecek gücümüz olsa..
-
@eomer senin adına üzüldüm dostum. forumda tanıdığım iyi insanlardan birisin. dediklerim elbetteki mülakata katılanların tamamı için geçerli değil. dilerim sonraki sınavların sana mutluluk getirir.
-
@haniyaki
Kusuruma bakma ironi oldugunu anlayamadim:(
Simdi oturdu taslar yerine:)
Sizleri burda gormek guzel @gokhangermen ve @HaniYaKi
Unutulmamak dilegiyle tekrardan guzel bi gelecek diliyorum sizlere -
Değerli arkadaşlar, ben de GUY serüvenimin nasıl başlayıp, nasıl bittiğini özetle aktarayım size yeri gelmişken. Kurum sınavına iki kez girdim öncelikle. Kurum yazılı sınavından 96 ve 91 puan almış olmakla birlikte ikinci kez elenerek GUY defterini kapatmış bulunmaktayım. Benim yüzüme dahi bakmadan, iki dakikalık hızlandırılmış formalite sorularla geleceğimi etkileyecek bir karar veren insanların, benimle bir kez daha alay etmesine müsade etmeyeceğim. Anneme bunu ikinci kez nasıl söylerim diye kıvranışımı, o kadının gözünden akan yaşı hayatım boyunca unutmayacağım. Size şöyle bir örnek de vermek isterim, 2015 GUY mülakatı genel manada ikinci mülakatımdı. Bir ay öncesinde de MHUY mülakatım vardı. MHUY'dan 96.2 puan almışken, GUY'da 30 almışım sanıyorum ki. Kişilik değiştirmiş olabilir miyim 1 ay içinde ya da vatan hainliği mi yapmışım, bilemiyorum. Çok şükür alnım ak, başım dik. Kulu görmese de Rabb'im görüyor, biliyor. Benimle aynı kaderi paylaşan kardeşlerime de sabır ve daha fazla çalışma azmi diliyorum. Asla insanların şevkini kırmak gibi bir niyetim yoktur. Olanı, olduğu gibi kısaca aktardım. Allah hepinizin yolunu açık etsin. Geceniz hayra çıksın, sağlıcakla kalın.
-
@1903bjk bilakis sizleri de öyle efendim. ben 4. komisyon değil de diğer herhangi bir komisyonda girseydiniz kazanacağınıza emindim. kısmet bir sonraki mülakatınıza.. iyi geceler..
-
@fiscaldrag gerçekten emeğinize üzüldüm.dilerim karşılığını alabileceğiniz koşullar karşınıza çıkar. etrafımda bu örneklerden sıkça var. istanbul guyu yedek kazanıp sayıştaya giren arkadaşım, bursa guy mülakatından elenip idari yargıyı torpilsiz kazanan arkadaşım var. 5 tane komisyon var ve biri birini tutmuyor malesef. keşke hakkaniyet gözetilse...