24 Kas 2017 20:01

Bazı hukuk mezunları var o kadar bilgisiz o kadar cahil ki "adalet mülkün temelidir " sözünü bana yorumla dediğinizde yüzünüze aval aval bakar bana danıştay başkanlar kurulunun görevini anlat dediğim de eveleyen geveleyenler o kadar çokki adam borçlar hukukundan en basit terim olan edimi bilmiyor geç bunu borçlar kanununun medeni kanunun bir parçası olduğundan bir haber askeri yüksek idare mahkemesi başkanı kim diye sordum adam ciddi ciddi düşündü oysa ayim diye birşey kalmadı bakın bunlar çok basit şeyler daha usule girmedim muhakeme kanunlarına girmedim adamın biri ekşi sözlükte yazmış diyor ki

"desteklemiyoruz. hukuk okumayan hukukla uğraşmasın. herkes kendi işini yapsın. hukuk zaten ölmüş ağlayanı yok." yazık herşey diploma ise ulan ozaman neden mali müfettişlik sınavına giriyorsun geç bunu ben katiplik sınavına giren hukuk mezunu gördüm bir de çıkmış diyor ki ama biz hukuk okuduk sanırsın iibf mezunları kırmızı başlıklı kız ile tommiks teksas okuyor.geçen bir aöf kitaplarına bir bakayım dedim yemin ediyorum gözlerim doldu bir iş ve sosyal güvenlik hukuku kitap nispeten özet olduğu halde bu kadar mı bir konu güzel anlatılır.ben maliye mezunuyum bu kadar güzel vergi hukuku anlatan kitap görmedim o kitabı okuyan yemin ediyorum profesör olur.böyle duvara anlatır gibi anlatmış birde benim ders kitaplarına baktım yemin ediyorum ben ne okumuşum dedim.benim bir tanıdığım kendisi zabıt katibi aynı zamanda istanbul da bir özel üniversitede hukuk okuyor aldığı bütün para oraya gidiyor geçen biraz konuştuk ciddi söylüyorum hukuk bilgisi sıfır hatta sıfırın da altında

velhasılı iibf mezunları ile hukuk mezunları idari hakimlik sınavlarında çıkacak konuları okullarında gördü mü gördü bir iibflinin o transkript denen kağıt parçasında borçlar hukuku ceza hukuku anayasa hukuku vergi hukuku idare hukuku icra iflas hukuku ticaret hukuku yazıyor mu yazıyor o zaman bir iibf li ile hukuk mezunu eşittir bu kadar basit vergi dairesinde vergi müfettişi veya yardımcısı olan bir maliye mezunu vergi mahkemesine hakim olamıyorsa bu etik değildir.vergi müfettişi olan kaymakam olan vali olan bir iibfli nasıl ki görevi boyunca kanunlara uyarak görevini ifa ediyorsa bal gibi de idari yargı hakim olur.