Kpss A önerisine ihtiyacım var.
-
Arkadaşlar geçen yıl kpss girdim fakat tatmin edici bir puan alamadım. Puanım 73. Okul, temel eksikliği vs çok zayıf kaldım.
Fakat bu sene çoğu dersi hallettim fakat bir derse çalışırken daha önceki çalıştığım dersi unutuyorum. O dersi ara ara tekrar edince unuttuğumu fark edip telâşlanıyorken. Bu konuda sizler nasıl bir yol izliyorsunuz ?
Bir de maliye noktasında konu anlatımı kitap önerilerinizi bekliyorum.
Hukuk da dönüşüm çözdüm fakat 2. Kez dönmeye başladım ama sorular çok kolay gelmeye başladı. Hukuk da hatası az olan özgün, çıkmış ne önerirsiniz ?
Lütfen kendinizin çözmediği kitapları önermeyin.
Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun, emeklerinizin karşılığını en kısa sürede versin. -
@asterolind Hocam dönüşüm büyük zaman kaybı.Çıkmış konsensus,özgün themis hukuk soruları,savaş külliyat öneririm.
-
@luthor hocam konsensus hakimlik üzerinden gittiği için çıkmış olan soruların kpss de gelme ihtimalini zayıf gördüğüm için dönüşüm tercih ettim. Themis mutlaka çözmek lazım ama çok sağlam hukukun yoksa alma diyorlar.
-
@asterolind Hocam kpss düzeyide artık dönüşüm düzeyinde değil.2017 kpssde görmüşsünüzdür zaten.Dönüşüm haddinden fazla kolay ve artık daha sıkı sorular geliyor.Konsensus bence daha tercih edilmesi gereken bir kitap.Zaten dönüşumü cözmuşsunuz ve belli bir temel olmuştur bu yüzden konsensus,themis,kulliyat tarzı kitaplarla seviyeyi yükseltmeye bakın.
-
http://forum.tercihiniyap.net/topic/72/kpss-a-grubu-hazırlık-yönergesi-yöntemler-kaynaklar-vs
Bu başlığıda inceleyin her alanda kitap tavaiyeleri ve çalışma teknikleri açısından öneriler var.
-
Hocam şuan konu çalışma aşamasındaysanız telaşlanmanız normal.Soru çözmeden-bol soru çözmeden konular tam oturmuyo havada kalıyo.Nasıl çalışıyosunuz bilmiyorum ama günde iki derse bakın derim.Tamamen birine bakıp birine bakmamazlık etmeyin.Soru çözerken de çözümlü olursa çok daha verim alırsınız.Doğru da yapsanız çözümleri okumasınızı öneririm.Tekrar tekrar çözün.Hukuk için temeliniz olsun olmasın themisi iki üç kez geçin.Temeliniz yoksa da güzel temel olur=)Telaş yapmayın soru çözdükçe öğrendiğinizi anlayacaksınız.
Allah kolaylıklar versin. -
@luthor çok teşekkürler hocam themis çözmek şart oldu
-
@hü-sbky çok sagolun hocam maalesef çok telâşlıyım, iyi puan alamamak korkusu var ve bu beni çok olumsuz etkiliyor.
-
@asterolind hocam bu kadar stres yapma hasta olursun elinden geleni yap hukuktan illa 30 net yapmak gerekmez 20 olsun yine yeter
-
@walrass06 bir de kendime anlatabilsem bunu. Kpss den başka şansım, seçeneğim yok hocam. Beni bu zorluyor maalesef.
-
Maliye themis ismail engin ve serdar sahinin kitaplarini tavsiye ediyorum acikcasi maliyeden soru bankasi almadim paretoyu incelemistim gayet guzel
Muhasebe icin ferhat yildiz konu numerus ve cikmis sahsen yeterli olucaktir
Mikro makro erdal unsal konu anlatimi analiz soru bankasi themis iktisat ve zeynel dinler fakat 2017 kpss gosterdiki tamamen cikmis sorular cozmek bazen fayda etmeyebiliyo ve ezbere dayandiriyo zeynel cozmeyin demiyorum ama biraz farkli kaynaklara bakmakta yarar erdal unsali kesinlikle ozumseyin klasik sinavlarda ise yarar
Veeee hukuk 2 yil konu calismadan sadece konsessus cozdum farkettimki sadece soru cozmek pek bir sey getirmiyo muratin hukuk konu anlatimlisini guzelce bitirin themis hukuk ve konsessus bence yeterli olacaktir ama hukukta bol bol konu tekrari bence daha verimli olur -
@luthor külliyat nasil bir kitap?
-
Hukuk başlı başına sıkıntılı bi ders çok çabuk unutuluyor konu soru konu soru iyice oturtmak lazım bu themish özgün soru bankasımı?bende konsensus var fena değil bazen bi tık üstü sanki kpssnin ama 2017 yi düşününce herşey soru olabilir artık iktisatta son 4 lü için güzel soru bankası önerebilecek olan varmı?bide bu numerus katkı sağlarmı acaba almakta yarar varmı?sadece ferhat yıldız yetmezmi muhasebe için ?
-
@zenginmemur Her hukuk için ayrı kitap şeklinde hazırlanmış.Özgün sorulardan oluşuyor.Sorular daha ayrıntılı diyebilirim.
-
Dörtlü iktisat için bildiğiniz ayrıntılı soru bankası var mı ?
-
Ben hukukta A kadrodan vazgeçmem. Kısa ve öz gereksiz ayrıntıya boğmadan KPSS için seni hazırlayan bir seti var.
-
hukuk çalışacak arkadaşlar mutlaka ezber tipi sorulara çalışın mesela 5 maddelik veya unsurluk bir ezber soru için büyük adaydır. Sürelerin hepsi potansiyel sorudur, daha önce vatandaşlıkta sorulmuş soru geçen sene kpss alan hukukta çıktı.
Bütün bunlardan sonra malesef şu gerçek karşımıza çıkıyor hukuk testinde her şey şanstan ibaret, evvelki sene hangi ilde Bölge İdare Mahkemesi yoktur diye soru vardı. O soruyu soranı bulup neyi ölçmeye çalıştığını sorasım var. -
Konyadan arkadaşlarım varsa dersler konusunda yardımcı olurum herhangi bir karşılık gözetmeden
-
@burcuburcu :):):) bence ölçmemeye çalışmış ve başarmış
-
@accosator hayır bunu oraya soru diye yazarken hiç mi utanmadın ya?