24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
-
@rootofallevil x'ya tıkla, "bu reklamı tekrar gösterme"
-
@rootofallevil rootcum bu seratonin ile bitter arasındaki uygun illi yet bağını sen çözebilirdin mi, ne zaman yemeye tenezzül etsem, beynim ulan çakal bi paket çıkolataya mı kafesleyeceksin diye tavrını kararlı ve gayet iradeli, kendinden emin koyuyor yani,
-
Öncelikle ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisiyle başlıyorum ve hemen görüşümü dile getiriyorum. .. Ülkemi birazcık tanıyorsam ki çok iyi tanıdığımı düşünüyorum şahsen bence en kısa zamanda ardı ardına vergi afları yapılandırmalar kredi indirimleri borç ertelemeleri kamuda alımlar vs vs gelecektir ... şahsi düşüncemdir duyum vs değildir herkese saygılarımla...
-
@eliff hocam bu forumda hatta hayatımda duyduğum en saçma kesin bilgi bence. Arada sağ altta reklamlar çıkıyor bilmem ne sertifikasıyla kamuya 80bın memur alınacak, hemen kayıt olmak için tıklayın yazıyor. Onlara benzemiş.110 bin nedir ya
-
@gmzgmz valla bana kalırsa zaten guy ilani gelmeli guy ilani gelmeden kpss olmaması lazım bence rant için kesinlikle bunu düşünürler
-
Her grup seçimde kendine yönelik ilan bekliyor. Siyasilerin bunu düşünmesi olanaksız. Kamu istihdamının artması 20-30 vaatten sadece biri.
Sonra 2000 guy ile kimse kimseyi kandıramaz. Bizim ilkelerimiz belli. Mülakat kalksın yada +-5 puan gelsin. Bunu vaadedeni desteklerim.
-
seçimlerle kpss a kadro alımlarının hiçbir alakası yok boşuna matematik yapmayın. kimse sizin vereceğiniz 2 bin tane oya muhtaç değl. seçimi kazanmak için 30 milyon oy lazım. devede kulak bile değiliz. tüyüz tüy..
-
@altıyüzelliyedi ondan mı öğretmenler sağlıkçılar tuttuğunu koparıyor 10-15-20 binde tüy senin açından.
2.000 guy ilanı gelse 10.000 kişiye direk ve dolaylı olarak ailelerine etki edicek bir rakam bir mitingte genelde kaç kişiye konuşuyorsun zaten o zaman ilçedeki 5-10 binede gidip konuşmasın senin mantık yanlış hocam -
Kamu hukukunu yeni sisteme göre tekrar bastan mi calismak lazim artık?
-
@altıyüzelliyedi Orası öyle ama yoğun bir baskıyla şikayetlerimizi dile getirirsek karşılık alırız.Seçim dönemi kimse şikayetlere duyarsız kalmaz
-
Öncelikle secimler ülkemiz icin hayirli olsun. Burada deginilmemis bir konu var kimse bunu pek sorun etmemis o da su ki malum erken secimle birlikte anayasa degisiklikleri birebir uygulamaya girecek bu da hukuk alaninda kamu yonetimi ve hatta maliye alaninda dahi degisiklik demek. Biz sinavlara hazirlanan adaylar olarak bu degisuklikten nasil etkileniriz bu konu lek konusulmamis. Ornegin 28 temmuz gunu bana maliyeden butce ile ilgili bir soru geldiginde osym eski sistemi mi baz alacak yoksa kardesim 1 ay once anayasa degisti artik maliye dersindeki butce konusu tamamen cöp oldu butceyi malum yeni sistemde c.baskani direkt kendisi hazirliyor komisyon vs muhabbeti yok. Yine anayasadan mv sayisi 600 oldu dolayisi ile nitelikli cogunluk nisaplari hepsi degisti. 367 330 276 vs osym bana 1 ay sonra kpss de hangisini baz alip soracak? Osym nin daha onceki sinav pratiklerine bakildiginda eskiyi sormuyor cari donemde gecerli olan kanun veya mevzuati sordugu asikar. Evet ilan gelmesi vs bunlar konusulmali ama bence bu erken secim olayi sinava hazirlanan adaylar icin sikinti oldu biraz. Ozellikle kpss a gibi teknik konularin oldugu sinavlar icin ciddi karmasa olabilir. Bu konuda form olarak degerlendirmeleriniz nelerdir paylasirsaniz sevinirim.
-
@genclerbirlikli seni yureginden opuyorum guzel insan..
-
Ülkemizde seçimler eğitimden daha önemli olduğu sürece daha çok ilan bekleriz. Zannımca sadece vaad olur. Ki ne kadar kabullenmesek de ekonomimiz büyük bir çıkmazın içinde. Herşeye sürekli zam geliyor. Genellikle de sıkıntılı durumlarda kaos yaratılır. Seçimin önce çekileceği aşikardı. Ne adam akıllı 2016 kpss puanını ne de 2017 puanını kullanabildik. Sıra 2018 de bakalım yarın bir gün inşallah yine sınav formatını değiştirmezler malum her sene başka kpss ye giriyoruz. İlan gelse bile sınavı seçimden önce yapmaları zor geliyor bana. Şu dönemde sgk yı açıkladılar seçim olayı belli olunca. Ki üzülen her zaman sevinenden daha çok. Ki seçimde oy verme kriterimizin ilana göre olması da biz gençlerin düştüğü durumu çok güzel özetliyor. Şuan hepimiz anne baba olacak yaştayız. Lakin elenmekten gelmeyen ilanlardan bize iş sahası açmayan özel sektörden bu hale geldik. Bu yola baş koymuş herkes en güzel kurumları hak eden seçilmiş kişilerken; tek vasfımızın işsiz olması daha derinden üzüyor. Gönlümden geçen ilanlar gelmesi ama öyle bir hale geldim ki seçim öncesini geçtim en erken ilanların ancak eylülden sonra gelebileceğini düşünmeye başladım . Gazamız mübarek olsun. Ülkemiz adına hayırlı sonuçlar alırız inşallah ekonomik sıkıntıları atlatır iş güç sahibi oluruz. Sürçülisan ettiysem affola iyi günler.
-
herkesin gözünden kaçırdığı birsey var.
cb seçiminde mevcut iktidar az farkla da olsa kazanacak ama meclis çoğunluğunu kaybedecek.meclis çoğunluğunu kaybetmesi torpili sizce nasıl etkiler?
sonuçta bakanlıklar yine onlarda olacak. -
@maxmin yok hacı öğretmenler için sağlıkçılar için olablr ama bizim için bölebişey yok. zaten oyunu veren veriyo. ayrıca ilçedeym genel seçmlerde kimse gelmio buraya. bayrak takıp gidiolar en son tansu çilleri gördüm burda. sene 97. yani her ilçeyede gidilmiyor napıyo tak bi izmir mitingi yapıyor gelen gelir gelmeyen gelmez. eğer 2 ay içinde guy alımı kadroları açılmassa zaten ben haklıyım
-
@piko Meclis çoğunluğunu kaybeder cb seçimlerini kazanırsa seçim yenilenir %90 ihtimalle.Çünkü yeni sistem birbirini tıkayacak şekilde.Kaldı ki bakanlık diye bir müessese yeni sistemde yok.
-
Yeni sistem bana israil tarafından uygulanan sistemi andırıyor. Tıkanıklıklar sistemi.
-
@enki yenilenmez. Muhalefet riske girmez.
Ben yine de bu şekilde mülakat larda kayırmacılıgin önüne geçen yasa bekliyorum. -
@piko Yeni sistemde böyle bir ihtimal olurda hiçbir parti %50 yi yakalayamazsa yasa çıkması zor iş.CB geri gönderirse salt çoğunluk ile kabul edilmesi gerek.Aynı şekilde yasama gücü olmayan bir CB herhangi bir kanunu nasıl meclisten geçirecek ? CB ve meclis farklı yapılardan oluşursa ben kesin gözüyle bakıyorum yenilenmesine.
-
@enki muhalefet mecliste %50 yi geçer. Böyle genel konularda anlaşırlar.