TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 İdari Yargı Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    2018 idari yargı
    375
    4077
    1006639
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • ?
      Eski Kullanıcı Son düzenleyen:

Ilk dediğim gibi aralık da sınav arkadaşlar...

Y kendinehakime 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
      • H
        Hukuksever @Alchemist Son düzenleyen:

@alchemist Allah razı olsun kardeşim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • F
          FC Real GDP @ecem Son düzenleyen:

@ecem son yapılan sınav derken hangi sınavı kastediyorsunuz. son idari hakimlikte kat mülkiyeti sorusu yoktu.

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • 1
            1umut @FC Real GDP Son düzenleyen:

@fc-real-gdp @ecem acaba son yapilan adli hakimlik mi diye dusunup sorulara baktim ama orda da yok kat mulkiyetinden soru

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • vamos
              vamos Son düzenleyen:

Kat mülkiyeti ve ortaklığın giderilmesiyle ilgili soru (HMK sorusu olarak) , 3 haziran 2017 Avukatlıktan geçiş sınavında soruldu.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • E
                ecem @1umut Son düzenleyen:

@1umut yılı karıştırmış olabilirim o zaman 30 Mayıs’ta yapılan sınavdır. Ben son yapılan sınav diye hatırlamış olabilirim. İnşaat onarım sorusu vardı 4/5 ti cevap ben yanlış yapmıştım kat mülkiyetinden soru çıkmaz diye bakmamıştım.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                • Y
                  yourdreams @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@amirim hocam sayıyla ilgili bi duyumunuz var mi peki?

• P
                    paretowilfredo @ecem Son düzenleyen:

@ecem Doğru hatırlıyorsun dostum. 30 Mayıs'ta geldi o soru.

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
                    ...

...her dem taze doğarız,
                    bizden kim usanası?..

...

"bizi durduran, yürütür."

• D
                      diabetesmellitus @handefirat Son düzenleyen:

@handefirat son yıllarda dernekler ve kat mülkiyeti ile ilgili soru geliyor bı genel hatlarıyla bilmekte fayda var diye düşünüyorum

• H
                        handefirat Son düzenleyen:

medeni hukuk bu kadar geniş bi alanken kat mülkiyeti kitaplarda bile son sayfada kanun maddelerinin yazılmasından ibaretken soru çıkmasıda garip olmuş.. napalım artık onuda eklicez listeye. cevaplar için sağolun arkadaşlar

• H
                          handefirat Son düzenleyen:

bir de borçlar genel hükümlerde tahsin zapata öneriliyodu hep. şimdi kitabı araştırım dedim. savaş kitapta 2018 mart baskısını gördüm. ama başka hiç bi yerde denk gelmedim. acaba dağıtıma geçmediler mi ? alan var mı hiç? kargo bu yüzden gecikmeli gelir diye tereddüt ettim

• Y
                            yourdreams Son düzenleyen:

Değişen madde oldu mu borçlardan?

kendinehakime 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • kendinehakime
                              kendinehakime @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@amirim, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı

Ilk dediğim gibi aralık da sınav arkadaşlar...

200 idari gelse ne güzel olurdu ..Rüyamda bile ilan görür oldum..

''Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür..''

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                              • kendinehakime
                                kendinehakime @yourdreams Son düzenleyen:

@yourdreams, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı

Değişen madde oldu mu borçlardan?
                                DEĞİŞİKLİKLER ..
                                MADDE 15- İmzanın, borç altına girenin el yazısıyla atılması zorunludur. Güvenli elektronik imza da, el yazısıyla
                                atılmış imzanın bütün hukuki sonuçlarını doğurur.
                                İmzanın el yazısı dışında bir araçla atılması, ancak örf ve âdetçe kabul edilen durumlarda ve özellikle çok sayıda
                                çıkarılan kıymetli evrakın imzalanmasında yeterli sayılır.
                                (Değişik fıkra: 13/2/2011-6111/213 md.) Görme engellilerin talepleri halinde imzalarında şahit aranır. Aksi takdirde
                                görme engellilerin imzalarını el yazısı ile atmaları yeterlidir.

III. Eşin rızası
                                MADDE 584- Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı
                                doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir; bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç
                                kurulması anında verilmiş olması şarttır.
                                Kefalet sözleşmesinde sonradan yapılan ve kefilin sorumlu olacağı miktarın artmasına veya adi kefaletin müteselsil
                                kefalete dönüşmesine ya da kefil yararına olan güvencelerin önemli ölçüde azalmasına sebep olmayan değişiklikler için eşin
                                rızası gerekmez.
                                (Ek fıkra: 28/3/2013-6455/77 md.) Ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi veya ticaret şirketinin ortak ya da
                                yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler, mesleki faaliyetleri ile ilgili olarak esnaf ve
                                sanatkârlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkârlar tarafından verilecek kefaletler, 27/12/2006 tarihli ve 5570 sayılı Kamu
                                Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair Kanun kapsamında kullanılacak
                                kredilerde verilecek kefaletler ile tarım kredi, tarım satış ve esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri ile kamu
                                kurum ve kuruluşlarınca kooperatif ortaklarına kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler için eşin rızası aranmaz.

''Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür..''

• Y
                                  yourdreams Son düzenleyen:

Eski basim kitap var elimde almaya gerek yok o zaman teşekkür ederim.Ruyada ilan gören tek ben degilmisim:)2000li bi sayı görmüştüm 200 mezun idariye razıyım:))

kendinehakime 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • kendinehakime
                                    kendinehakime @yourdreams Son düzenleyen:

@yourdreams, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı

Eski basim kitap var elimde almaya gerek yok o zaman teşekkür ederim.Ruyada ilan gören tek ben degilmisim:)2000li bi sayı görmüştüm 200 mezun idariye razıyım:))

Ben de Boçları eski basım İsmail Ercandan çalıştım .Değişikliklere bakmak yeterli ama kitapla birlikte kanunu aynı anda götürün bence ..200 candır 🙂

• I
                                      idealistbiri Son düzenleyen:

Çok merak ediyorum idari hakimliği kazanan iibfli varmı çevremde hic görmedim duymadım

kendinehakime F R A Qrats 5 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • kendinehakime
                                        kendinehakime @idealistbiri Son düzenleyen:

@idealistbiri kazanan 3 arkadasım var .

• F
                                          FC Real GDP @idealistbiri Son düzenleyen:

@idealistbiri hocam son alımda bana bimer'den gelen cevaba göre 40 kişi ibfliydi ve birini tanıyordum.

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                          • R
                                            RootofAllEvil @idealistbiri Son düzenleyen:

@idealistbiri aynı dershaneye gittiğim arkadaşım vardı il göç mülakatına aynı gün girecektik o gün sonuç açıklandı, idari hakimliği kazanmış:) mülakat saati gelmeden binadan çıktı, taksi çevirip aştiye gitti
                                            Ben ise o gün il göç mülakatından elenmiştim

• 1
                                            • 2
                                            • 53
                                            • 54
                                            • 55
                                            • 56
                                            • 57
                                            • 203
                                            • 204
                                            • 55 / 204
                                            • İlk ileti