YÜKSEK LİSANS ALIMLARI 2018
-
@beyaz02 hocam bence kafanıza bunları takmayın bunlar küçük detaylar, eğer not ortalamanız, ales ve dil puanınız bu iş için yeterliyse sınava girin elinizden geleni yapın, ben jürinin ya da kağıtları okuyan ekibin böyle konuları adayın aleyhine kullanacağını düşünmüyorum. Hem bir bölümden mezunsunuz hem yüksek lisans yapacağınız bölümün de lisansını tamamlıyorsunuz, ikisinin birleşimini sınava veya mülakata yansıtırsanız olumlu sonuçlanacaktır.
-
@agor peki sağolun
-
@luthor evet sbe nin sitesine girerseniz duyurular kısmında bulabilirsiniz
-
Arkadaşlar 2.41 ortalama 85 ales 27 yds ile nereye başvurabilirim tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?
-
@nizâmülmülk yds istemeyen üniversitelere başvuru yapabilirsiniz, burada ales ortalaması hesaplama olarak yüksek puana sahip olan bütün üniversitelere başvuru yapabilirsiniz. Gazide ales %50 idi. Diğer YL ilanlarını elimizden geldiğince burada paylaşmaya çalışacağız. Ales puanı hesaplamayı %60 etkileyen üniversiteler dahi var hocam.
-
@antimülakat Teşekkür ederim hocam dediğiniz şekilde ales ağırlıklı ilanları inceleyeyim o zaman
-
@thorstein-veblen kırıkkale üniversitesinde şansınızı deneyebilirsiniz
-
@elfelfelf bakalım hocam henüz ilanlar gelmeye başlamadı inşallah olacak
-
@latortuerouge alesten nasıl 86 aldınız? ben bir türlü yüksek puan alamıyorum.Yerinizde olsam YLSY denerdim
-
@elfelfelf lisede fen bilimler okuyup sonra hukuka geçmemin bir etkisi olabilir belki ben buna bağlıyorum. Ylsy ‘i de denememiş değilim ama çok zahmetli ve eziyetli bir prosedürü var şartları sağlamama rağmen altından kalkamadım.
-
@latortuerouge ha bilmiyordum denediğinizi.Haklısınız zahmetli biraz
-
Dostlar birşey öğrenmem gerek bir üniversite için darklı iki alana başvuru yapabiliyor muyuz ?
-
@thorstein-veblen hocam okulun buna izin verip vermemesine bağlı, kılavuzda bunun bilgisi olur genelde.
-
Arkadaşlar merhaba hali hazırda bi tezli yl kaydım var şimdi ben başka bir üniversiteye başvuru yapıp kazandığım takdirde geçiş yapabilirmiyim daha önce bu şekilde kayıt yapan oldu mu
-
@gonzaloluca önce yeni tezli yüksek lisansa hak kazanın, akabinde öncekinden kaydınızı sildirin ardından yeni programa kayıt için evrak verin hocam bu şekilde devam ediyor.
-
@aliveli teşekkürler hocam cevabınız için
-
ARrkadaş uluslararası ilişkiler mezunuyum ama bu alanda yüksek yapmak istemiyorum İibf nin başka bir ölümünde düşünüyorum . Bu şekilde olabilir mi. Mülakat yada sınavda problem yaşar mıyım
-
Bu dönem yl doktora başvurularını erkene alma durumu mu var acaba neden hep haziran?
-
@prenpam elbette yapabilirsiniz. Ama kendinizi o alana iyi hazırlamalısınız. Mülakat aşamasında size daha zorlayıcı sorular gelecektir. Çünkü altyapı noktasında bilginiz kabul edelim ki, ilgili bölüm mezunlarına göre daha zayıftır. Bu nedenle örneğin uluslararası iktisattan yapacaksınız, belli bir ekonomi bilgisine haiz olmanız gerekiyor.
-
@antimülakat hmm anladım sağolun