TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)

KPSS A
    2018 devlet gelir uzman yardımcı ilanı
    553
    13509
    2135363
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • E
      eemci @AgniKai Son düzenleyen:

@agnikai keşke sınav sonuçlarını şeffaf olarak açıklasalardı bizde bilek haklıları görseydik. neyse polemiğe gerek yok gözünüz doysun yeter.

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • V
        Victory Carleone @yasaklı Son düzenleyen:

@yasaklı ben ekonomimiz iyi demiyorum ki sadece ekonomimiz doların 5.28 olacağı kadar kötü değil ve ne olduda şimdi birden bukadar artmaya başladı bize özgü bir durum olduğu doğru yapısal sorunlarımız olduğuda doğru katma değer yaratamamız doğru tüm eleştirilere katılıyorum bende ama doların 5.28 olacağı kadar kötü değil bence neyse bu buranın konusu değil sınav açıklanmasına odaklanalım

Cehalet ne güzel birşey; Herşeyi biliyorsun...!!

Güneş Bizim İçinde Doğacak..!

Söyleyecek Çok Şey Var Ama Söyleyecek Adam Bulmak Zor...

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • A
          AgniKai @eemci Son düzenleyen:

@eemci Başvurmadım diyorum gözünüz doysun yeter diyor hala 🙂 Neyse kazanamama psikolojisini bildiğim için normal karşılıyorum, umarım kazanırsınız bir yerleri.

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • F
            firito @ilanmılano Son düzenleyen:

@ilanmılano 100 sorunun hepsi var mı hocam burada

ilanmılano 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • T
              toranj Yasaklı @Victory Carleone Son düzenleyen:

@victory-carleone bi haber var büyük ihtimalle sadece piyasaya yön veren büyüklerin bildiği yani durduk yere değil.

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • E
                eemci @AgniKai Son düzenleyen:

@agnikai genelleme yapıyorum da skntı olunca anlaşılmak zor oluyor ben zaten kurumda çalışıyorum bilek hakkı demişsiniz ya ona söyledim bizde görseydik şu bilekleri diye neyse zamanım değerli sana harcamayacak kadar eyvallah.

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • Buhara
                  Buhara Son düzenleyen:

Elinizdeki imece kitaplarınızı sakince yere bırakın 🙂

Başaracağız!

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • M
                    Maesteo @guycukız Son düzenleyen:

@guycukız Benim nadir itibar ettiğim insandır, piyasada hoca dediğimiz ama nasıl cebindeki 5 lirayı nasıl alırımın derdinde olanların yanında büyük hocadır.

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • H
                      hahamas @toranj Son düzenleyen:

@toranj bir haber var deyince sınavla ilgili sandım hocam. galiba kafayı yiyorum.

J T 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • J
                        James Buchanan @hahamas Son düzenleyen:

@hahamas hamas hocam bugün açıklanır mı sizce?

• A
                          AgniKai @eemci Son düzenleyen:

@eemci Adam çamur atıyor, karşılığında iyi dileklerimizi sunuyoruz, geliyor yine hakaretvari şeyler yazıyor. Ne diyim...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • T
                            toranj Yasaklı @hahamas Son düzenleyen:

@hahamas ahahah hoşgeldiniz:))

• H
                              hahamas @James Buchanan Son düzenleyen:

@james-buchanan hocam hiç sanmıyorum bugün bitti artık. saat 8 oldu. ben sadece sınav günü 'açıklanır mı acaba' diyenler oluyordu onları düşünüyorum 😄

• H
                                hahamas @toranj Son düzenleyen:

@toranj hoş bulduk hocam.

• M
                                  mesutyrlmz @eemci Son düzenleyen:

@eemci ben varım

• ilanmılano
                                    ilanmılano @firito Son düzenleyen:

@firito var hocam @canmavi nin profilinden gönderilerine bak bi kac sayfa geri git yada benm profilimden gonderilere bakabilirsin. 130 -140 lı sayfalarda paylasilmisti sanırım

• ilanmılano
                                      ilanmılano @eliff Son düzenleyen:

@eliff benim hissiyat kendi içimden geliyor 😂 çok sınırdayım bakalım ne olacak.

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • G
                                        guycukız Yasaklı @Maesteo Son düzenleyen:

@maesteo Hocam diğerleri ile mukayese dahi edilmez çünkü o bahsettiğiniz tacirler dibin dibi. Gelin görün ki sömürü sadece madden olmaz. Manevi sömürü de bi sömürü şeklidir. Şu an arkadaşlarımdan gelen bilgilere göre bir demagoji rüzgarı başlamış daha fazla bahsedip de bu rüzgarı beslemek istemiyorum çünkü platformu hedef alan açıklamalar yapılmış buna üzülürüm.
                                        Ben yorumumu şahsım adına yaptım ancak bunu buraya tamamen bir saldırı amacı güderek kullanan kişi manevi sömürü dışında bir şey yapıyor demek en basit anlamıyla haksızlık olur. Fikrinize saygı duyuyorum hocam lakin bir tarafta da görülmesi gereken hakikatlerin olduğunu düşündüğüm için dile getirdim. Konuyu kirlettik fazlasıyla adminler ve üyelerden özür diliyorum bunun için ve anlayışınız için hepinize teşekkürler.

• ilanmılano
                                          ilanmılano @firito Son düzenleyen:

@firito hocam ekliyorum bu benim yapmaya çalıştığım liste yanlislar tekerrurler olabilir kontrol edersin. 99 civari soru olacak burda

lutfen kimse cevabı o degil bu olacak filan demesin söverim 😂

Does / come
                                          Angrly
                                          Tekalifi milliye sakarya
                                          Balkan paktı Bulgaristan
                                          futbolcu bonservis – haklar
                                          kv tabi olmayan – dernekler
                                          vakıf zorunlu organ – yönetim organı
                                          ödemezlik defi
                                          çekin zorunlu olmayan unsuru – lehdar
                                          reel milli gelir – 440
                                          icra takip işlemi değildir – Takip talebi
                                          müflisin malları – iflas masası
                                          kazaı rüşt şartı değildir- ?
                                          cari oran – 2
                                          piyasaların( cournot ..) ortak yönü – maliyetler sıfırdır
                                          hangisi gvkya tabi değildir - ?
                                          taşınır davası iyiniyetle elden çıkma – dava açılamaz mülkiyet kazanılır
                                          faiz oranı artarsa(gelir-ikame etkileri) – tüketim azalır
                                          100liraya 40 saat 125 liraya 36 saat çalışma – gelir etkisi baskındır
                                          devreden kdv – 28bin alacaklı
                                          harçlar kanununa tabi olmayan – yükseköğrenim
                                          işletme iktisadı sermayeyle ilgili tanım - ?
                                          mali tevzin – yerel yerel arasında
                                          kist amortisman – 6000
                                          büyüme sorusu Bhagwati – fakirleştiren büyüme
                                          kalkınmanın finansmanı olmayan – kamulaştırma
                                          TR’nin üye olmadığı – etfa
                                          faktör yoğunluğu farkları – hecksher-ohlin
                                          tercihlerde benzerlik – linder
                                          Wagner kanunu – kamu harcamaları mg’den fazla artar
                                          vergi süreci sıralama – tarh tebliğ tahakkuk tahsil
                                          kar yedeği hesabı değildir – sermaye yedekleri
                                          gmsi beyanname verme tarihi – mart
                                          fiyat değişimi sorusu – ikame etkisi daima negatiftir
                                          talep yönlü ekonomik sorun – durgunluk
                                          üçlü açmaz tanımı
                                          Fifo – 18.450.000
                                          Maliyet tahmini ve tahminin düşük kalması sorusu - ?
                                          İleriye dönük olarak etkili – fesih
                                          damga vergisi tahsil yöntemi değildir – istihkaktan kesinti
                                          Durgunluktan çöküntü hangisi yapılmamalı – Kamu harcamaları azaltılmalı
                                          aym iptal kararları geri bırakma – resmi gazete yayınlandıktan sonra en fazla 1 yıl
                                          memura yayılı yapılan disiplin cezası – kınama
                                          maliyet tablosu – 600,630,660 ?
                                          ivedi yargılmamada yanlış olan – yürütmenin durdurulmasına itiraz 30 gün
                                          Seçimlerle ilgili yanlış olan – 2.dönemde meclis yenilerse cb aday olamaz
                                          temel hak ve hürriyetler - ?
                                          ordunun hazırlanması ve miili güvenlikten tbmm’ye sorumlu – CB
                                          bileşik faiz istemebilen – cari hesap sözleşmesi
                                          hak ehliyeti – taraf ehliyeti
                                          borçlar hukuku ilkesi olmayan – alacaklının yerleşiminde ifa
                                          tehlike sorumluluğu – araç işleten
                                          eksik borç değildir – temlik edilen
                                          657 sınıflarından değildir – özel idare hizmetleri
                                          limited şirket ortak sayısı – 1-50
                                          ticari defter tutmada yanlış olan – yabancı şirketler yabancı dilde tutmak zorunda
                                          dönem net karı borçlu ortaklara borçlar alacaklı kaydı – ortaklara kar dağıtımına karar verilmesi
                                          idare mah yerine vergi mah dava açma – görev yön red dosyanın gönderilmesi
                                          hangi vergi beyannamesi değildir – özel iletişim vergisi beyannamesi
                                          geçmiş yıllar zararı sorusu – geçmiş yıllar zararı hesabı alacaklı
                                          cobb-douglas da katsayı 1 den büyükse – azalan maliyet koşulları geçerlidir
                                          grafik maliyeti sorusu – artarak artan maliyet işletme için olumsuzdur
                                          toplam ürün artarken mc ac den daha çok artıyorsa - ?
                                          iştiraklere veresiye ticari mal satışı kaydında borçlu hesap – alıcılar
                                          yeni klasik ve yeni keynesyen ortak noktası – rasyonel beklentiler
                                          gelirden vergilerin çıkarılması transferlerin eklenmesi vergi yükü/kapasitesi sorusu - ?
                                          ciro primi prim veren ve alan işletme – psdg ve diğer gelirler
                                          ayrılması gereken 1. Tertip yedek akçe - ?
                                          Tr ekonomisi ilk yılları alınan kararlardan değildir – yabancı sermayenın engellenmesi
                                          hazinenin geleneksel işlevi – yer ve zaman bakımından denklestırme
                                          BBN miktar – 300.000/140-80=5000
                                          faydadan fazla maliyete katlanma – mali sömürü
                                          mükellef bilgilerinin gizli kalması ilkesi – vergi mahremiyeti
                                          üreticinin pozitif dışsallığı – soru problemli olabilir
                                          kambiyo alım satım sorusu – 2700
                                          vergi sonrası kar+amortisman-ödenen kar payı nedir - ?
                                          9 tl nominal bedelli hiss sen 13 tlden satılıyor – hisse senedi ihraç primleri alacaklı
                                          yatırımların faize duyarlılığı sıfırsa GMP sonucu hangisi yanlış - ?
                                          işletme 2 yıllar kira bedeli ödüyor – gyg, gel aylar, ve gel yıllar borçlu banka alacaklı
                                          azalan bakiyeler yöntemini han işl kullanır – bilanço esası
                                          tahvil ve faiz sorusunda yanlış olan – faiz artarsa tahvil fiyatı artar
                                          7b hesabı olmayan – faiz giderleri
                                          q=50- 0.2C2 ise tüketici hangi düzeyden sonra mala talebini durdurur azaltır vb (engel) - ?
                                          kayıtlı sermaye yedek akçe şıklı soru - ??????
                                          stabilizatör sorusunda yanlış hangisi – gelir vergisi götürü gider ile alınmalı
                                          marjinal tasarruf eğilimi yüksek bireylere transfer yapılırsa genısletıcı etkısı olmaz
                                          hangisi dolaysız transfer değildir – bakım onarım harcaması
                                          gelir dağılımına olumlu etki yapmaz – emek sermaye aynı vergileme
                                          tranfer harcaması tanımı ?????
                                          100 binlik 45 bir amort kamyon 75 bine satılıyor 300bine yeni kamyon – özel fon 20 borc …….
                                          esneklik sorusu – fiyat artıp miktar azalınca esneklik artar
                                          philps eğrisi neyle ilgili geliştirilmiştir – işçi işveren
                                          muhasebe temel kavram – özün önceliği
                                          ticari hesap sorusu maliyet 200 %40 kar, fiyat 280 - %20 indirim sonrası fiyat 224 kar - %12
                                          kullanılan kdv oranı değildir - %10
                                          hangisi tescil edilmez – Taşınmaz satış vaadi
                                          yetki gaspıdır – yetkisiz birinin işlem yapması
                                          kamu harcaması görünüşte artış – enflasyon
                                          Hizmet gördürme üsülleri idare personeli – emanet
                                          Şüpheli ticari alacal sorusu – Şüpheli ticari alacak karşılığı borçlandırılarak kapatılır
                                          kamunun geliri yeniden dağıtma yöntemi – transfer harcaması

P O B A F 5 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                          • P
                                            paretowilfredo @ilanmılano Son düzenleyen:

@ilanmılano Vay dostum sen ne yapmışsın böyle 🙂 Emeğine sağlık, sonraki sınavlara taşıyacağımız güzel bir toparlama olmuş var olasın.

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
                                            ...

...her dem taze doğarız,
                                            bizden kim usanası?..

...

"bizi durduran, yürütür."

ilanmılano M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 226
                                            • 227
                                            • 228
                                            • 229
                                            • 230
                                            • 675
                                            • 676
                                            • 228 / 676
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti