Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor!
-
Adalet Bakanlığı ile yapılan protokol uyarınca, 24 Aralık 2016 tarihinde yapılacak Hakim/Savcı Adaylığı Sınavlarının başvuruları 11 Ekim 2016 Saat: 10:00 itibariyle başlıyor. Süreç 20 Ekim saat 23:59'a kadar sürecek. Sınav ücretleri ise 21 Ekim saat 23:59'a kadar odeme.osym.gov.tr sayfasından yapılabilecektir. Sınava aşağıdaki 4 grup sınav için başvurulabilecek.
-
2000 adli yargı hâkim ve savcı adayı,
-
200 idari yargı hâkim adayı,
-
700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı,
-
100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı,
Sınava başvuru süreci şu şekilde gerçekleşecektir;
Adayların; Aday Başvuru Kayıt Bilgileri Formu. (Bu form ÖSYM başvuru merkezlerinde veya elektronik ortamda kendilerinin yapacakları başvuru neticesinde alınacak çıktıdan ibarettir)
2. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sayfasından Yazılı Yarışma Sınavı Formu
3. Sınavlara girebilecek okullardan mezun olanların, (Hukuk Fakültesi, 4 Yıllık İİBF/SBF Lisans programları) Diplomalarının onaylı örnekleri.
-Okuldan alınan 'Aslı gibidir' nüshalar veya yeniden noterde yaptırılacak nüshalar.
-Yönergede yalnızca YURTDIŞI Denkliğin kabul edileceği yazılıdır. Bu durumda yurt içi İİBF/SBF Denkliği verilen bölümler sınava girme hakkını haiz görülmemiştir.
4) Hukuk Fakültesi harici bölümlerden başvuracaklar için, yeterince hukuk dersi aldıklarına dair Transkript Belgesi.AVUKATLAR İÇİN ek olarak;
a-Fiilen avukatlık yaptığı tarihleri gösteren kayıtlı olduğu barodan alınacak baro yönetim kurulu kararının aslı,
b-Kamu kurum ve kuruluşlarında avukatlık hizmetleri sınıfında veya sözleşmeli olarak görev yapan avukatlar ile avukatlık ruhsatnamesine sahip hukuk müşavirleri için;
ba)Avukatlık ruhsatnamesinin noterden onaylı örneği,
bb)Avukat veya hukuk müşaviri olarak görev yaptığı süreleri gösteren ilgili kurumdan alınacak hizmet belgesinin aslı,
(Başvuru tarihi itibarıyla üç yılı doldurmamakla birlikte yazılı yarışma sınavı tarihi itibariyle bu süreyi dolduracak olanlar yazılı sınava katılma hakkına sahiptirler. Ancak bu durumdaki ilgililerin mülâkata katılmaya hak kazanmaları halinde; başvuru tarihi ile yazılı yarışma sınavı tarihi arasındaki dönemde fiilen avukatlık yaptığını mülâkattan önce, ayrıca belgelemeleri gerekmektedir.)
Avukatlık/ERKEK ADAYLAR Ek olarak;
Erkek adaylar için askerlik yaptığına veya ilişiği olmadığına ya da ertelendiğine yahut yedeğe geçirilmiş olduğuna dair belge, (Askerlik yapılmış ise, alınacak olan belgenin askerliğin yapıldığı tarihleri gösterir olması gerekmektedir. Üç yıllık fiili avukatlık süresi hesaplanırken askerlikte geçirilen süreler hesaba dahil edilmeyecektir.)
Adayların tüm bu belgeleri; Sınav tercihlerine göre her bir sınav için ayrı ayrı olmak üzere 20-29 Eylül 2016 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hâkim Adaylığı Şube Müdürlüğüne bizzat teslim edecek ya da ilgilinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla (masrafı ilgilisi tarafından verilmek suretiyle) APS yoluyla gönderecektir.
POSTA YOLUYLA YAPILAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. (Sadece Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavına başvuranlardan, yukarıda belirtilen Kanun hükümlerine göre af kapsamında müracaat edenlerden istenilen belge hariç evrak istenmeyecektir.)
Sınav Ücreti;
1 sınava katılan adaylar için 150,00TL., 2 sınava katılan adaylar için 225,00TL., 3 sınava katılan adaylar için 300,00TL., 4 sınava katılan adaylar için 375,00TL. olacaktır.
-İİBF/SBF Mezunları; Yalnızca İdari Yargı Hakimliği'ne girebileceklerdir.
-Hukuk Mezunu olup Avukatlık şartını karşılayamayanlar; En fazla 2 Sınava başvurabileceklerdir.
-Avukatlık Şartlarını da karşılayan adaylar ise 4 sınava da başvurabileceklerdir.Başvuruda izlenecek silsile şu şekildedir;
ÖSYM Başvurusu,
Adalet Bakanlığı'na ilgili evrakın teslimi ve son olarak Ücretin yatırılması.Tercihiniyap.net ailesi bu kutsal görev için yarışacak tüm adaylara başarılar diler.
Sınava çalışma yöntemi ve içeriğine dair ayrıntıları içeren yönergemiz; http://forum.tercihiniyap.net/topic/45/i̇dari-hakimlik-sınavı-kaynak-listesi-çalışma-yöntemi/10
İDARİ HAKİMLİK Meslek Tanıtım Yazımız; http://forum.tercihiniyap.net/topic/32/i̇dari-yargı-hakimliği-mesleği-hakkında-bilmeniz-gerekenler
ADLİ Hakimlik Hakkında Meslek Tanıtım Yazımız; http://tercihiniyap.net/hakim-savcilik/
Allah Yar ve Yardımcınız olsun.
-
-
Askerlik ile ilgili e devlet çıktısı kabul olur mu acaba?
-
Hocam anlatım için elinize sağlık,bir de ben birimi aradım , diploma fotobisi yeterli demişlerdi ama ?
-
@jokerr aslı gibidir onaylı hali yeterli hocam
-
Hocam belgeler 20-29 eylül arası gönderilecek deniyor. ama başvuru bugün başladı.
bu nasıl oluyor? -
@Riekerink-BEY kardeş o eski ilandı revize edilirken tarihleri güncellemeyi unutmuşlar. Pareto özet bilgi için teşekkürler. Diğer sayfadaki sorumu buraya da yazayım arkadaşlar:
Bir işte çalışan ve bu sınava hazırlanan birisi için dersane notları (monopol)+hakimim soru bankası+dönüşüm çıkmış sorular üçlüsü sınavı kazandırır mı?
-
@mauro-camoranesi hocam bence yeter bende benzeri bir yolla hazırlanacağım bide kanun okumak lazım tabi
-
mezuniyet belgesi,transkript ve askerlik durum belgesini mi göndereceğiz birde Adalet Bakanlığına
-
hocam bir de askerlik ile ilgili belge avukatlık mesleğinden hakimliğe girmek isteyenler için istemiyor mu ? yani bizim gibi idari yargıya girecekler için istenilen belgeler kısmında değil ilanda o sebeple aklım karıştı ?
-
hocam merhabalar. İdari Hakimlik için İşletme Fakültesinden İşletme bölümünden mezun olanlar başvurabiliyor mu ? acil cevap verebilir misiniz rica etsem.
-
@mandaltakoz başvurabilirsiniz hocam
-
ÖSYM'nin sitesinden şu anda Hakimlik Başvurusu yapabileceğimiz bir yer yok,modül henüz aktif olmamış.
Benim merak ettiğim birkaç şey var onları soracağım.
-
İstanbul'da oturduğumdan Personel Genel Müdürlüğü'ne gitmem imkansız. Yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na gideceğim veya BİM'e...İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'ne gittiğimizde örneğin kimin yanına gideceğiz Savcının yanına gitmeyeceğiz herhalde Yazı İşlerine mi gideceğiz?
-
Diploma ve Transkript'in aslını ve fotokopisini yanımızda götürürsek;orada fotokopi belgeye aslı gibidir yapılıyor mu?
-
Bu işlemleri yapmadan parayı ödememiz gerekiyor mu?
-
Yer Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğumuzda "fotoğraf çekimi" yapılıyor mu? Personel Genel Müdürlüğü'nün başvuru formunun alt kısmında öyle bir ibare var. Bu benim için önemli, Karl Marx gibiyim:) Fotoğraf çekilecekse traş olmam gerekecek açıkçası.
-
Askerlik belgesini "e-devlet" üzerinden almamızda herhangi bir sakınca var mı?
Bu sorulara cevap verene Hakimlik sınavı sonrası benden çay
-
-
Aynen.
Denemek lazim emin degilim
Hayir 21 ekime kadar vakit var.
zannetmiyorum
Arkadasima sordum oluyor dedi. Ama yine de pgm ye soracagim. -
4.No'lu sorunun cevabı için senin başvuru yapmanı bekleyeceğim
-
Modül açıldı.Başvuru yapılabiliyor. Fakat "ödeme linki" aktif değil henüz...
-
hocam e devletten askerlik belgesi alınır ve kabul ediliyor , aslı gibidiri başvuru esnasında yaptırabilirsiniz.
-
bi de bakanlık muhabere genelde bu işlerle uğraşır.
-
@aliveli Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor! içinde söyledi:
hocam e devletten askerlik belgesi alınır ve kabul ediliyor , aslı gibidiri başvuru esnasında yaptırabilirsiniz.
Teşekkürler. Fotoğraf çekimi işine ne diyorsun Savcılık'ta fotoğraf çekimi var mı ?
-
@escobar_p hocam öyle bir uygulama yoktu kimden duydunuz?
-
http://www.pgm.adalet.gov.tr/formlar.html
@aliveli İdari Yargı Hakimliği formunun altındaki açıklama bölümünde rastladım.