Milli Savunma Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı Alıyor
-
@giantsbane Müsteşar, amiral ve büyükelçi varsa normal demeyelim biz ona anormal olmuş o Ben geçen sene mülakata girdiğimde 2 albay 1 tuğgeneral vardı. Şimdi sizde müsteşarla beraber 2 general 1 büyükelçi oluyor daha fena. Hatta müsteşar bildiğim kadarıyla Korgeneral olmalı.
-
Maşallah ne mülakat komisyonumuymuş. Sanırım tarih görmemiştir böyle bir komisyonu. İnsanın her soruya sağol diyesi gelir. Valla girenlere geçmiş olsun, girecek olanlara da Allah yardım etsin.
-
Tabii iş bulma kaygısı, mülakat stresi derken farkına varmamış olabilirsiniz ama resmen şampiyonlar liginde ölüm grubuna düşmüşsünüz. Yani ileride çocuklarına uzman onbaşının çektirdiği şınavları anlatmak var bir de "Mülakatta Tuğamiral'le Korgeneral bana bakıp güldü hey yavrum hey be!" demek var.
Bir erkek için tarihi anlar bunlar. Save edip masaüstüne atın.
-
Peki arkadaşlar ne kadar sürüyor mülakat yaklaşık olarak kaç dakika. Çok kasmıyorlardır umarım
-
@ErTuGS hocam ben şimdi çözdüm olayı ben henüz askerliğimi yapmadığım için böyle etkilenmedim galiba hâlâ garipsiyorum çünkü yazdıklarınızı askerlikten sonra dediğiniz gibi düşünülebilir doğru @teo-bahar 20dk-30dk arası değişiyor ama yarınki farklı bir mülakat bakarsınız komisyon bambaşka olur bir tahminde bulunmayayım o yüzden
-
@giantsbane hocam bu 3'lü normal şartlarda bir araya gelse 100 binlerce kişiyi saatlerce soğuğun ortasında bekletir. Bu kadarını bilmek bile yeterli sanırım. Daha somut şöyle anlatayım: Eskiden olsa, bu üçlü oturup, siyasi iktidara ültimatom bile çekebilirdi.
-
Basat Beyin en son Dışişlerinde çalışırken yaptığı katiplik mülakatınında kazanan sayısının ilan edilen kadro sayısının 5'te 1'inden daha az olduğunuz üzülerek belirtmek isterim
-
Kac yillik kpssciyim boyle zor mulakat gormedim... Inanilmaz zor sorular inanilmaz yerlerden...
-
Gercekten zordu nerdeyse alanimdan baska her seyi sordular
-
Arkadaşlar AB mülakatlar için dün bitti mı yoksa yetismeyen var mi?
-
@josephs.nye ab dün bitti. Bugun digeri devam ediyor
-
@JanTinbergen vay be hocam bu kadar detay bir bilgiyi nerden biliyorsunuz merak ettim bildiğiniz gibi Dışişleri mülakatının komisyonu oldukça kalabalıktır, öyle ki ben sayamadım bile iceride kaç kişi olduğunu ama 15-20 arası diye tahmin ediyorum. O yüzden komisyondaki bir kişinin insiyatifi kaç kişi alınacağının belirlenmesine mümkün değil yetmez bu kişi bakan yardımcısı dahi olsa basit matematik hesabı ortadadır. Ama merakımdan soruyorum şahsen takip ederim aslında Dışişleri'ni ama bu dediğiniz kaç yılında olmuştu acaba ben hatırlayamadım çünkü? Ve tabi Basat Bey'in bu şekilde olumsuz tavır takindigini bilmek için o komisyonun direkt içinden bilgi almak gerekir bu bakımdan saygı duydum size. Yukarıda yazdıklarım yanlış anlaşıldıysa düzeltiyim aslında Basat Bey komisyondaki en sempatik ve bana en olumlu yaklaşan üyeydi o eksper muhabbetini zannederim benim tepkimi ölçmek için yaptı olur böyle şeyler
-
@giantsbane Milli Savunma Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı Alıyor içinde söyledi:
@JanTinbergen vay be hocam bu kadar detay bir bilgiyi nerden biliyorsunuz merak ettim bildiğiniz gibi Dışişleri mülakatının komisyonu oldukça kalabalıktır, öyle ki ben sayamadım bile iceride kaç kişi olduğunu ama 15-20 arası diye tahmin ediyorum. O yüzden komisyondaki bir kişinin insiyatifi kaç kişi alınacağının belirlenmesine mümkün değil yetmez bu kişi bakan yardımcısı dahi olsa basit matematik hesabı ortadadır. Ama merakımdan soruyorum şahsen takip ederim aslında Dışişleri'ni ama bu dediğiniz kaç yılında olmuştu acaba ben hatırlayamadım çünkü? Ve tabi Basat Bey'in bu şekilde olumsuz tavır takindigini bilmek için o komisyonun direkt içinden bilgi almak gerekir bu bakımdan saygı duydum size. Yukarıda yazdıklarım yanlış anlaşıldıysa düzeltiyim aslında Basat Bey komisyondaki en sempatik ve bana en olumlu yaklaşan üyeydi o eksper muhabbetini zannederim benim tepkimi ölçmek için yaptı olur böyle şeyler
yok efenim neden yanlış anlayayım malumunuz MSB içinden kadrosunun yüzde 20'si kadar A kadro uzman alımı planı var (B uzmanları A yapma, daha önce tarım ve kültür bakanlıklarında olduğu gibi). Khk ile MSB'ye bu hak verildi. Aynı zamanda naklen müfettiş alım çalışması da var. Bu nedenle kurum içindeki uzman alım heyecanı bu alımdan çok öncesinde de vardı. Kurum çalışanları da olası komisyonları ve geçmişlerini dikkatlice incelediler. Bu söylediğim o araştırma sonrasında edinilmiş bir bilgidir. Basat Beyin etkisi nedir bilemem ama bu sadece bir bilgidir, emsal olacak diye bir çıkarımda bulunulmasın tabi.
-
Arkadaşlar selamlar,
Daha önce belirtmiştim komisyonda tanımadığım iki beyefendi olduğunu bugün tesadüfen birini öğrendim sizlerle de paylaşmak istedim. Yorumsuz olarak buraya bırakıyorum herkese iyi günler.. -
Bu kurumda çok torpil döner mi sizce?
-
@Anabellee Kurum bazında bilemem ancak 15 Temmuz sonrası kamuda kaymakamlık ve hakimlik gibi üst düzey meslekler dışında kalan a grubu kadrolarda torpilin etkisinin oldukça azaldığını söyleyebilirim. Hakkıyla farklı kurumları kazanan çok fazla kişi tanıdım. Umarım siz de onlardan biri olursunuz. Ancak 15 Temmuz öncesi hakkıyla bir yeri kazananları parmakla gösterirlerdi. Çok şükür artık o devirler geride kaldı...
-
@odtüsbky içimi rahatlattın teşekkür ederim mülakatım iyi geçti sırf bu yüzden olmaz mı acaba diye düşünmekten kendimi yıprattım Allah hepimizin gönlüne göre versin
-
@odtuskby sanırım arkadaşı motive etmeye çalışmıssın ama doğruları söylemek her zaman daha da iyidir. Son SGK alımlarında yaşanılanlardan haberin yok ya da. 15 temmuz sonrası azaldığı falan yok daha da arttı
Mesnetsiz şeyler yazmayın lütfen -
@ITALIANO-kpss Bizzat gördüğüm örneklerden dolayı katılmıyorum. 15 Temmuz öncesi neredeyse zor örnek görürken şimdi daha çok örnek görüyoruz. Birkaç mülakattan elenip işe giren birçok insan görüyorum. Ayrıca taşra a grubu kadrolarda (mhuy hariç) alım miktarı arttığından ötürü mülakata kalan sayısı arttığı için sağlam torpili olan ihtimali arttığı için dediğim geçerli olmayabilir ancak az sayıda alım yapan merkez kadrolarda zaten her alımda işe girmeyen yüksek puanlılar arz-ı endam ettikleri için bir şekilde kendi haklarıyla işe giriyorlar.
-
@odtüsbky keşke dediğiniz gibi olsa