GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@busus evet ikiside talep fazlası
-
Buzdolabı yüzde 25 , faiz sorusuna 1.050.000 yaptım her yıla eşit böldum anapara ve faizi diğer türlü çıkaramadım çünkü
-
@ltfye faiz sorusu dediğiniz 960.000 olması lazim. İkinci yılın sonunda ödenen miktari istiyordu.
-
@baybatur evet bende 960yaptim
-
@baybatur her yıl yüzde yirmisini ödüyor zaten. 600.000 lira yapar. Artı birde faizi olacak. İlk yıl 450 bin faiz öder. İkinci yıl ise 240.000 in yüzde 15 i yani 360.000 öder. Toplamda ikinci yıl 960.000 öder
-
Faiz sorusu 1.050.000her yıl esi 1nci yılda 2nci yılda. Öteki türlü azaltarak gidersen 960.000 değil 930.000 çıkıyor zaten
-
@morand hocam anaparayi eşit öder ama ikinci yıl 3 milyardan ödemez faizi zannimca. İkinci yıla kalan paradan yani 2400.000 den öder faizi
-
Kalkinma carisi yaptiniz mi??
-
@morand aynen bende senin gibi düşünüp 1.050.000 yaptım
-
@baybatur bende 25 buldum sanırım
-
@busus bencede
-
@baybatur hocam kalan paradan faiz odettin ama ana parayı sabit tuttun orda çelişki oluyor ya ikisi de düşecek ya ikisi de sabit kalacaktır
-
@busus kalkınma carisi yapamadım elim varmadi. Üretime olumlu katkısı diyordu. Ama bu soruyu merak ediyorum bende
-
@okanugur hocam çelişkili gelmedi bana. Şöyle ki adam birinci yıl 3 milyar kullandığı için birinci yıl 3 milyardan faiz öder. Birinci yıl sonunda 600.000 iade edeceğiz için ikinci yıl da 3 milyar dan değil de kalanın dan yani 2.400.000 den faiz öder
-
Hatırladığım hukuk soruları
Hangisi sermaye olarak getiremez komanditer ticari itibar gibi bı şey yaptım
Varant yaptım
Zihni kayıt olan şıkkı isaretledim
Limited şirket dedim tanım sorusuna -
@okanugur akreditif
-
@baybatur bu soruyu daha önce çözmüştüm bu şekilde diye hatırlıyorum. Yine kesin demiyorum zaten.
-
@baybatur olabilir hocam ya benim zaten gözden çıkardığım soru olmuştu sizin dediğiniz de mantıklı geldi şimdi
-
@baybatur neden 25 değil
-
@kpss01 çünkü karı soruyordu ama ortalama satış fiyatı üzerinden diyordu. Aldığı fiyattan değil. Ortalama satış fiyatı da 125 yapıyordu. 25/125