Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@Savcı-Bey hocam yazın dahi bir YL kaydı yapsanız herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yazı geçirir ve güze kalırsanız sıkıntı olacaktır. Yazın tezli veya tezsiz bir YL sizi kurtaracaktır.
-
@Antimülakat anladım.yine de güz dönemi YL si için oluyor yazınki başvurum.Teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar tezsiz yüksek lisansın ne kadar tecil verdiği hakkında buradan ve özelden 2 yıl diyerek yanlış bilgi vermişim. Şu an kafama dank etti. Tezlide dersleri geçmek için max. 2 yıl sure verilmesiyle karıştırmışım. Kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. Şimdi konuyla ilgili net bilgiyi veriyorum.
Tezlide 3 yıl 4 ay iken tezsizde 1,5 yıl tecil hakkı var. Lisansüstünde öğrenim gören öğrencilerin sevk tehirleri azami 35 yaş sonuna kadar uzatılmaktadır.(Yani 36'dan gün almaya başlayana kadar) Eğer lisanstan geç mezun olduysanız 29 yaşına kadar lisanstan gelen tecil hakkınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca lisans mezuniyeti sonrası gelen 2 yıllık tecili eğer 2 yıl dolmadan yükseğe başlarsanız yükseğin teciline ekleme imkanı yok. Bu basitti ama uine de ek bilgi olarak dursun burada:)
-
@togteber tezliyi bitirmeden tezsize başlayacağınız için tezsize başlayacağınız tarihten itibaren 1,5 yıllık tecil olur. Ancak tezliyi bitirmiş olsaydınız doktoradan başka çare olmayacaktı.
-
benim mezuniyet 19.06.2015 e devlette 19.06.2017ye kadar sakıncası yoktur yazıyor.askerlik şubesnden aldığım kağıtta ise 30.09.2017 olarak yazıyor.Şimdi ben bu dönem yüksek lisansa başlasam mı ? önümüzdeki güz dönemine kalsam geç kalmış olur muyum? çünkü önümüzdeki dönem kayıtlar eylülü geçebilir.
-
@mülkiyeli34 askerlik şubeden alınan kağıt geçerlidir. Yaz dönemi yükseğe başvurursan zaten kayıtlar vs. Eylülün ilk iki haftası olur. Kayıt olunca öğreci işlerine durumu anlatırsın ya 1 ay bakaya kaldın diye cüzi bir miktar cezayı ödeyip yüksek lisans tecilini başlatırsın ya da kurum başlatır. Yani tecil başvurusu 30 eylülden önce yapılırsa bakaya da kalmazsın ceza da ödemezsin ancak üniversiteler ekim ayı gibi basvuru yaptığı için üniversiteyle ve askerlik şubeyle görüşüp gerekirse eylül ayı içinde kayıt olduktan sonra bizzat başvuruda bulunursun.
-
@odtüsbky üstat üniversitelerde biliyo durumu ona göre yüksek lisans ilanı veriyorlar temmuzun sonunda başlıyo ilanlar eylül 15 e kadar çoğu ünide kayıtlar tamamlanıyor ekime sarkacağını düşünmüyorum
-
@odtüsbky Kardeş mesela 1.5 sene tecil demişsin tezsiz ya. Hani oldu da tek bi dersten kaldım tezsiz de okul uzadıkça tecil de mi uzuyor ?
-
Merhaba arkadaşlar eylülde tezsiz yüksek lisansa başladım . 2/2018 e kadar tecilli gözüküyorum .
İkinci dönem para yatırmasam tecilim bozulur mu ?Birde tezsizden tezli yüksek lisansa başlasam bu süre uzar mı ?
-
@davidricardo Zaten onu yapıp da askerlikten yıllarca kaçmayın diye Nisan 2016'da YÖK yeni bir lisansüstü yönetmeliği çıkardı ya tezsizde istersen tüm derslerden kal. Para yattığı sürece seni atmazlar (yatırmazsan ne olur orasını bilemem) ve 3. dönemin sonunda (1,5 yılın sonunda) bitirirsen derecen olur. Bitirmezsen daha da tecil olmaz.
@aslizilyet Tezsiz bitmeden tezliye geçiş yaparsan ya da tezliyi kazanıp kayıt olmadan önce tezsizden kaydı sildirip tezliye kaydolduktan tezlinin 3 yıl 4 aylık tecilinden faydalanabilirsin. Ama tabii max. 2 yılda (4 dönemde) tezlinin derslerini veremezsen 3 yıl 4 aylık tecil yalan olur çünkü atılırsın. Tezsizi bitirirsen tezli yapıp da tecilden faydalanamazsın çünkü hep bir adım yükseltmek gerekir. Tezsiz yapanı da doktoraya alırlar mı hiç bilmiyorum...
-
@odtüsbky Amaç askerden kaçmak değil de yeni iş bulmuşsun hemen mezun olur olmaz. Engel oluyo bi süre sonra insanlarda haklı bu konuda Sağolasın bakayım o yönetmeliğe:)
-
tezliye geçmeden tezsizde o 1.5 yılı uzatmanın yolu var mı onu bilmiyorum
-
şuanda başvurusu devam eden mülakat vs istemeyen uzaktan tezsiz yüksek lisans programı var mı ?
-
-
@yaptercihi Teşekkür ederim. kontenjanlar hakkında bi bilgii göremedim
-
@adayadayı uzaktan egitim yok bu ilanda
-
Askerlik icin yapacaksiniz zaten uzaktan olsa ne farkedecek ?
-
@adayadayı baglantinin icerisinde yer alan bilgileri takip edince göreceksiniz. " Maliye tezsiz lisans"
-
@yaptercihi Kontenjanlar?
-
@adayadayı. Arkadas baglantiya tikla en ustte gelen yeni baglantiya gir . pdf dosyasi indirecek. Orda yaziyor. Ornegin maliye tezsiz yl 75 kisi. Bolumun acilmasi icin alt sinir 40 kişi. Askere git daha zahmetsiz olur. Baglantiya giremiyosun daha