Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@yaptercihi sağolasın üşenmeyip ayrıntılı cevap yazmışsın sabahtan beri çok fazla yükseklisans ilanlarını inceliyorum hepsi farklı formatta dikkatsizlikden farkedemedim kusura bakma kardeşim
-
kardeşim ben de aynı durumdayım bir sürü yüksek lisansla uğraşmaktan sıkıldım. Onun etkisidir.Osmangazi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin ücretleri aynı sanırım. Üstelik Manisa için kayda bile gitmene gerek yok. Sitesine gir bilgilerini ver onlar seni ararlar. Yanılmıyorsam cuma günü kayıt için son .
-
Kaydi devam eden yuksek lisans var mi?
-
manisa celal bayar ve eskişehir osmangazi devam ediyor. Cuma günü son
-
@odtüsbky Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@mülkiyeli34 askerlik şubeden alınan kağıt geçerlidir. Yaz dönemi yükseğe başvurursan zaten kayıtlar vs. Eylülün ilk iki haftası olur. Kayıt olunca öğreci işlerine durumu anlatırsın ya 1 ay bakaya kaldın diye cüzi bir miktar cezayı ödeyip yüksek lisans tecilini başlatırsın ya da kurum başlatır. Yani tecil başvurusu 30 eylülden önce yapılırsa bakaya da kalmazsın ceza da ödemezsin ancak üniversiteler ekim ayı gibi basvuru yaptığı için üniversiteyle ve askerlik şubeyle görüşüp gerekirse eylül ayı içinde kayıt olduktan sonra bizzat başvuruda bulunursun.
Hocam bakaya kalma durumundayken yuksek lisans kazansak uzuyor mu askerlik??
-
@yaptercihi Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
manisa celal bayar ve eskişehir osmangazi devam ediyor. Cuma günü son
Basganim fiyatlar nedir??
-
@davetsiz Bakaya iken zaten askerlikle ilişiğin olduğu için yüksek lisans kaydı yaptırmaya hak kazanamazsın ve hatta tezli istiyorsan birçok üniversite tecil tarihinden ötürü YL'ye kabul etmeyebilir. Tecil amaçlı yüksek yaptığını düşünüp tezsize yönlendirirler. Yüksek lisans kaydından önce askerlik şubeyle gidip ceza ödeyip en yakın celbe 1 ya da 2 ay sonraya tecilini yaptırır ve hemen üniversiteye kaydolup YL'den kaynaklanan tecili kullanabilirsin. Mezun olup hemen askerliği halledip KPSS işine girişen azınlık çok şanslı... Kim bilebilirdi ki sürecin böyle uzayacağını ve çoğu ilanın gelmeyeceğini..
-
@davetsiz sanırım ikisi de ayni. 2350 tl dönemlik. Sitelerinde detayli bilgi yer alıyor.
-
@odtüsbky Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@davetsiz Bakaya iken zaten askerlikle ilişiğin olduğu için yüksek lisans kaydı yaptırmaya hak kazanamazsın ve hatta tezli istiyorsan birçok üniversite tecil tarihinden ötürü YL'ye kabul etmeyebilir. Tecil amaçlı yüksek yaptığını düşünüp tezsize yönlendirirler. Yüksek lisans kaydından önce askerlik şubeyle gidip ceza ödeyip en yakın celbe 1 ya da 2 ay sonraya tecilini yaptırır ve hemen üniversiteye kaydolup YL'den kaynaklanan tecili kullanabilirsin. Mezun olup hemen askerliği halledip KPSS işine girişen azınlık çok şanslı... Kim bilebilirdi ki sürecin böyle uzayacağını ve çoğu ilanın gelmeyeceğini..
Aynen oyle hocam..cezayi odedikten sonraki yl yaptirma olayim tezsiz icin gecerli galiba oyle mi?
-
Arkadaşlar ben yüksek lisans yaptıktan sonra atıyorum normalde celbim 2017 ağustos yl den sonra otomatikman celbim ağustos 2019'a mı erteleniyor ?
-
@davetsiz sanırım ikisi de ayni. 2350 tl dönemlik. Sitelerinde detayli bilgi yer alıyor.
Hocam sitede 1.yy yaziyor. Yani donemlik sanirim..yani baslarken direk bunu mu yatiriyoruz..cok fazla degil mi bu fiyat?? 1300 civarinda olmasi gerekmiyor mu
-
@davetsiz bana sorarsan bedava olmasi lazim ama mevcut durum böyle
-
@davetsiz Tezsiz YL üniversitelerin ekmek kapısıdır ve tezsiz yapanların %90'ı erkek olduğu için amaç bellidir. Kalan kesim de özel sektördeki yoğunluktan ötürü tezli yapamayan kadın ve erkeklerdir. 2007 yılından sonra her şehre üniversite açıldığı için bu yeni üniversiteler tercih edilmediklerinden ötürü 1000-1400 arası fiyat çekerler ancak büyükşehirlerde yer alan eski ve köklü üniversiteler çok terci h edildiklerinden yüksek ücret isterler. Yüksek bir ücrete kaydolup haziranda daha uygun fiyatlı bir YL bulup oraya kaydolabilirsiniz. Aramaya inanın
@yaptercihi Tezli YL ücretsizdir zaten ücretsiz olmasının sebebi ortaya ileride referans alınabilecek akademik bir çalışma koyma amacı gütmesidir. Eğer Tezsiz YL ücretsiz olsaydı emin ol askere giden sayısı inanılmaz azalırdı yani tezsizin bedava olması çok saçma
Not: YL+doktora ile max. 35'e kadar erteleyebilsek de memur olacağımız için amirimize yazı gönderip bakaya bıraktırmayacaklarına göre, bedelli çıkmazsa hepimiz paşa paşa (doktora bitince tecil hakkı olmadığından) en geç 33-34 yaşlarında asker olacağız. Ahanda buraya yazıyorum
-
@odtüsbky hocsm haklisin ama simdi gazi univ e baktim orasi yarisi kadar fiyat cekmis 1300.
Ayrica benim amacim zaten tezsiz e basvurup eylul donemine kadar kurtarmak..yoksa eylulde cok kadro aciliyor tezliye gececegim o zaman. Niye daha dusuk bir tezsiz e geceyim ki.. -
@davetsiz haklısın hocam, ben tezliyle uğraşmak istemediğini varsayarak öyle yazmıştım. Tezlide hem kendini geliştirirsin hem de tezsize göre daha çok tecil hakkı alırsın...
-
@davetsiz Hocam şimdiye kadar gördüğüm en düşük tezsiz yl ücreti Isparta SDÜ 840 TL, Kırıkkale Üniversitesi 1200 TL, Gazi Üniversitesi 1300 TL, Cumhuriyet Üni. Ondokuz Mayıs Üni, Nevşehir Üni bunlar da 1500 TL. Ancak bunları başvuru süreleri geçmiş bulunmakta. Geriye kalan Osmangazi Üni. ve Celal Bayar Üni ise 2350 TL'dir. Eğer niyetiniz eylül'e kadarsa ve başvuru sürelerinin geçtiğini varsayarsak en mantıklı olan Celal Bayar Üniversitesi çünkü başvuru için posta seçeneğini kabul ediliyor.
-
@davetsiz Hocam şimdiye kadar gördüğüm en düşük tezsiz yl ücreti Isparta SDÜ 840 TL, Kırıkkale Üniversitesi 1200 TL, Gazi Üniversitesi 1300 TL, Cumhuriyet Üni. Ondokuz Mayıs Üni, Nevşehir Üni bunlar da 1500 TL. Ancak bunları başvuru süreleri geçmiş bulunmakta. Geriye kalan Osmangazi Üni. ve Celal Bayar Üni ise 2350 TL'dir. Eğer niyetiniz eylül'e kadarsa ve başvuru sürelerinin geçtiğini varsayarsak en mantıklı olan Celal Bayar Üniversitesi çünkü başvuru için posta seçeneğini kabul ediliyor.
Hocam simdi soyle..bir kac tezliye dosya basvurdum veya sinavina girdim..onlarin sonucunu bekliyorum cok ümidim olmasa da..
Isparta hakikaten dusuktu fakat ilk acanlardan biriydi o yuzden kotu oldu tezliler daha acmamisti ben de dikkat etmedim hic ona..gazi ye basvurdum tezsiz icin..onun sonucunu bekliyorum fakat diploma dusuk oldugu icin benim, tezsiz de bile siralamaya giremeyebilirim cunku hem dusuk fiyat hem ankara old icin cok basvuru olacak gibi...guzel cikarim yapmissin fakat bir tane daha var tezsiz dusuk fiyatli zamani da var onu unutmuşsun sanirim isim vermek istemiyorum burada sonra önüme geciyor herkes onun subatin ortasina kadar zamani var..son carem o -
@davetsiz Hocam inşallah halledersin. Ama baktın olmadı Ahmet Yesevi Üniversitesi var. O tam bir tecil dostu. Muhtemelen fiyatı 2000 civarı.
-
@davetsiz Hocam inşallah halledersin. Ama baktın olmadı Ahmet Yesevi Üniversitesi var. O tam bir tecil dostu. Muhtemelen fiyatı 2000 civarı.
Sagol hocam..Allah razi olsun.
-
@davetsiz Ne demek hocam. Allah yardımcın olsun.