Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@ODTÜSBKY hocam siz bilgili bir abiye benziyorsunuz size bir şey soracağım, ben bu yıl 29 yaşında mezun olacağım lisanstan, aralıkta da tecil hakkım dolacak, tezli yüksek lisans olur diye düşünüyorum aslında ama bir aksilik oldu ve o olmadı tezsize başvurdum, bir sonraki yılın tezlisine de hak kazandım sistem bunu yapmama izin veriyor mu? 1.5 yıllık tecil hakkını direk veriyorlar sonra da tezliye başlayınca sorun çıkarmıyorlar diye düşünüyorum yukarıda okuduklarımdan. Bi yardımcı olsanız bana, hiç olmazsa bir buzdolabı verin de gideyim .
-
@Vektör Cevabı yukarıda var hocam. Aralıktan önce kaydolursanız sıkıntı yok. Eğer ocaktaki dönem arasını beklerseniz bakaya kalacağinız için kayıt öncesi ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Zaten haziranda başvurular başlar, iyi kötü bir yere tezli ya da tezsiz girersiniz.
-
Kaldimi acaba basvurusu devam eden bir yer gaziye basvurduk ama olurda gelmezse napcaz bilmiyorum
Edit: Neyse ki gaziye kesin kayit hakki kazanmisim -
Mart 15 ten sonra askere gitmezsem kaçak sayılacağım. Diyelim ilan geldi ben kaçak iken sınava girebilir miyim? Kazanırsam sınavı mülakat aşamasında sıkıntı çıkar mı? Mülakatı geçersem güvenlik soruşması sırasında kaçak olmamdan dolayı memurluğa almamazlık ederler mi? Bilen birileri yardımcı olabilir mi ?
-
@zarok aynı durumdayım ve sen de benim gibi diyorsun ki içinden ben askere gidersem sınav ilanları yağmur olur yağar ve ben askerde nasıl ders çalışacağım değil mi :))
-
@zarok Tecil bittiği anda bakaya kalırsın ve kurum sınavlarına başvururken askerlik durumuna ne yazarsanız sahte bilgi vermiş olursunuz yani sınava giremezsiniz. Askerlikle ilişiğinizin olmaması gerekli herhangi bir kurum sınavına ya da mülakatına girebilmeniz için... Aynı zamanda kazandıktan sonra atamanızın yapılması için de askerlikle ilişiğinizin olmaması gerekir ki kamu kurumu girdiğinde kendi tecilini yaptırabilsin...
-
@Serkan01 bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır.
-
@odtüsbky hocam belli bir puanım var ilan gelirse çalışmadan girmek olmaz ayrıca kpss var ona da çalışmak lazım. Bana ne önerirsiniz?
-
@zarok Askerliği ya yapacaksın ya da bir şekilde tecil ettireceksin, bakaya kaldığında sınav ilanı gelse bile giremezsin ki... Sana bir önerim bu ikisinden biri. Benim normalde 31 Mart'ta bitiyordu ancak KPSS sürecinin uzun süreceğini öngörerek Eylül 2016'da yüksek lisansa başlamıştım.
-
@odtüsbky ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
-
@odtüsbky hocam ben geçen eylül KTÜ de tezli yüksek lisansa başladım. fakat 1 yıl ıngilizce hazırlıgı var zorunlu ve veremeden de bölüme başlanmıyor. derslere hiç gitmedim benim tecil işi ne zaman bitecek şimdi .bu hazırlık olayı kafamı karıştırıyor cevaplarsan çok sevinirim
-
@odtüsbky Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@zarok Askerliği ya yapacaksın ya da bir şekilde tecil ettireceksin, bakaya kaldığında sınav ilanı gelse bile giremezsin ki... Sana bir önerim bu ikisinden biri. Benim normalde 31 Mart'ta bitiyordu ancak KPSS sürecinin uzun süreceğini öngörerek Eylül 2016'da yüksek lisansa başlamıştım.
Hocam yanlis biliyorsun ya..bakaya kalma durumunda 2tür var. Hic islem yapmayip bakaya kalirsan sikinti olmuyormus..
Ama islem yapip gitmediysen o zaman sikinti oluyormus..bunu kesin nereden ögrenebiliriz?? -
Ayrica bir sorum daha var. Maalesef ara donemde yl kazanamadim simdi ben ya bakaya kalacagim veya askere gidecegim mayis celbinde. Hic askeri islemler yapmayip bakaya kalip, temmuzda da yl kazanirsam askerlik tecil olur degil mi??
-
@Serkan01 Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@zarok aynı durumdayım ve sen de benim gibi diyorsun ki içinden ben askere gidersem sınav ilanları yağmur olur yağar ve ben askerde nasıl ders çalışacağım değil mi :))
Aynen bende sizin gibiyim ya..nasil yapacagiz arkadaslar?? Ilan gelmeyecegini bilsek bakaya kaliriz yazin da yuksek yapariz ama bilmeyince dumura ugruyoruz..
-
@davetsiz Hocam kaç doğumlusun sen?
-
Arkadaslar hacettepe tezli yüksek lisanstayim 2016 da başladım tecil 2019 a kadar görünüyor ama derslere hiç gitmiyorum kayıt yeniliyorum sadece kaydım 2019 a kadar devam eder mi okuldan atılma durumu olur mu öğrenci işlerine ulaşamadığımdan dolayı yazıyorum bilgilendirirseniz sevinirim
-
arkadaşlar benim askerliğim Ağustos 2017 ye kadar. bu tarihten sonra biticek. şimdi 2016 kpss den yüksek bir puan aldım ancak ilanların gelmemesinden dolayı beklemedeyim. sorum şu bu tarihe kadar herhangi bir üniversiteye yüksek lisans kaydımı yaptırabilirmiyim. mayısda ales olacak ona girip kaydımı yaptırsam geçmi olur .
-
@calfagri Hocam haziranda önkayıtları başlayan üniversiteler var, üniversitelerin enstitülerini takip etmeye çalışın mayıstan sonra, ağustos biraz sıkıntılı bir tarih olmuş, yukarıda bir arkadaşa doğum tarihini sordum çünkü şöyle de bir detay var lisans mezunu olanların 29 yaşına kadar tecil yaptırma şansı olabiliyor, dediğim gibi mayıs başından itibaren yüksek lisans alımlarını kontrole başla hocam sen.
-
@miko hocam yukarıda değinildi diye hatırlıyorum o konuya, zaten yeni düzenlemeler de yüksek lisansa sınır getirdi ama bu 3 yıl sanırım, o sınırın altındaki durumlar okulun kendi sitesinde olabilir, gazide detaylıca açıklamışlar mesela kayıt silme durumlarını, kendi tecrübesi olan bir arkadaş varsa o da yardımcı olursa güzel olur ama resmi ağızlara odaklan derim ben.
-
Dostlar, özel univde tezsiz yuksek lisansa kayit yaptim yasim 26 ogrenci oldugum süre ailemizin sigortasindan yararlanabiliyor muyum.