YDS'nin Önemi
-
Herkese merhaba.Alımların azlığı ve geç olmasından dolayı hepimiz mağduruz.Sizce YDS bu konuda rakiplerden sıyrılmada hala çok önemli mi? Kpss puanlarım ortalama olarak 83 civarında.YDS 70+ alsam bu kpss puanıyla girebileceğim çok yer var mı yoksa YDS isteyen kurumların aldığı kişi sayısı az olduğu için çok yüksek puanlarla mı kapatıyor.Bir de gerçekten alım sayısı çok az galiba YDS isteyen kurumlarda.Ankara'da yaşasam sorun yok ama 5 kişinin alınacağı bir sınav için Ankara'ya gitmeye pek maddi durumum uygun değil.Ne yapmamı önerirsiniz?
-
Yds herzaman icin sizi birkac adim one tasir. Kurum yds ister 90 alan bakar 80 alan yds olan girer isine bakar arkadasim.
-
Sonra yds si olmayip puani iyi olan ah keske yds olsaydi der ah vah eder
-
@sinek Ortalama olarak yılda kaç kişilik YDS ile alım oluyor? YDS istemeyen ve alım sayısı ortalamanın üstünde olan kurumlar belli; GUY,VMY,DGUY,SGK... YDS'nin önde tutulup alım sayısı ortalamanın biraz üstünde olan kurumlar hangileri?
-
@kurwa hocam alım sayısı fazla olmuyor genelde 3,5,10,15 civarı oluyor benim takip ettiğim kadarıyla. Mesela bu sene Merkez bankası 100 kişilik alım ilanı açtı ama o 100 kişilik alım 5 gruba bölüp alıyor. Yani yine ortalama 20 kişilik alıma denk geliyor o gruplardan biri. Tabi Merkez Bankası 20 kişinin hepsini alırsa o da almıyor genelde. Yds isteyen ve 200-300 kişilik alım yapan kurum görmedim. Yds nin en önemli avantajı 3-5 kişilik alım olsa da başvuruyorsun, puanlar düşüyor, girdiğin sınav sayısı fazla oluyor ve yds isteyen kurumların çoğu da kariyer yapılabilecek kurumlar.
-
@kurwa yds olup da cok alim yapan kurum olmaz arkadasim. Mesela kisisiel veriler kurumu 10 kisi aliyor ve c seviyesi yds istiyor
-
@ankaragüçlü kaçla kapatıyor genelde kpss puanı olarak?
-
@kurwa kisisel veriler kurumunu takip et bak kacla kapatacak. 10 kisilik iibf alimi var. Bir kac gune aciklanacak
-
Peki yökdil’in şimdiye kadar, kurum alımlarında yds ile denk tutulduğu oldu mu ? Yoksa yalnızca üniversitelere mi yarıyor
-
@12-07-2018 sadece ptt uzman yardımcılığı için denk tutuldu. skandal bir karardı bence.
-
@cassel Hocam kusura bakmayın ama skandal bir karar degil aksine dogru bir karardi.Yökdil sadece yüksek lisans icin olmali.Cok kolay oluyor.
-
Yds’nin kamu sınavlarında belirleyici olduğu yerler bir elin parmaklarını geçmez. Dışişleri ve MİT gibi kurumlar dışında YDS’den zaten yüksek puan şartı arayan kurum çok az. Özel sektör veya mahalli idarelerde dilin önemi ise kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir ama yabancı dilin işe alınmada en belirleyici unsur olduğunu şahsen düşünmüyorum. Ülkemizde dil sınavlarındaki başarı oranının halen düşük olması da bunda bir etkendir. Tüm bunlara rağmen bir veya olanak varsa iki yabancı dilin öğrenilmesinin şüphesiz bir adım önde olmanızda ve istihdam konusunda aranan kişi sayılmanızda etkisinin olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.
-
Yabancı Dil testi eski sistemde 118 puan türünün yaklaşık 90 tanesi etkiliyordu. Bu etki kimi puan türünde %10 iken kiminde %60 idi. Bu durum netleri aynı olan iki adaydan İngilizce neti yüksek olan adayın belirgin şekilde yüksek puan almasını sağlıyordu. Bu durum puan türlerinin 48 e düşürülmesi ile birlikte sona erdi, yabancı dil testi kpss'den çıkarıldı. An itibariyle hiçbir puana etkisi yok ancak;
Kurumların bir kısmı YDS'den en az C seviye istiyor.
Kurumlara uzman yardımcısı olarak atananlar 3 sene içerisinde YDS'yi en az C seviyeye getirmek zorunda.
Kurumların bir kısmı güncel gelişmelerin bir kısmını İngilizce makaleler üzerinden takip ediyor, iş hayatında sıkıntı çekmemek için mecbur öğrenmek gerek.
Göç İdaresi, Ticaret Bakanlığı gibi yerlerde yabancı vatandaşlara sürekli bilgi verme zorunluluğu var, haliyle dil bilmek gerekiyor.
Yabancı dil gerektiren yurtdışı araştırmalara giden müfettişler var. Dil olmadan orada teftiş yapılamaz.
Yaptığı meslekle ilgili olarak, yurtdışında kongrelere, konferanslara, toplantılara, görüşmelere katılan uzman, müfettiş ve denetçiler var. Ben gitmiyorum deme şansınız olmayabilir.
Kısaca A kadro için kesinlikle dil bilmek gerekiyor. Kendini geliştirmekten ziyade, sizi her şekilde dil bilgisi buluyor.
-
Haklısınız ama YDS'yi KPSS'den önde tutanlar var.O kadar da olduğunu sanmıyorum.Senede en fazla 50 kişi alıyorlar değişik kurumlar YDS ile fakat bunların kurum sınavları da öyle kolay cinsten değil bunu da belirtmek gerek.YDS den 70 al her türlü bir kuruma atanırsın klişesi gereksiz bence.Kaldı ki bazı YDS isteyen kurumlar açıkladığı kontenjanı bile doldurmuyor.
-
Daha iyi ve güzel şartlar sunan, prestijli kurumların çoğu İngilizce istiyor. İstemeyen guy, dguy, vmy gibi kadroların iş yükü ise YDS isteyen kurumlara göre çok ağır. O yüzden çoğu kişi YDS çalışmaya çalışıyor. YDS puani ile 80 küsur puanla güzel bir yere girme olasılığınız çok daha yüksek. Ya da guy için şehir seçmek sizin için daha zevkli olabilir. Tamam kişinin kendisine kalmış.
-
Kpss de güzel bir sonuç aldım (+90). YDS kursuna yazıldım. Şuan tek korkum Nisanda olacak YDS öncesi bir ilan gelip yada en azından ingilizcem bir boyuta gelene kadar gelecek bir ilanı kaçırmak, girememek olur... ayrıca YDS bilgisi ile bankaların uzmanlık müfettişlik sınavlarında da iyi sonuçlar alınabileceği aşikar.
-
@giallorosso sanırım YDS isteyen kurumlar Nisandan önce ilanlarını açıyorlar
-
@barocan Kesinlikle çok doğru bir yorum. Dışişleri,Mit, Tika,Merkez bankası vb. kurumlar haricinde yds çok da istenmiyor.Kpss de yds etkisi kaldırıldı. Yds isteyen ilanlara bakıldığında ise az kişilik ilanlar olduğunu görebiliriz.
-
Arkadaslar 2016 eylul yds mevcut bende 2019 icin kurumlar son 2 yil der mi sizce ?
-
Yds siz girilebilecek birçok kurum var fakat yeterlilik aşamasını tamamlamak için önünde sonunda o puan şartı sağlanacak yds den 70 alınacak kaçarı yok